Жена во црно

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691

Ова е еден од најпознатите мотиви кога станува збор за икони на Св. Петка.

Мистеријата е што некои не можат да препознаат измама и веруваат.

Трагови од фотошоп, колку што се разбира моето лаичко око нема. Некој постручен, нека каже. Според мене, тргнувајќи од осветлувањето, длабочинската оштрина, ефектот врз жената кој е ист како на остатокот од сликата - ова не е фотомонтажа. Единствено може да е некоја девојка во црни фармерки или некоја си баба, неисе која застанала да се слика таму, на местото каде треба да се гради манастир (ако добро чув).

Точно е дека доколку човек сака да види нешто, ќе види. Ама точно е и дека глава букова никој не може да ја разубеди во цврстината на својата верба, се додека на некоја глава букова не му се случи нешто вакво.

Не навлегувам повеќе, слободно покажете кој е поголем фраер со јаки komentar4injaaa pozzzz zakonsi dajmsn.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060

Ова е еден од најпознатите мотиви кога станува збор за икони на Св. Петка.

Трагови од фотошоп, колку што се разбира моето лаичко око нема. Некој постручен, нека каже. Според мене, тргнувајќи од осветлувањето, длабочинската оштрина, ефектот врз жената кој е ист како на остатокот од сликата - ова не е фотомонтажа. Единствено може да е некоја девојка во црни фармерки или некоја си баба, неисе која застанала да се слика таму, на местото каде треба да се гради манастир (ако добро чув).

Точно е дека доколку човек сака да види нешто, ќе види. Ама точно е и дека глава букова никој не може да ја разубеди во цврстината на својата верба, се додека на некоја глава букова не му се случи нешто вакво.

Не навлегувам повеќе, слободно покажете кој е поголем фраер со јаки komentar4injaaa pozzzz zakonsi dajmsn.
И јас мислам дека е болдираното.Тоа е некоја баба која поминувала таму.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
А зошто светици духови и сл. само на слики и на снимки се гледаат?
Зашто не се гледаат во живо, па кој ќе ги сликаш да ги нема?
Мене така ми е пологички...:toe:

п.с Иво и Мајо ако ме читате, ви кажуам од сега, не идемо више у Лазарополе на Соколица, ни па ќе се сликуамо, има провалија, крст и може да се појави некој, а мене страв ме фаќа! Ќием да ги проверим сликене сега...

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
затоа се светци, од кога ќе се развие филмот, тие светнуваат,а инаку не се гледаат:helou::pos2:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Ednaska raskazuvase ti na edna druga tema za sluckava deka i ti ja imas videno neli? Pozdrav
Da znaes barem ti si po ovie raboti samo me mrzese da pisuvam.Imam napisano se so se desilo u temata "cudni raboti koi vi se desile" ili taka neso bese i bas pisuvav sto mi se sluci pred da se pojavi slikava u vesnik.Bas vecerta pred toa.Ali toa e i zatoa veruvam u vakvi raboti.
Pozdrav4e

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Dobro narode koj saka neka veruva deka e koj saka neka veruva deka ne e.Edno e sigurno nikogas nema da se dokaze dali zenata na slikata e Sv.Petka ili nekoja dr a sekoj ima pravo da si go kaze toa sto go misli i toa vo koe sto veruva i gotovo.Ne se zamarajte tolku...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229

Хмм.
Meн, не дека сум се занимавала нешо со посериозно истражување, ама според тврдењата на баба ми, св. Петка секогаш се појавува во црно.
Привидение, сон, јајце, куќичка на полжав.
А баба е озбилна за овие работи, мен.

П

Паган-др

Гостин
Не ми е јасно едно нешто. Што сите се врзувате на фотошоп. Што неможе Св. Петка да се појави? И ова не ми е јасно. Кој ке се наврзе ова да го направи. Нема малце да му биде грев да го гризе совест да направи фејк слика на која се појавува светец? Може е монтажа може не ама јас сепак верувам дека она се појавила.
Поздрав

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Хмм.
Meн, не дека сум се занимавала нешо со посериозно истражување, ама според тврдењата на баба ми, св. Петка секогаш се појавува во црно.
Привидение, сон, јајце, куќичка на полжав.
А баба е озбилна за овие работи, мен.
ам а де објасниму ...

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Јас верувам затоа сто еднаш лани и сама видов старица во црно која одеднаш изчезна ,веднаш и се јавив на мајка ми и кажав што видов,а таа ми рече може ти се причинило ама јас знам дека ЈА ВИДОВ. Погледнав низ прозорот и видов жена како оди и наеднаш ја снема ,се извадив од памет ,но кога размислив подобро сватив дека тоа е благослов.И сама знам дека речиси никој нема да ми поверува, но сепак јас имав привилегија да ја видам.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И јас видов 2006 во Охрид кај нас во куќата дух,ама не верува никој, цело време кењаат дека сум бил камен пијан, сум сонувал, ама нема врска...станав да го затворам прозорот....и видов бела силуета до мојот кревет.

П

Паган-др

Гостин
Да не преминуваме на други теми за духови. Јас пак ја разгледав убаво сликата и видов дека не е вметнато. Тој што кажа дека се гледало јас не видов некои грешки...

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Да не преминуваме на други теми за духови. Јас пак ја разгледав убаво сликата и видов дека не е вметнато. Тој што кажа дека се гледало јас не видов некои грешки...
Abe vistinska e slikata. Kako moze da e montaza koga se raboti za svetec. Abe ke go grize sovesta cel zivot posle toa. A da se pojavela vo 1950 ke kazea deka e tocno zasto togas nemalo photo shop. Abe deca se sto e misterija so photo shop go povrzuvate.

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Можи после 3 години да ја најдите сликата за да видиме ние кои шо не сме биле тука во 2008 :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom