ne pratam bas vo momentov, ama siguren sum deka ova go ima vekje nekoe vreme a kje go imw uste povekje.
primarna cel na Severen Tek 2 e da ja pozicionira Germanija kako glavna za tranzit na gas za Centralna Evropa.
vidoa deka nemaat muda za golemi vojni, pa melat sega so industrija i ekonomija, sekoja cest za toa
Некој вид понци шема на немциве. Ова ќе си го тераат, ем поефтина енергија, ем чиста пара од препродажба.
Само една лудача им се погоди од партија на зелените, министерка за надворешни работи само што стана, и џавка нешто. Нова е, сака процент и она изглеа
А ова е добар текст за кај нас малце мизеријава што прави во време на енергетска криза. Профитче од 7 ипол милиони евра за марковски компани, па ЕВН не праи толкав профит у пм
Во време на енергетска криза, државната компанија за производство на струја АД ЕСМ или поранешно ЕЛЕМ склучи спогодба и договор во постапка со преговарање без претходно објавување на оглас со Марковски Компани, во вредност од 1,5 милијарди денари или скоро 19 милиони евра, вчера објави Фокус. Спо
fokus.mk
Интересен е овој дел од текстот:
"Непосредно пред политичките промени на средината на 2017 година, актуелниот директор на ЕСМ
Васко Ковачевски излезе во јавноста да соопшти дека ЕСМ/ЕЛЕМ склучил уште еден голем договор за јавна набавка вреден 5 милиони евра со Марковски Компани, која, како што рече тогаш опозиционерот Ковачевски, е блиска на поранешниот шеф на тајната полиција
Сашо Мијалков, прв братучед на екс премиерот
Никола Груевски.
Но, оваа компанија продолжи да добива тендери од ЕСМ/ЕЛЕМ и по промената на власта и раководството на државната компанија за производство на струја, па дури во овој период го зголеми растот."
Ме потсеќа со оние кумановците рапид билд што ги добија сите тендери за изградбата на гасоводот, кога Шилегов како портпарол на времето на Сдсм на прес рече граделе по најскапа цена во цела Европа, па кога дојдоа Сдсм си ја продолжија шемата ко да не било ништо...
Македонија вечна
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)