Ергенска / моминска вечер - се што треба да знаеш

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Значи каде сте биле, колку луѓе, да се иде во стриптиз или не, дали има кај нас такви стриптиз барови каде ги има или да се изнајми стан или кај некој дома, дали тука или на страна?

Кој треба да плати за тоа дали нешто младоженецот или пак другарите кој се поканети го носат на нивна сметка.

Кој треба да го организира?

Според мене најдобро е да се изнајми комбе со возач, за да нема некој што ке се замара таа "кобна" вечер, би било добро и интересно сите да имаат исти мајчки или барем на младоженецот да му се направи некоја интересна у стилот на Game Over или сл.. да се иде во стриптиз итн...

Индивидуално е се ова и зависи од тоа колку ти е долга чергата но обидете се...

мислење идеи но најповеќе искуство :D

п.с сигурен сум дека има членови со големо искуство:cool:

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
кај нас ова нема ... уште едно нешто преземано од филмовите ...

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Имам отидено како мал... Се чудев што им е интересно на големите кога на тетките им рипкаа газенцата и циценцата. :vozbud:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мене ова со маичкиве ми е дел од некој амерички филм и воопшто не ми одговара за кај нас.
Се знае момачка и девојачка се иде у кафана, мажите ја викаат Волчица малку е скапа и лазат до дома. Жените викаат плех музика и пузат до дома. Маички, цветчиња, венчиња, дрн дрн.
Организирањето е на терет на најдобриот другар/ка, а плаќа младоженецот и невестата.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Значи каде сте биле
Или по дома или си изнајмуваш кафич/биртија. Ако изнајмуваш тогаш треба да се гледа да не е на отворено. Најдобри се оние позабутани што се затоа што ништо не се гледа од надвор. Само што секогаш ке испадне да платиш повеќе од што е потребно затоа што може да се случи пијан другар да скрши нешто.

колку луѓе
Најблиските другари по некој братучед два. Не го кани таткото на невестата.

да се иде во стриптиз или не
По мене не. Ако веќе сакате стриптизети јавете си се на телефон и викнете си ја кај што ке правите. Црна Мамба ви е добра. Хех, Црна Мамба......

Кој треба да плати за тоа дали нешто младоженецот или пак другарите кој се поканети го носат на нивна сметка.
Ако организираат другарите тогаш они плаќаат. Би било чудно за некој да организираш нешто па после откако се ќе заврши да му кажеш, "Ok Перо ја ојдов, ти плати". Ако младоженецот организира он си плаќа, секако би било учтиво да се понудиш да платиш ама ако од првпат те одбие откажи се и чувај пари. Денешнава економска ситуација и онака не е добра за арчење пари. Ако од претходно сите сте се договориле цехот да го платите прај се дека си пијан и дека не знаеш каде се наогаш. Ако си стварно пијан и не знаеш каде се наоѓаш уште подобро(y), такси ке ти платат.

Кој треба да го организира?

/quote]

Најчесто кумот. Или па сите си се договараат што треба.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.341
Поени од реакции
5.463
Еднаш бев во нирвана во бисер кај кумот мој правеше ергенска. Тогаш волчица беше таму. Ама одамна беше тоа мислам дека не е таму веќе.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Минатото лето доживав нешто слично на филмот хенговер... од тогаш во нашето друштво одлучивме да ергенските се прават во ист стил. Има само неколку негативни страни на оваа забава.... повеќе пари се вложуваат за ергенската одколку за свадбата, ден после свадбата се оди на реновирање и чистење во станот, и зетот не е зет на свадбата (се осеќа како гостин, зш уште не знајт кај се наоѓат/не е свесен дека прајт свадба), а другото е екстра и незаборавно.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
премногу сме традиционални околу венчавки ,а за ергенска и моминска вечер далеку сме од тие што праваат во западните земји значи ништо од спектакл:)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Немам размислувано на оваа тема, тек у 20ката влегов, ниту еден другар нема врзано опаш. Целата организацијата треба да е во рацете на кумот/кумата и најблиските пријатели, роднини кои ќе присуствуваат. Да го/ја соберат од дома младожењата и правац на славење. Добро е претходно да се праша и консултира особата околу некои посебни желби, доколку ги има, и при тоа да се земат во обзир при организирањето.

Имам видено интересна ергенска забава пред година-две во кабаре. Не ќе да беа повеќе од 8 души, сите беа облечени во хавајки и имаа од тие цветните ланци околу врат. Од пиле млеко имаше пред нив и си имаа аранжирано две трбушни плесачици кои им играа на двете маси. Во ориентален стил беа двете девојки облечени, со превези од очите надоле и еден куп мали џангорливи ствари имаа околу струковите. Супер си поминаа дечките, плесачиците им правеа филм цела вечер, испија еден тон алкохол, направија малце крш и си отидоа. Повеќе од тоа не се бара .. :icon_mrgr:

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Кој не се изживеал како ерген ќе проба да надокнади на ергенска :drk::oops:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Кој не се изживеал како ерген ќе проба да надокнади на ергенска :drk::oops:
ех да бе и после младоженецот ќе сфати што пропуштил во животот и ќе се премисли,а сирота невеста ќе плаче и ајде кој ќе биде виновен:)

Kajgana Shop

На врв Bottom