Емо музика

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Емо музиката многу ја сакам и ја поштувам. Слична е со панкот, само што има повеќе врескање, али битно си ја слушам. воедно слушам и sk8 punk и rock...
Оп брза поправка :wink:.Не мешај баби и жаби, ако видиш пореално и повнимателно додуша не мора така да видиш еднаш слушни и ке видиш дека нема врска емото со панк.Може така го класифицираат како пост-панк ама нема везе слушни си и сама.И у идеологија , и у стил и у музика ритам текстови...Не коментирам за емото..неам коментар....
И еден виц:
Зашто Емо дечко што идел со девојка 3 години и раскинува ?
Зашто биле премногу среќни :pos2::pos2::pos2:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Емото, ах емо емо, криво е за многу работи.

Значи доброто нешто од емото се фризурите и тоа не стојат на сите да си знаете...хахах

Неколку работи за луѓево што почнуваат сеа да определуваат жанр на слушање, до сеа што слушале свашта. Нека го запамтат ова:
НЕ СЕКОЈА ПЕСНА ВО КОЈА ЛИРКИТЕ СЕ ЗА НЕКОЈА ДЕВОЈКА/ДЕЧКО ИЛИ НЕКОЈА ЉУБОВ Е ЕМО ПЕСНА!!!! А УШТЕ ПОМАЛКУ ДЕКА БЕНДОТ Е ЕМО БЕНД!!!!

Ми се повраќа кога ќе чујам дека некој бенд го прават емо само зашто има неколку песни кои се емотивни. Ах, ајде ако не тогаш сите овие Џастин Мастин се емовци или што ти ја знам!!! Аман со тоа емо!!!

Интересна ствар...Омилениот мој ти бенд (аватаров што ми е од нив) постои од 1999 година и свират Мелодичен ХардКор, би рекол оној мелодичен што наликува на ХардКор-Панкот со голем удел на чист панк во него. Само што имаат малце послужени гитарски рифови (не се оние стандардот на пакот) и што ниеден бенд во светот не е сличен на нив. Е сеа сите нови тинејџери што ги слушаат им знаат 2-3 песни (од кои едната е акустична) и мислат дека се емо! какво емо бре???? Кога ќе слушнат некоја ХЦ песна од нив или Панк се збунети ама си мислат дека е емо, па сите бендови им се емо....

А тоа што погоре спомна М!на дека имало драње...зависи кое емо. Имаш различни поджанрови на емото. незнам ти скрим, па емокор ау.

Енивеј, немојте да се убивате и да тажите :)! Бидете малце хепи (важи за сите емовци)

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Hardcore punk да, Emo никако... Не одат тие две работи заедно.

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Да да Rise Against се партали.Хард кор може нешто со емо.Хц панк зависи кои бендови ако не ви се чисти доволно ушите може да чуете некоја сличност.Али панк со емо нема сличност.Шта је ту је хех.ае

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Emoto kako muzika ima nekoi dobri (nekomercijalni) bendovi, ama toa so secat veni i takvi gluposti ic ne mi se sviga! I tie obicno so go furaat EMO stilot se pozeri.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Добро ама сепак тоа е мое мислење за емо музиката. А за вицот: :pos2:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
259
Поени од реакции
4
Да да Rise Against се партали.Хард кор може нешто со емо.Хц панк зависи кои бендови ако не ви се чисти доволно ушите може да чуете некоја сличност.Али панк со емо нема сличност.Шта је ту је хех.ае
Мило ми е што уште еден човек ги знае Rise Against, него муабетот ми е дека емото има и свој животен стил и различен поглед на нештата и музиката. Музиката не е само гитарски рифови дурови тапани и бас па да бараме сличности. Секоја музика си има поголемо или помало значење. На пример до мене највеќе во животов допреа Rise Against со нивните текстови, нивната порака до светот, со вокалот и со одличните инструменталци на секоја позиција. Значи јас барем музиката ја гледам како целина од повеќе работи. Па така да емото не ми е слично со ниеден друг стил на музика.

Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
Ми се допаѓа онаа музика во која можам да најдам дел од себе, а иако слушам емо не значи дека барам дел од себе само во емото. Но често пати се случило да ни се засвиѓа некоја песна која не спаѓа во рангот на стилот кои ние го слушаме, или па нема никаква врска со нашата дефиниција за добра музика. А емо музиката не е лоша, ја повеќе сакам emo screamo, ама не се фурам на сечење вени и не знам што, не треба да си емо за да сечеш вени, може било кој да сече вени, а познавам некои емо фаци па не видов да се раскрварени и расечени. А тоа што може се депресивни не велам не, секој има лоши периоди во животот, ама кој како си ги потиснал. Ама ако си депресивен не значи дека сечеш вени а не знам што е толку па лошо човек да плаче. Прашајте и постручни лица секој ќе ви каже да не потискате у себе. Боже вие другите не плачете.:toe:

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Абе ае нека фура емо неам ништо против.Тоа се луѓе што си одлучуваат сами за својот начин на живот.А тоа дали некој ке ги сака и ке ги прифати тоа е друга работа.Него нема логика пошо емото е кратенка од Емотионал Мјузик.И сега значи само емото има емоции и се искажуваат преку музиката а другиве стилови и песни нема емоции онака дрндаат.Дури и турбо фолк има емоции бре хехе.тоа малце е фуј али ете нека си фура нема гајле :) pozdrav

muhaha

The biggest MCR fan
Член од
11 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
0
i koi grupi i pesni gi smetate za EMO?

MCR ne se EMO!

Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
Пе не се емо MCR, слушнете ги Alesana тие се нешто emo screamo. А бе не дека другите правци немаат емоции, јас слушам и други ствари, не се определувам за еден правец, ама не знам што ви пречи па толку името.:)

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Абе ок си е све него заебано е што мн позери емо има у скопје што живеат погрешен живот и мислат дека се прави емо по изглед и по понашање.Така претставуваат погрешна слика за емото у македонија.А има ли некој емо бенд у македонија ?ја неам сретнато до сеа

Член од
21 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
1
A бе и јас не поштувам толку фурање,не само во емото туку општо. А не сум сеуште запознаена со некои македонски емо бендови, ама сигурно веќе се експериментира нешто

ForFokSake

Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Абе има сто посто него неам сретнато .или се ептен на почеток или слабо им иде хехе.Ако бе нека има зашто да не .него нека биде она правото да се види да се напраи сцена

Член од
25 октомври 2007
Мислења
116
Поени од реакции
0
Емо музиката многу ја сакам и ја поштувам. Слична е со панкот, само што има повеќе врескање, али битно си ја слушам. воедно слушам и sk8 punk и rock...
HAHAHAHAHAHAHA
Ti normalna li si? Abe idi lecise emo i punk nemaat dopirni tocki. Te molam nemoj veke taka.

Kajgana Shop

На врв Bottom