Живот после смртта

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Па незнам дали имам некоја основа да верувам, но да верувам во живот после смртта :salut:

Morbid

грофица
Член од
6 јануари 2009
Мислења
109
Поени од реакции
12
Аха да, верувам исто како што верувам и дека комшиката го тресе чаршавот од левиот прозор од кујната.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
јас верувам во живот по смртта исто ко што верувам дека имам во ранецот 20 000 евра, верувам ама тешко тоа да биде, светот ќе продолжи понатаму.На крај се ќе се уништи и ќе биде како никогаш да не било.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Што е до мене, немам став по ова прашање. Секако дека не верувам во смисла да сум убедена дека ќе се случи кога немам никаков основ за такво верување, па кај мене случајот ќе биде „Дојдов, видов, умрев“ па ако добијам втор живот по или против моја воља, нема да се бунам. :)

Ако постои душа во поинаква смисла од онаа апстрактната, тогаш има некаква основа да се дискутира на ова прашање, во однос на тоа дали умира со телото, каде оди по смртта итн.

Ама ако тргнеме од материјалистички аспекАт, каде душа се само карактерните особини и двигателот на телото, тогаш не е логички да би имало живот након смрти.

Член од
29 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
3
секако верувам дека живот после смртта постои тоес душата никогаш не умира

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Не, самата синтагма „живот по смртта“ е противречна, но сепак верувам во вечен живот, бидејќи животот е енергија, а таа не исчезнува, само се трансформира.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Тоа никој не го знае нити пак ке го дознае додека е жив дали има живот после смртта!!!

TheMask

SσвεR SαŋTα
Член од
28 февруари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
8
Мислам дека има па никој не докажал мое мислење:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom