Животот и подвизите на Александар Македонски

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ja ipak mislam deka slovenskite pleminja radi glad i stud trgnale nakaj toplo, nelogicno mi e obratno da trgnale Antickite makedonci da ziveat na ladno kaj nema hrana :toe:
Пред 10.000 години северно од Дунав било Ледено доба. Немало развиен живот.

Потоа постепено ледот почнал да се топи и да се променува климата, а во тоа време најголемиот број народи биле номадски, се селеле во потрага по пасишта, плодна почва. Останатото се должи на постојаниот пораст на население.

Најдобар сведок за тоа ти е археологијата и последно време - генетиката односно миграцијата на гените во историјата.

Најголемите и најстарите цивилизации кои први се народиле биле во потегот од Кина-Персија-Египет-Македонија..

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Toa po tebe e dokaz deka migracija od sever e nevozmozna? Ili deka severno od Makedonija, zivot ne postoel?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
А чудно одредени историчари кажуваат дека Александар си припомнувал кога проаѓал една надојдена река кај Хималаите како неговите предци многу одамна така дошле од СЕВЕР и се населиле во Македонија.
А на север па ја имаш една од најстарите цивилизации со писмо, ВИНЧА.
Ајде сега најди НЗС.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Toa po tebe e dokaz deka migracija od sever e nevozmozna? Ili deka severno od Makedonija, zivot ne postoel?
Ледено доба=живот?

Реков СЕВЕР ОД ДУНАВ.

А чудно одредени историчари кажуваат дека Александар си припомнувал кога проаѓал една надојдена река кај Хималаите како неговите предци многу одамна така дошле од СЕВЕР и се населиле во Македонија.
А на север па ја имаш една од најстарите цивилизации со писмо, ВИНЧА.
Ајде сега најди НЗС.
Кои се тие историчари Славјански?

Ти знаеш ли каде е лоцирана ВИНЧА?

http://sr.wikipedia.org/wiki/Винча

Винчанска култура представља млађенеолитску и раноенеолитску културу Европе (између првих векова 5 миленијума пре нове ере и првих векова 4 миленијума пре нове ере), која се простирала од средњег Потисја на северу до Скопске котлине на југу и од река Усоре и Босне на западу до Софијског басена на југу, односно обухватала је територије данашње Србије, Румуније, Македоније и Босне и Херцеговине.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Брат од античките се, треба да го најдам податокот.
Е де нели е Винча на север ?
Нели писмото на каменот од Розета им помогна на Србите асално да ги преведат винчанските написи.
Нели пред тоа беа преведени како крррр фремн фнреј нфмнре.
Одеднаш им се појавива богови.
Што има заедничко писмото на каменот од Розета, Винча, Ертрурците, Венетите, старите писма на летвички во Русија и Руните ?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Славјански...јас ти го кажав моето мислење, ако си имаш створено некои свои теории во кои сакаш да веруваш, терај..неќу да ти ги рушам.

Незнам што се обидуваш да докажеш всушност, целиот си конфузен.

Ред по ред објасни ми ја твојава теорија, прецизно.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Самиот Александар си спомнува за неговите предци кои први дошле на просторите на Балканот а се познати како Пелазги.
Пред да се случи уште еден бран на преселба на Балканот на Македонците, пред нив стигаат Гејците од делот на Африка и се мешаат со Пелазгите во делот на Пелопонез, Атика.
Ја земаат писменоста, митологијата од Пелазгите и се извинувам на изразот, се посрале.
Ништо не направиле, војувале, село со село, град со град.
Дивјаци како што се денес.
Кај Македонците таа врска со Пелазгите никогаш не била прекината но не знаеле за Гејците или прецениле какво влијание тие можеле да имаат.
Првите на кој им пука филм се Филип и син му Александар кај Херонеја каде ставаат крај на таканаречена Гејска култура и цивилизација. После тоа само тишина доаѓа од тој дел на Македонија.

Инаку инвазијата на Гејците од Африка принудува еден добар дел од пелазгискиот народ Бриги да емигрираат кон Азија односно југоисточниот дел на Црното море.На тоа место се познати како Фриги.
Нашите Хунзи кажуваат дека со Фригите имаат многу допирни точки.
Александар Македонски меѓу првите походи во Азија му е походот за ослободување на Фригија, ослободување на својот народ.
Инаку пазете ја дебилната западна историја, мотивот што пошол во Фригија му бил да го пресече Гордиевиот јазол ?
Па и тој јазол го поставил Гордион многу Погорд од многу денешни Македонци кои историјата ја знаат од 1945 па наваму.
Прават голема журка за ослободувањето и заеднички се поклонуваат на богот на Македонците односно Пелазгите,односно Фригите, Зевс.
итн итн...

На тој север имаш 5000 години стара винчанска култура која со писмо од антиката на Македонски можеш да ја дешифрираш.
Истата е поврзана со Ертрутците, Венетите, Бригите.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И значи од каде дошле Пелазгите?

Од Север?:wink:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
A dali Vincanska kultura e postara kultura od ovaa Antickata Makedonska ?

Ste cule Vie za institut Vinca ?

Znaete li deka Vincansko pismo duri e pronajdeno i vo piramidite i vo Spanija ?

Nisto Vie ne znaete za Vinca :smir:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Винстон пред Винча се написите на карпите во Македонија со истите симболи и знаци.
:)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Aj ke ti veruvam ... ama ja ke vi kazam kako bilo

Nafurani prasloveni od Sibir koi zivi deca jadele radi stud i glad , im puknal film vise sto se tepaat so mecki i se sobrale so tie tojagite i trgnale da tepaat sto stignat nadolu i stignale tuka , potepale sto iamlo se potepa im stanalo dosadno napraile nekoe pismo prilagodile od nekoe praanticko pismo koe mozebi opstojuvalo na ovaa teritorija i taka

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Имаш друг наод ?
Повели.

Па те оставам да се доискажеш, т.е. потврдиш, дека предците на Александар дошле од денешна Русија, оти како и свртиме натаму го тераш муабетот.

НАОДИ ти дадов доволно, само следи показатели и читај внимателно.

Без с.ф.ц. тези

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Па те оставам да се доискажеш, т.е. потврдиш, дека предците на Александар дошле од денешна Русија, оти како и свртиме натаму го тераш муабетот.

НАОДИ ти дадов доволно, само следи показатели и читај внимателно.

Без с.ф.ц. тези
Не Русија, просторот над Дунав.
Русија е предалеку во тоа време.
Русија за нас Македонците станува битна за време масакрите на римските војници на територијата на Македонија, добар дел во тој правец одат.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Самиот Александар си спомнува за неговите предци кои први дошле на просторите на Балканот а се познати како Пелазги.
Извор?

Првите на кој им пука филм се Филип и син му Александар кај Херонеја каде ставаат крај на таканаречена Гејска култура и цивилизација. После тоа само тишина доаѓа од тој дел на Македонија.
Не би рекол дека ставаат крај туку формираат заедничка култура денес наречена елинистичка. Како може да ставаат крај кога го прифаќаат нивниот јазик и ги врбуваат најпознатите уметници да ствараат нови дела.

На тој север имаш 5000 години стара винчанска култура која со писмо од антиката на Македонски можеш да ја дешифрираш.
Истата е поврзана со Ертрутците, Венетите, Бригите.
Тој север пак е на југот на Европа. Не е во Скандинавија или Сибир.

Не Русија, просторот над Дунав.
Русија е предалеку во тоа време.
Русија за нас Македонците станува битна за време масакрите на римските војници на територијата на Македонија, добар дел во тој правец одат.
Извор и за ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom