Животот е убав

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
Jas bi rekol zivotot e kratok,живеј го секој ден како да ти е последен:)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Jas bi rekol zivotot e kratok,живеј го секој ден како да ти е последен:)
Премногу краток, затоа треба да се радуваме на секој момент и да сме исполнети со љубов, да го прифатиме лошото и со раширени раце да го пречекаме доброто.

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Животот може да ти биде убав ко ке си го постелиш, и ко ке си најдеш добри пријатели, добра девојка/дечко, и ко ке си учиш у школо и ко ке најдеш време за многу др работи у животот шо те праат среќен и да успееш во повекето од нив..ако не, јебига, ништо од тебе, шетај по улиците и прашувај се зошо си се родил или зошо баш тебе нешто ти се случило..се зависи од вас..

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
животот е убав ако сам го живееш
пс. да не ти се меша никој во твојот живот

Член од
10 август 2007
Мислења
103
Поени од реакции
0
На моменти е убав ама на моменти е... одвратен :toe:

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Животот е убав за оној кој знае да си го живее и кој знае да ужива во секој момент. Можеби не е секогаш розев и има големи падови и разочарувања али во тие моменти треба да знаеме како да продолжиме и да ги оставиме лошите работи позади, зашто животот е прекраток. Животот тече и не не чека нас!

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Абе, не дека е нешто посебно убав, ама би било неблагодарно од моја страна да се пожалам. :toe:

Имам семејство кај кое секогаш можам да се обратам, дом во кој секогаш можам да се вратам, пријатели на кои секогаш можам да се потпрам, љубов што секогаш можам да ја заменам со нова. :icon_lol: Секој ден имам храна, вода, покрив над глава, социјалниот живот ми е секогаш повеќе или помалку исполнет, со здравјето сум океј, со образованието- полека се надоградувам, со психофизички развиток- нормално растам и созревам. Имав убаво детство, не ме гонат никакви психички трауми, умствено се сметам за стабилна. Финансиската состојба никогаш не ми била завидна, ама секогаш била доволна, колку што ми требало.

Од што да се пожалам?

Сепак, колку што изгледа дека имам се`, животот не е убав секој ден. Некогаш морам да се соочувам со падови, некогаш со подеми, некогаш статус кво. Грди моменти, убави моменти, просечни моменти. Ама тоа е тоа, така идат нештата.
Севкупно, не можам да се пожалам.

Дури и кога не е убав животов... Секогаш е барем поднослив.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Али некогаш проклето несфатлив...
сепак е убав:pipi:

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Сите викаат дека животот е убав таков каков што е , со сите проблеми и препреки кој треба да ги решаваме ... ама искрено ова сеа што ми се случува многу често ме доведува до истото прашање. вреди да се живее?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Сите викаат дека животот е убав таков каков што е , со сите проблеми и препреки кој треба да ги решаваме ... ама искрено ова сеа што ми се случува многу често ме доведува до истото прашање. вреди да се живее?
Секогаш вреди да се живее, само треба да пронајдеш како што зошто. Не се предавај, кога најмалку се надеваш тогаш ќе сфатиш за што вреди да живеееш, верувај лесно ќе го најдеш.:helou::helou:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Во моментите кога сум вон моите неубави моменти, сваќам дека убав е

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
денес ми е најубав, зошто завршив со колоквиуми, лисјата паѓаат, ми е топло околу срцето, ама не од љубов, туку од чувството на слобода, среќа и радост што сум жива и имам црвени образи...

Член од
25 ноември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
0
животот е прекрасен.јас се будам секое утро со таа мисла во главата.се што се случува е неповратлив момент од нашиот живот.многу често брзајки низ животот забораваме да ги погледнеме цвекињата како растат и сонцето како прекрасно изгрева.забораваме да се насмееме на минувачите и брзаме некаде.ако застанеме за миг,ке ја познаеме убавината на животот.
мислев дека сум несрекен бидејки немав пари да си купам чевли,но тогаш сретнав човек без нозе кој беше насмеан и срекен,и сватив......
така некако беше не ми замерувајте ако не е напишано правилно

Kajgana Shop

На врв Bottom