За ова и јас колку сум спорел со другарите. Не ми веруваат, мислат декам се кажало запад, и ајде парите на улица ќе ги собираш. Е мало морген. Го нема тоа. Не знам дали и воопшто го имало, ама за пари ќе се запотиш малку, па и нема да стигнат на крај.Serdarot напиша:гледам некои не ме сватиле и некои не сакаат да сватат
никој не ве осудува бе луѓе, едноставно ми е интересен феноменот како се „продава„ запад кај нас
:raz:
A tuka pa stigaat do 10 bez nisto da kupis,aj ne sporeduvaj zapad so Makedonija so 350 000 nevraboteni i edinstvena zemja koja nema utvrdeno minimalna plata,na zapad ako odam da ne ke pecalam,ke rabotam 5 dena 2 ke setam kvalitetno i taka, a tuka 30 rabotis 1 setas niz gradot oti za podaleku malo morgen.BobRock напиша:За ова и јас колку сум спорел со другарите. Не ми веруваат, мислат декам се кажало запад, и ајде парите на улица ќе ги собираш. Е мало морген. Го нема тоа. Не знам дали и воопшто го имало, ама за пари ќе се запотиш малку, па и нема да стигнат на крај.
Сердар, ако ти треба помош за селидба кажувај. Одма трчам у помош
Izvini malku,ama u Makedonija e obratno,30 dena shetas 1 rabotis.astrion напиша:A tuka pa stigaat do 10 bez nisto da kupis,aj ne sporeduvaj zapad so Makedonija so 350 000 nevraboteni i edinstvena zemja koja nema utvrdeno minimalna plata,na zapad ako odam da ne ke pecalam,ke rabotam 5 dena 2 ke setam kvalitetno i taka, a tuka 30 rabotis 1 setas niz gradot oti za podaleku malo morgen.
http://forums.snapsolutions.ca/baltazar напиша:imase eden forum "snapsolution" taka nesto bese i vo nego bese navedeno se to4no so treba da se napravi.sea forumot nigde go nema
Чистач на WC во МК заработува, во некој си просек, 6000 денари (има фирми што плаќаат 12000, а има што плаќаат 3000). Не е проблемот во дигнатост, туку во "не ме еби во здрав мозок". Платите во скоро сите дејности не се променети во последните 10 години, додека цените на производите и услугите имаат рипнато X*100%.IsidoraD напиша:Neka mi kaze nekoj dali u Mk bi cistel Wc?!Sigurna sum deka ne. A da otide nekade na zapad bi cistel za 5£ na sat.neli?
Да се "снајдеш", тоа е посебна приказна. Блискост со луќе од политиката (дури и од најнискиот ранг), влијателни родители и роднини, непотизам, тоа се потребни вредности за да се снајдеш кај нас.... и да бидеш цар!Koj saka da raboti i koj umee da se snajde u Makedonija bi ziveel ko car!
https://www.immigration.ca/assess2.aspbaltazar напиша:pred edno 2 godini bev mnogu zagrean za canada.imase eden forum "snapsolution" taka nesto bese i vo nego bese navedeno se to4no so treba da se napravi.sea forumot nigde go nema.a stvarno bese dobar.siguren sum deka ima nekoj user od canada sto pisuval tamu.daj kazete sto stana so toa.