Живот без Фејсбук

• Креатор на темата Löwe
  • Време на започнување

Дали животот без Фејсбук ќе беше подобар?

• Вкупно гласачи
    197
Член од
11 април 2012
Мислења
123
Поени од реакции
107
Фејсбукот е срање, дрога, завист.. Јас сеуште го користам заради контакти, новости, настани, промоција, собиранки со друштво. Но и воедно губам многу време со скролање на почетна по цел ден од навика("досада") и не правам ништо продуктивно. Сигурен сум дека е многу подобар животот без него и ке гледам што поскоро да го откачам.

Безимена

Оловна нежност
Член од
21 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
31
Придобивки од животот без фејсбук:

1. Читање книги
2. Спортски активности и шетање во природа
3. Пиење кафе со пријатели... offline
4. Повеќе време со семејството

Ех, да бев диктаткор! :cool::)

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Времето на Messanger Live беше многу по добро од времето на Фејзбук ама отиде у јабана... Единственото добро за мене од Фејзбук е што не морам да плакам голема сметка за телефон затоа што си комуницирам најмногу преку Фејзбук.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Oдамна не користам. А и никогаш не ми бил интересен тој фејсбукот.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
информирајте се зошто бил создаден ФБ и која била неговата намена - ако така се поставите и го користите е одлична и сосема солидна алатка во животот

е сега ако сте од типот на зависници и манијаци не знам што да речам.........

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
ФЕЈЗБУК-от е дел од нашиот живот:vozbud:
Пример>Класните раководители закажуваат родителски совет преку овој фејзбук.:vozbud:
Јас се уклучувам само еденпут месечно само за да ги испцујам ONE за интернет и чао

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Море се живеело и без Фејзбук,еве ме мене (се уште) „жив“пример.
Нит сум го уклучил, нит па знам што сорта е.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Луѓе навикнете се на живот со фејсбук, тој е дел од нашите животи. Значи секое време си носи свои последици. Не може во ова време да не користиш социјална мрежа, не може да се исклучи фејсбук, разберете дека тоа едноставно времето се менува. Било поминало живот без фејсбук. Како може сега да поставувате прашања како би живееле без струја ? Дај размислете малку ?
Каде ? Вие ќе се двоите од општеството дека не користите фејсбук дека вие неколкумина сте нормални а останатите што користат фејсбук се ненормални ? Па дај не зафркавајте. Каде ќе се информирате ? Што е подобро од фејсбук за информирање за рекламирање за закажување за договарање ? Ајде ако не вие земете преку писма договарајте се и допишувајте се. Разберете тоа време поминало и не може да се врати. Потребите не ни го дозволуваат тоа да останеме без фејсбук........
Да де пред фејзбуко со гулаби писмоношци комунициравне, реклами правевне со барабан на сред село чујте и почујте, ова споредбава со струјава ти е леле мајко држ ме се усрав :pos:
Фејзбук е социална страна повеќето за копиљана и нешо постари ропачишта ка лузери кој што реалниот живот го заменуваат за виртуелен, ништо друго.
Да имам отворено профил,други ми го креираа сега не знам ни дали е активен, така да не се трескај од земја.
Фб е нај распространет по балканскиве и некој европски земји, по другите не се трескаат толку многу дали имаш или немаш фб ама пустото балканштина и селјачизам :tapp:

M

MIL

Гостин
A ima li poubavo i poarno od zivot bez facebook? luge pa socijalizirajte se malce druzete se ne ste kvaknale doma dremite na fb i cekate like - ovi i na chat nekoj da vi pise ... boze se raspia vekot ete za komunikacija ima skype ete viber biber ama fb? i samo naprceni mucki , nafurani facicki , sliki od razgoleni celuliti , naprceni zgufici ??? mislam neznam a da gi videte kakvi se denski PROPAST ! mislam dajjjjj

Kajgana Shop

На врв Bottom