Животот без Бог е без смислен

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Зајакот и магарето со слонот приказната ти текнува?

Или за јадење сУши, а не соЧи?

За бесмислата на дискусијата?

И бесмислата околу живот без Бог.

Подумај, одам да пропршам орифче да кснат деците. Arroyo con huevos y queso

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Зајакот и магарето со слонот приказната ти текнува?

Или за јадење сУши, а не соЧи?

За бесмислата на дискусијата?

И бесмислата околу живот без Бог.

Подумај, одам да пропршам орифче да кснат деците. Arroyo con huevos y queso
Убава ни е дискусијата, не се вознемирувај.

:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Орифчето че ми појт јабана.

Думкај си.

Че дом за полојна сат. Чом да наранам деца и че дом.

Има смисол, нали.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
До мене е или претерал зачетников на темата со пазење на граматиката во насловот?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Претерал де. Не се сите писмени. Ене то го Ставре.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Се слагам со насловот тотално... Живот без бог е безсмислен... така што го прави да биде една игра ама игра онаква како на мали деца, а таква игра секогаш е без никаква смисла, без цел,без стриктни правила(има некакви правила, но не стриктни, само во човечкото општество се случува тој феномен на стриктни правила) така што го прави живото весел, лесен и неограничен... постоењето е една многу смешна и парадоксална космичка шега...:)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Може ли да бираме со кој бог да си ја фатиме смислата на животот?

Кришна, Тор, Один, Кали..........

Или стриктно Јахве мора?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Може ли да бираме со кој бог да си ја фатиме смислата на животот?

Кришна, Тор, Один, Кали..........

Или стриктно Јахве мора?

Moesh be. Ja licno ne ti branam. Eno, slavi go Svantovit ili Wotan

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не лажи, ќе го испратиш дечкото во пеколот, а потоа и ти таму ќе завршиш.
Ај бе не го поти.
Секоја пишаница ти е бесмислена и оф топик.

Рајот и пеколот се места каде секој од нас ќе оди. Зависно животот.
Кој како сака и во кого сака не ка верува. Мора да има смисол животот. Потоа, дали пекол или рај, тоа е определба на секој поединечно.
Ти ни таму, ни ваму, туку у Џурџиефска пепел ќе се сториш. Не за друго, дека си бесполезен офтопичар кому смисолот му е офтопичарење во животот, а тука нема место за Бог. Бог не е оф топик. Така, нит ваму, ни таму, бесмислието име те е Ставре.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Идејата дека над нас постои ентитет кој ни води сметка чија жена сме ја онаделе, и дали сме јаделе мрсно пред причеста, е најварварската и најбесмислената идеја која било кога залутала меѓу оваа жална врста.

Нема Бог попаметна работа, тебе ќе ти води математика, многу си значаен во универзумот, црна несреќо...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Идејата дека над нас постои ентитет кој ни води сметка чија жена сме ја онаделе, и дали сме јаделе мрсно пред причеста, е најварварската и најбесмислената идеја која било кога залутала меѓу оваа жална врста.

Нема Бог попаметна работа, тебе ќе ти води математика, многу си значаен во универзумот, црна несреќо...

Ајде бе го испоти и запоти.

Јас тебе не ти натурам во што да веруваш или не.

Особено не тебе, дека ти си изгубен случај.

А Вистината е една. И таа не е твоја.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Ај бе не го поти.
Секоја пишаница ти е бесмислена и оф топик.

Кој како сака и во кого сака не ка верува. Мора да има смисол животот. Потоа, дали пекол или рај, тоа е определба на секој поединечно.
Ти ни таму, ни ваму, туку у Џурџиефска пепел ќе се сториш. Не за друго, дека си бесполезен офтопичар кому смисолот му е офтопичарење во животот, а тука нема место за Бог. Бог не е оф топик. Така, нит ваму, ни таму, бесмислието име те е Ставре.
Толку ли неможеш да размислуваш самиот за себеси и да бидеш добар човек без да очекуваш награда за тоа по смртта? Зошто цел во животот не би ти бил успех и напредок без да се потпираш на натприродна награда која никој не ја докажал а во исто време да продолжиш да убедуваш некого да ги смени своите убедувања?

Колку раеви и пеколи постојат? Секој за секоја религија, или само една религија е исправна а другите не заслужуваат да одат во нејзиниот рај?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А Вистината е една. И таа не е твоја.
Ти со твојот ум ( ум бе :() си патолошки неспособен да препознаеш вистина.

Да се облече вистината во дреч лилјаково, да застане на Камен Мост, и да вришти јас сум вистината, ти пак нема да ја препознаеш.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ти со твојот ум ( ум бе :() си патолошки неспособен да препознаеш вистина.

Да се облече вистината во дреч лилјаково, да застане на Камен Мост, и да вришти јас сум вистината, ти пак нема да ја препознаеш.
Мислиш виолетово?

У педерска боја ли бе Ставре?

Вистината нема да биде никогаш во педерска боја. колку ида сакаш.

Кажав на темава, нема смисол без БОГ. Дури и за тебе. Без Бог, немаше да постоиш за да кенкаш како подкошулен за него.

Не тапи и поти. Најди друг за да му го потиш.
--- надополнето: 8 ноември 2012 во 10:39 ---
Толку ли неможеш да размислуваш самиот за себеси и да бидеш добар човек без да очекуваш награда за тоа по смртта? Зошто цел во животот не би ти бил успех и напредок без да се потпираш на натприродна награда која никој не ја докажал а во исто време да продолжиш да убедуваш некого да ги смени своите убедувања?

Колку раеви и пеколи постојат? Секој за секоја религија, или само една религија е исправна а другите не заслужуваат да одат во нејзиниот рај?
Не очекувам награда.
Јас велам што се случува.
Јас живеам согласно тие правила за добро живеење. Не очекувам награда, ни накажание. Едноставно знам каде може да бидам по смртта (душата ми). Или лево или десно.

Kajgana Shop

На врв Bottom