Емо музика

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
ЕЈ каква е ова музика ?
Дајте некој клип да ја слушнам бе ? ццц:tapp::pos2::pos2:

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
SO DARK... SO SAD... SO EMO </3

Toj film se fura xexe
:pos2::pos2::pos2::pos2:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297

abe ne deka nesto imam protiv emoto to stil e na oblekuvane i ziveene neka si se tazat , ako mislat deka ke mu bide podobro... intresen si e stilot ...
a emo muzika vo odnos na instrumentalniot del nema.....
e sea ako gi smetate tekstovite koi najcesto obrabotuvaat temi od tipot :
zivoto mi e za nigde dojdi otepaj me
mi se placi i taka natamu...... e togas ima emo muzika

Superhik

Краде од сиромашните, дава на богатите
Член од
26 јануари 2007
Мислења
128
Поени од реакции
4
Ја нема да кажам на никого што да слуша, али слушајте Death и Brutal:pos2:...заебете го емото, нејќете да станете ко Аква

Член од
31 март 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Ја нема да кажам на никого што да слуша, али слушајте Death и Brutal:pos2:...заебете го емото, нејќете да станете ко Аква
Слушајте си што сакате, ама со емо стварно се уништувате! Ако не знаете кој е Аква, неќете ни да дознаете! =S

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Немам ништо против емото. Башка тие што ги наброја се комерцијален рок :) Емо е кор музика :) :D
Има добри андерграунд емокор бендчиња, добра музика и многу напнати вокали :)
Безвезните скримчиња ме одвраќаат од овој жанр.
Облеката како облека не значи ништо. Имам братучед кој тера таков имиџ, а слуша бруталики :) Зборот ми е , не секогаш облеката можеме да ја поистоветуваме со музиката :)
Пак ќе речам, неам ич хард филингс за *вистинските "емовци", секој со својата философија.
И да, не можеме да етикетираме некој бенд или изведувач како емо, само затоа што пее за невозвратена љубоф, општествени колапси и сл :)

*вистински - оние кои слушаат навистина емо музика, не Мај Кемикл Романс и сл :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Епа проблемот е што Емо нема музика ... И Емо е кратенка од Емоушнал .. И многу мрзам кога ќе поврзат емо со Панк или Панк Рок ..

Као на пример многу ме курчи коа ќе кажат дека aFi (a Fire inside) се емо бидејќи Дејви Хавок (Вокалистот) Имал шишка преку око до колено ...

Edit : За кој Аква зборите поточно ??

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Последниот албум на Афи (Дисембер, Новембер нешо беше така?:)) е многу поразличен од нивниот стар матерјал (нали?) и нема ни П од панк :) Туку едноставно е рокче слатко, а типот со шишката само ги мами неупатените да ги нарекуваат емо :) Затоа реков дека имиџот нема врска со музиката :)
И да, има емо музика - емокорчето :)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Емокор не постои ! Кој бенд се прокламирал себе си како емо ?? Освен гејчињата што ги слушаат .. И албумот се вика Decemberunderground и е софт бидејќи Дејви Хавок има направено операција на грлото и неможе да се дере....

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Emocore е посебна гранка која има специфични карактеристики, поради кои е издвоена како таква :) Бесна корчина, дебили шо пиштат и нормално клин делчиња кај шо се жалат децата :) Тие не се прокламираат како такви, така ги доживува нивната публика :)
Оукеј за АфИ, не знам зошо кога ја читам реченицава:"И албумот се вика Decemberunderground и е софт бидејќи Дејви Хавок има направено операција на грлото и неможе да се дере...." ми се чини дека ми се дериш :)) Мене баш ми е пријатен за слушање тој матерјал на АФИ, ете Лов Лајк Винтр и Мис Мрдр уште ги чувам во PC , драги ми се :D
Поздраф

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Не се дерам само онака спомнувам :) Никогаш не се нервирам . И некој ќе кажат дека „Публиката го прави бендот“ , ама поради тоа што ги нарекуваат Емо некој бендови се откажуваат од свирење :) Simple PLan за пример .... Пеачот изјави дека сака да се откаже бидејќи многу луѓе го доживувале бендот како Емо ..... И Тоа што го опиша горе одговара на бројен вид на панк и метал. Дај ми некој бенд за пример да чујам ако знаеш ...:)

Поздрав :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
joki да ти помрчам малце: сите скримчиња у овој жанр се безвезни :))))

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Iskreno.Temava e premnogu obilna.Da pocnam od naslovot "Emo Muzika"
Prvo tuka mozeme da zboruvame do beskraj site so svoj stav neli?
Eve 8 strani i do nigde ne stignafte..
Daj malce da ja "ogranicime" na nekoj nacin temava..da ja nasocime malku..
Neka ima pod tema u smisla "Emo kidz u makedonija" pa "Pravi emo bendovi"
...i neznam so use :) vie nabrojte..zaso vaka stvarno nema da ima kraj na muabetov..

P.S: Emo? wtf? ko so rekov! Emo is a state of mind! not a fkin music branch!

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Еве неколку ствари шо најдов рандом онака :) Ги имаат скримчињата и клинчињата, малку од корчето :) Ќе се потрудам да поставам и малку пожесток емокор, ал трај ај промис :)
http://youtube.com/watch?v=PYfqCW7Vxkk

П.С. Гижо, за ова се слагаме еј :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom