А ти се пронајде во муабетот???Се разбира дека не. Не ни помислив дека твоите се во муабетот, тие се настрана во златен кафез.
А ти се пронајде во муабетот???Се разбира дека не. Не ни помислив дека твоите се во муабетот, тие се настрана во златен кафез.
Абе кој што сака нека си прави со својот живот, ич не ме занима. Али логикава што сакаш(те) да ја пласираш(те) како генерална вистина, мислам дај.. И да не сака човек, прво што ќе помисли е дека влечете тешки трауми и фрустрацииНе е баш така, поентата е тоа дека купувањето на жена од Пустец е неморално колку што е твојата одлука да не живееш во село неморална.
По темава сите генерализираме, и не можи поинаку да биди. Лично не им се мешам ниту на едните ниту на другите како си го уредуваат животецот. Само кажувам мое мислење дека хипокризијата вришти кога се осудуваат овие брачни двојки и им се лепат етикети дека се бракови од интерес и се примитивци, додека кога се осудуваат девојките кои влегуваат во врска само од материјални причини или пак мажат тие се либерални и осудувачите се затупени конзервативци.Абе кој што сака нека си прави со својот живот, ич не ме занима. Али логикава што сакаш(те) да ја пласираш(те) како генерална вистина, мислам дај.. И да не сака човек, прво што ќе помисли е дека влечете тешки трауми и фрустрации
На сериозна нота, како што сметаш (исто и јас) дека нема што да им се меша никој на овие што решиле така да основаат семејство, зошто мислиш дека е оправдано на македонките да им објаснуваш дали се неморални или не?
Јок, за разлика од твоите јас не се продавам.А ти се пронајде во муабетот???
Абе сите така велат и не признаваат, а истото би го рекле и тие од Пустец.Јок, за разлика од твоите јас не се продавам.
Па тоа е смешното бе пријател, кога не им се мешам едноставно е, не им се мешам, нити на едните нити на другите, нема логика да се замарам и објаснувам на некого дека е лицемерен, востановен факт е тоа за сите, и мажи и жени.По темава сите генерализираме, и не можи поинаку да биди. Лично не им се мешам ниту на едните ниту на другите како си го уредуваат животецот. Само кажувам мое мислење дека хипокризијата вришти кога се осудуваат овие брачни двојки и им се лепат етикети дека се бракови од интерес и се примитивци, додека кога се осудуваат девојките кои влегуваат во врска само од материјални причини или пак мажат тие се либерални и осудувачите се затупени конзервативци.
Епа Капитализам брат ........... тоа е тоа ............ постои огромно користољубие, не зборам само за женските, туку општо за целокупната популација .......... доволно е да земеш пример однос помеѓу брат со брат, брат со сестра, сестра со сестра ........... и се ќе ти стане јасно ......... па како прво денес брат со брат се колат и се пукаат за едно метро земја или за едно е*ано собче ..... па што ќе остане за друго !Јас немам ништо против,ако треба и на ваков начин да се земе жена.Се си има цена,ништо подобра не е некоја фуфица што виси по кафани секоја вечер и чека да закачи некој со добра кола и кеш во џебот.Имам впечаток дека повеќето од жените,тука во Скопјево ги интересираат исклучиво парите,т.е.материјалната положба на идниот маж.А и не се криви девојките,мајките така ги учат по дома,да си земат богат маж и да не се мачат.Еве,дури и јас имав пример со еден од колегите-имам 26 години и еден колега постар ми вика-Абе што ќе ти е љубов,глеј ти фати ја и распрашај се што работат нејзините,дали има пари,тоа е важноАбе луѓе душата ќе си ја продадат зашто не сакаат да се мачат во животот и зашто мислат дека се е во парите и без пари не би ни знаеле да живеат или да бидат среќни.Затоа не ги хејтате само жените,очигледно е дека луѓе не останаа,да те сакаат и почитуваат поради тоа што си,туку сите те гледаат низ призма за пари.
Инаку има една добра поговорка-Нема лоша жена,туку само лош маж.И навистина е така.
ФЕЈЛ !....
Што трескаш бе друже , кој е проблемот што ми реплицираш ,
Каде реков дека има ергени само во рурални средини ,
Мушкарац побргу би пронашол жена во урбани средини него ли во рурални средини , затоа што сите моми бегаат во градот ....
Друже која е улогата на жена овдека во бракот , прво прашај ги ергени зошто земале жена и зошто имаат по две деца , ете горе викаат дека чекаат и трето дете - можеби одговори ќе си ги добиеш ...
Незнам зошто си запнал - што ќе ми прави девојка ми .... ( мислам дека не е твоја работа )
каде прочита дека ќе ја терам да ми прави јадења и ќе ми кува каву и да ме испраќа на работа , Јебига , не се сведуе само на СЕКС , пријателе ако инсистираш да знаеш ...
незнам што лошо и погрешно напишав , па вака да ми реплицираш , само постирав инфо од куманово дека и таму ергени земале жена од албанија , никаде не реков дека се согласувам , незнам што е проблемот , што си исфустриран ...