ЗЕМЈОТРЕС!

P

puppete dolly

Гостин
па прилично јако се почуствува во Битола земјотресот од вечерва..околу 23:00 негде...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
мме
како тоа имало земјотрес вчера а јас не знам/знаев?
ОК слушнав нешто вчера бучеше 5-6 сек ама мислев комшијата се журка
п.с имам певеце дограма :)

ппс
и крајот на светот ќе дојди а нема да знам....:D

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Осети некој???

Во Велес на 5ти спрат 3-4 секунди лагано лулање.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Има ли некој жив ?
Оти бе така?
ОТИ....уште оти прашуваш
оти во тоа утро далечната 63 година,ние деца трчавме по рушевините барајќи ги си својте другарчиња.Прво одевме во тие згради каде ни живееше нашето прво-најдобро другарче.
Има ли некој жив - знаевме на глас сите да викнеме,во некој пукнатини на рушевините.
Ако се пронајдевме живи и здрави,продолжувавме со трагањето кај некое друго другарче.Така се собиравме по неколку другарчиња,па одевме по маало.Јас тргнав кај моето добро другарче Кузман,не ми беше баш комшиче,но често си игравме заедно и бевме не разделни пред земјотресот,кога тоа доаѓаше кај бабаму на гости.Кога отидов до местото на зградата,таа ја немаше целата пропаднала-сите загинале.
Зградата беше на бившиот булевар ЈНА и се уште можеби стојат ѕидовите од подрумите,долго време ништо не се изгради таму.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.138
Поени од реакции
8.098
ОТИ....уште оти прашуваш
оти во тоа утро далечната 63 година,ние деца трчавме по рушевините барајќи ги си својте другарчиња.Прво одевме во тие згради каде ни живееше нашето прво-најдобро другарче.
Има ли некој жив - знаевме на глас сите да викнеме,во некој пукнатини на рушевините.
Ако се пронајдевме живи и здрави,продолжувавме со трагањето кај некое друго другарче.Така се собиравме по неколку другарчиња,па одевме по маало.Јас тргнав кај моето добро другарче Кузман,не ми беше баш комшиче,но често си игравме заедно и бевме не разделни пред земјотресот,кога тоа доаѓаше кај бабаму на гости.Кога отидов до местото на зградата,таа ја немаше целата пропаднала-сите загинале.
Зградата беше на бившиот булевар ЈНА и се уште можеби стојат ѕидовите од подрумите,долго време ништо не се изгради таму.
добро сега ..за случајов е претерано ова
меѓутоа ако овие спомени ти се вистински..жалам

Kajgana Shop

На врв Bottom