Жени со силиконски гради

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Гледајки ја секојдневната преплавеност на најпознатите списанија во светот кои објавуваат фотографии на познати pin up ѕвезди кои видливо имаат направено операција за вградуваwе силиконски вметоци во градите, неминовно ми се наметнува прашање дали тоа веќе станува задолжителен тренд, дел од изгледот на секоја девојка која сака да и се посвети на кариерата на јавна личност или е само минлива мода. Ако подобро погледнеме во нашата потесна и поширока околина ќе забележиме благо следење на овој тренд.
-Што мислите вие? Дали девојките би се подложиле на вакво разубавување кога за тоа би имале можност? Дали машките би сакале да имаат девојка која ги „уредила” своите гради на вакјов начин? Го сметате ли тоа за неприродно или пак за вас е тоа само еден од начините на кои современата девојка ке си го направи изгледот посексипилен и за некого поубав?
Јас инаку, не сакам „силиконски убавици”. Сакам девојки и жени кои имаат убави цициња, но повеќе преферирам природни гради, па макар и лошо да изгледаат.
Да ги видам вашите размислувања. Avanti!
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Мислам дека слична тема на оваа имаше во Мода и убавина. Што викате да ги спојам?
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Спои ак се слични накај исти, ако не, немој.

Инаку, јас претпочитам природно оти ако сакав гума, јебига, има кукли колку сакаш у Валијант.

Мислам, навистина, ако некоја, недајбоже имала операција, рак на дојка или слично и градата/ите и се унаказени, тогаш да изврши корективна операција/зафат со силикони, в ред, ама од мода, колку да има поголеми, како што една форумџика ми рече еднаш, не е в ред, оти тогаш е (барем за мене)_ идиотизам.
Како и она јапанчугине и кинезине што ставаат вазлеин во пенисот со инекции за да го зголемат.
Бљак.
 
Член од
19 септември 2005
Мислења
28
Поени од реакции
0
Priroda si e priroda nikoj nisto ne moze protiv nea. Onie sto sakaat da si igraat so nea samite sebe se lazat, ne se moze protiv nea. Zatoa jas ne gi opravduvam onie koi stavaat silikoni po celo telo.
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Сепак мислев дека на темава и е местото во Мода и убавина, ако не се сложувате вратете ја:)
Јас лично никогаш не би се одлучила за силикони, но се повеќе јавните личности гледам дека на тој начин го менуваат својот изглед.
 
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Она што ти дал Господ го менуваш (трајно) само од потреба, никако од тренд.
 
Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Вградувањето на силикони е поврзано со недостатокот од самодоверба, себепотценување и утописка желба да се задоволат нечии нереални критериуми и фантазии. Медиумски затапените личности тоа го прават за да ги задоволат потребите на пазарот(т.е. публиката која ги конзумира), а со самото тоа воведуваат нереални стандарди. За мене тоа е сосила човек да се прави кловн. Какви ми се, такви ми се - мои си се и мене ми се најубави. Ако некому не му се допаѓаат нека си најде подобри. Јас не би си ги менувала заради задоволување на нечии естетски критериуми. Банално е да се бара идеал во физицкото и лесно променливо, а на сметка на тоа да се маргинализира духовното, трајните вредности на една лицност. Ако сите стават силикони, и направат којзнае се не какви пластицни операции - ќе изгледаат како вадени од ист шаблон! Каде е тука индивидуалноста?
 

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
interesno e koga celata tematika se gleda niz evolucijata..

sega zenata e emancipirana i kako shto vikaat starite "dolga kosa kratok um"...ja svatila ulogata so emancipacijata pogreshno...

kolku se nekoj smeshni koga kje rechat gi zgolemiv za da se osejkam podobro..

da go ispravish kriviot nos ili golemite ushi ..svakjam da ne ti se smeat i vikaat "vidi ja vo noson e ko spakla za burek sechenje" ili "pod tush cigare bez da zgasnit kje go ispushit"

koga se raboti za gradite toa e samo zaradi manipulacija so mashkite, sonot na sekoja zenska e da bide idealna (podobra od konkurencijata) za da mozhe da go izberi idealniot kako "karpuz na pazar so chikanje"
da stavish airbags e najglupavoto neshto..gledajte na se kako covekot koj e del od zivotinsko carstvo kako na pr. kravata i volot..i kravata da si gi zgolemi "cickite" za da mu dade signal na volot deka ima dovolno mleko za potomcite...
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.180
Поени од реакции
34.389
Не сум осетил силиконски гради, така да...

Уствари, сеедно ми е. Ама ако тоа ја прави среќна жената, не е задоволна со изгледот, има пати - нека си ги зголеми. Иначе, јас да сум жена :)icon_roll) никогаш не би направил такво нешто.
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас сум осетил, бљак. Не е тоа тоа.
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
venera001 напиша:
Вградувањето на силикони е поврзано со недостатокот од самодоверба, себепотценување и утописка желба да се задоволат нечии нереални критериуми и фантазии. индивидуалноста?
Iskreno ova e NONSENS , jas na primer imam samodoverba i od pojke ama sepak jas ne se osekam zenstvena vo otvorena bluza , vo otvoren leten fustan sekogas nesto mi fali . Visoka sum negde 175 a imam 51 kg a gradite sekogas mi se zaboraveni vo drugata bluza ....Imam pomisleno na silikonski gradi ama ne sum se osmelila ama da se frla gubre deka e nesto povrzano so kriterium na izgled a vusnost nema vrska so realnost .. Sekoja devojka /zena ima pravo da se oseka zenstvena
 

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Немам ништо против силиконски гради, освен тоа што испаднаа дека се поубави од природните. Па денес девојка/жена колку и да има убави гради, од исфрустрираност поради вас машките што се палите на силикони, ќе стави и она.
Не сум видела машко што не се пали на цицките на Памела, Цеца, Јелена Карлеуша...сите вие викате демек сакате природни, не знам шо, како....а сите се палите на оние со силикон!
Па добро, кога ќе размислите зашто една девојка со помали гради би ставила силикони? Ако не ги гледа оние со цицки ко балони и сите мажи што се палат на таа силиконска убавица, а на неа и се смеат за "бубуљиците" или уште полошо не ја ни приметуваат:icon_mad::icon_mad:
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Исфрустрираност од машките? Немам големи гради и никогаш за никого нема да ставам силикони. Таква каква што сум се осеќам убаво во тоа што го носам, а и кога не носам ништо ... е сега не мора да сум привлечна за цела машка популација ... ако би ме сакал некој само за градите што би ми се прелевале на сите страни, поубаво да не го запознаам истиот. Имам повеќе квалитети од тоа. Значи мене не ми треба, а па за други уште помалку би се ставала под нож.:ne:
 
Член од
23 јануари 2005
Мислења
21
Поени од реакции
0
Svatete go toa kako evolucija i napredok vo medicinata.

Drugoto e se individualno viduvanje i reshenie dali kje go prifatime toa ili ne. Mnogu e pogreshno da osuduvame ako nekoj saka da izgleda poubavo i poatraktivno. Ne gledam razlika megju zgolemuvanje na gradite, usnite ili drug del od teloto i promena ili ispravuvanje na kozha pri poteshki izgorenici. Se e toa del, praksa i cel na plastichnata hirurgija, blagodarenie na koja mali detali i finesi na nas mozheme da gi koregirame.

Poznavam lichnosti koi toa vekje go napravile, od rezultatite se zadovolni i tie i drugite okolu niv, taka da koga bi mi bilo potrebno takvo neshto bi go napravil i jas.
Ne bi mi smetalo dokolku devojkami smeta deka treba da gi koregira svoite gradi, dali toa bi bilo zgolemuvanje ili nekoe menuvanje na oblikot, seedno.

Konkretno za zhenskite gradi, zarem ne veruvate vo toa "the more the merrier"?
 
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Silikon priznavam i odobruvam samo i isklucivo od zdravstveni pricini,kako sto rece Garfild pogore. Inaku prirodata ni dala tolku kolku sto ni dala.Ako sami ne se prifacame takvi kakvi sto sme,mazite sekako nema da ne prifatat. Zracime nezadovolstvo od sebe koe gi odbiva,ako sme nezadovolni i nesigurni vo sebe.
A inaku neka si gledaat slobodno i neka se odusevuvaat na silikonite na site naokolu,zosto da ne? Pa se sto e ubavo i na Gospod mu e drago. I jas sakam da gledam ubavi decki.:) Ne znaci deka mojot ne go sakam najvise u svet,ako poglednam nekoj dobar tip.;)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom