Енергетска криза во Европа

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
10.422

Дуда бара демонтирање на цел Северен тек 2

За да не им седи на глава на Германците и да се подадат да го пуштат во оптек, и за да и се покаже на Русија дека после војната нема враќање на старо неопходно е да се демонтира новиот руски гасовод за Европа.
bas vcera mi ispadna na twitter ova, ne mozev da najdam dobar izvor za potvrda, pa si vikam da ne e nekoja glupost kako mnogute so ispagjaat sekoj den, ama izgleda tocno e.

interesno od povekje aspekti.

nesto im mirisa izgleda deka svabo kje bide pisman adzija pa kje go pustat na zortot :pos:
interesno e kolku traese bratstvo edinstvo za sankcii kon rusija. kako zaladuva kje bide pointeresno. pak da kazam, samo da vidime koj kje bide prviot srekjen dobitnik. sekoj den izleguva info za vazni industrii koi sopiraat proizvodstvo poradi previsoki ceni na gasot, vcera imase za najgolemiot polski proizveduvac na gjubriva. sam sebe go ubival ...

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.631
Поени од реакции
23.830
bas vcera mi ispadna na twitter ova, ne mozev da najdam dobar izvor za potvrda, pa si vikam da ne e nekoja glupost kako mnogute so ispagjaat sekoj den, ama izgleda tocno e.

interesno od povekje aspekti.

nesto im mirisa izgleda deka svabo kje bide pisman adzija pa kje go pustat na zortot :pos:
interesno e kolku traese bratstvo edinstvo za sankcii kon rusija. kako zaladuva kje bide pointeresno. pak da kazam, samo da vidime koj kje bide prviot srekjen dobitnik. sekoj den izleguva info za vazni industrii koi sopiraat proizvodstvo poradi previsoki ceni na gasot, vcera imase za najgolemiot polski proizveduvac na gjubriva. sam sebe go ubival ...
Вчера најголемиот полски производител запре неколку линии додека денес има инфо дека најголемиот литвански ќе запре со работа тотално.

Патем малку појужно.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
10.422
Вчера најголемиот полски производител запре неколку линии додека денес има инфо дека најголемиот литвански ќе запре со работа тотално.

Патем малку појужно.

ova vcera go nacekav jas

koga pred nekoj mesec pisevme vo drugata tema deka energensite ucestvuvaat vo golem del od cenata na proizvodot vo odredeni industrii, imase komentari
nema sansi da zastanat / zatvorat, pak kje bidat kompetitivni. jas do sega ne sum videl zatvorena fabrika da e kompetitivna, ama ima vreme, kako trgnala godinata,
i toa kje bide mozno :ROFLMAO: a uste e avgust. elementarna nepismenost, vo raskosh ...

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
10.422
cekaj od cela industrija odbraa da ja zatvorat fabrikata za gubrivo? ona sto uglavno go uvezuvaa od rusija... pa dobro be ostana li nekoj pameten u eu? ke kukaat slednava godina za hrana po se mi stoi...
ako zamrznis voa zimo, ne ti treba hrana za naredna godina :cool:
ne se razbiras ti u stedenje hhh

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
cekaj od cela industrija odbraa da ja zatvorat fabrikata za gubrivo? ona sto uglavno go uvezuvaa od rusija... pa dobro be ostana li nekoj pameten u eu? ke kukaat slednava godina za hrana po se mi stoi...
Не може да произведе амонијак без гас. Бар не за индустриски потреби. За лабораториски има неколку процеси шо не користат природен гас.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
Не разбираш ништо, цела храна ќе им биде органско производство :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.555
Поени од реакции
14.562
ova vcera go nacekav jas

koga pred nekoj mesec pisevme vo drugata tema deka energensite ucestvuvaat vo golem del od cenata na proizvodot vo odredeni industrii, imase komentari
nema sansi da zastanat / zatvorat, pak kje bidat kompetitivni. jas do sega ne sum videl zatvorena fabrika da e kompetitivna, ama ima vreme, kako trgnala godinata,
i toa kje bide mozno :ROFLMAO: a uste e avgust. elementarna nepismenost, vo raskosh ...

Свири курцу е работата. Како и да е . Слава Украјини:LOL:

Патем покрај Словачкава компанија, слични вести имаше и од Немачка. Да ја најдам само веста.
Автоматски споено мислење:

Scheiße се вика тој збор.
Verdammte scheiße .
Па имаше некои економски експерти кои ги исмеваа моменталните политики на филозофот кој им е министер за Економија и зелените.
Викаа пуштање машина само кога е ветровито :pos:
Пази министерство за економија и климатски активности . Боже господе па што очекуваш од тоа добар ден кога ти го води филозоф и писател.
Политиките претежно се идеолошко а не се базирани на економски причини и фактори. Тури му курот.
3100 долари за гасот денеска. На 31 запира и северен тек целосно.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.075
Поени од реакции
25.651
Нема зима царе за мене.
taman rabota za tebe... ti si balkansko dete, rasteno na planinski poluostrov so snegovi do pojas i jambolii (e sega jebi ga malku si sramezliv za biznis ama toa e)... nego sto ke pravite so nigerite od afrika koj i na 10 stepeni im studi? oni se malku nezgodni, ako im studi ke zapalat ogan a posle svasta moze da bide...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.194
Поени од реакции
36.302
Тој не кажа точно како ќе се реши проблемот.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.171
Поени од реакции
9.701
Ќе платиме ние, ете како. Ќе го исцепкаат долгот на колку редовни плаќачи има и ќе ни стига секој месец повисока сметка.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.555
Поени од реакции
14.562
Обновливи енергенси бре. Ќе стаат некоја ветерница или соларни панели. Ќе проневерат уште толку пари, и пак со прстот вуста народот на крај.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.912
Поени од реакции
4.728
Проблемот го решиле така што ќе пратат некој командант на Учк да ги обезбедува вработените на Евн, решението секако не вклучува плаќање сметки.

Битно мене дома пред година-две ме исклучија за 2 неплатени и 3тата само што стасала сметка, заборавено од немарност да се платат инаку редовен плаќач од месец за месец. И ни опомена ни ништо одма гасење струјата директ, па триста зафрканции плаќање и ден без струја додека да уклучат..

Kajgana Shop

На врв Bottom