Благодарам...
Во телемата секако велиме дека секој е бог (Нема дел од мене што не е дел од Боговите - ако си ја разгледал Гностичката миса во EGC), секој е ѕвезда во заедницата на ѕвезди. Хадит гори во срцето на секоја Ѕвезда!
Погледни ја и Книгата на Законот и ќе видиш дека не треба да те лути што јас сум Бог. Треба да те лути што ти не се гледаш како бог и дел од божественото
Од друга страна, пак на едно место кај нас се вели: дури и да си бог на Земјата, не си ништо повеќе од една прашинка во однос на Универзумот!
Ништо ново не си рекол... но да видиме од кој е почната темата! И дали тој некој мислел дека животот би требало на мене и на други да ни биде бесцелен бидејќи не следиме некој бог што тој член мисли дека треба да се следи и дека верува дека постои...
Како тој некој ми се дрзнува да ми вели како мојот живот е бесцелен? Бидејќи тој некој гледа преку призмата на неговото разбирање?
Не бидува така...
Затоа прашав... кој бог?
П.С. И намали со фрустрациите во однос на мене... разговарај како возрасен, ќе добиеш третман од мене како возрасен. Додека си ко дете ќе се однесувам кон тебе како кон дете. Тоа е...