Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона | 20.04.2011 | 21:00h | Местаља

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    149
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
Добро бе и ја да му ебам мајката.
И сами викате дека не може да се надиграат, тешко е да се победат и пак не признавате дека се подобри ?
Да беа подобри, ќе имаа и тактика подобра, ќе победуваа и ќе беа поуспешни.
Аман веќе, ја држат 90 минути, нема друга тактика ова она, па признај си мајку му стара веќе. Немало тактика и пак се подобри така ?
Нека смисли Мурињо појака тактика па нека биде најјак.

УФФФФФ.Да те освежам Мурињо е освојувач на ЛШ.а ако тој не може да излезе со формација која може да и се спротистави на Барса ти уште помалку..

Секој си има свој начин на ,,игра,,. вие играте тики така, тотал фудбал или како се вика.(измизлен он ХОЛАНДИСКИ фудбалер од школата на АЈАКС).
И сега што треба јас да ви серам дека овој стил не е ваш и дека ако не беше Кројф вие ке бевте никој и ништо...

Секој се снаога..Секој си има своја филозофија.. Не можеш да му го одземеш правото на Мурињо тој да игра подефанзивно..Реков подефанзивно не Бункер(затоа што тој не ни игра такво нешто-освен претходната година кога имаше играч помалце и резултата.

Барса е подобра во дражањето на топката -да.
Игра најдобар фудбал за око -да.
Најдобра на светото -да НО
Мадрид има најдобра контра -да
Мадрид има подобра дефанзивна линија -да..

Секој ја гради играта на своите -ЈАКИ и -Слаби страни...
Мурињо имаше една изјава која за оние што разбираат фудбал значеше се..
,,Јас не ја сакав топката.Зошто ако ја изгубевме топката при пресингот на Барса ние секогаш ке бевме надвор од нашата поставеност,,.

Барса игра најдобар пресинг-да
Реал нема толку јак дефанзивен ред да ја чува таа топка при тој пресинг -да.
Мурињо го увиде ова и направи тактика спрема ова..
Во кој имаше една статива за Реал и две 100% шанси..Тоа не е БУНКЕР и не е анти-фудбал.

и да додадам гледам некој се жали на Пике и Пујол дека си правеле екскуразии во половината на Реал..
Тоа е дел од тактиката на Пеп кој беше феноменално прочитан од Жозе и со тоа тој успеа да го експлоатира во играта.
пр.
Валдез му ја дава топката на Пике.Бенз како последен игра стои помегу Пике и Пујол да го попречи тој пас кој је ја рашири играта и ке донесе до вишок на играч.
Пике влегува внатре го остава Бускетц зад него -1 играч.
И сега тој очекува некој да го НАПАДНЕ и да проба да му ја одземе топката но што се случуваТОЈ ОСТАНУВА САМ..
А ЧАВИ ИНИЕСТА И МЕСИ ИМААТ ФЛАСТЕРИ НА СВОЈОТ ГРБ.
ИНИЕСТА_КЕДИРА
ЧАВИ_АЛОНСО
МЕСИ_ПЕПЕ -во зависност од движењето
со самото тоа Пепе само се ,,забодува,, во зоната на Реал и е принуден да врака назад Несигурен пас.
Пике беше навикнат на него да му излева играч со самото тоа се створу ВИШОК во средината и таму Барса во три потега ти дава шах мат..

ВИШОК -најважното нешто во Фудбалот во претходниот натпревар беше феноменално сведен на минумум од Мурињо..

Секој што има нешто да додаде во тактичко разработување на утакмицата може слободно да реплицира.
а не само овој е најдобар овој игра бункер а уствари не овој игра анти фудбал. овој серко пуца насекаде......

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Човек што гледа фудбал и што го интересира знае дека играта на Барселона е од холандската школа. Ринус Михелс го промовирал „тоталниот фудбал“ како тренер на Ајакс и на Холандија. Од 1971 бил тренер и на Барселона. Од тогаш почнала да го игра Барселона тој фудбал, особено со доаѓањето на Кројф во 1973 година. Потоа, Кројф стана и тренер на Барса и од 1991 до 1994 ги освојуваше титулите во Шпанија со таа игра. После една година кога Робсон беше тренер, продолжува холандското влијание со Ван Гал, а потоа и со Рајкард. Бидејќи Гвардиола цел фудбалски живот го помина со истата фудбалска филозофија се разбира дека ќе ја продолжи играта која Барселона ја негуваше во минативе барем 20 години.

Ајакс и Холандската репрезентација од кога ги следам го играле тој фудбал, а исто и другите холандски тимови, особено ПСВ. Арсенал го прифати овој стил на игра со доаѓањето на Венгер, а Лион ги освои седумте титули во Франција. Шпанската репрезентација со доаѓањето на Арагонес вистински почна да го спроведува овој стил на игра, но мислам дека тоа беше наметнато од големиот број на играчи на Барселона во репрезентацијата.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе кого му објаснувате тактики,тие мислат Реал нема поим,игра дефанзивно и шо ќе биде ќе биде.Ама уште еден ден ќе слушаме такви глупаци.

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
LeoLe07
го знам јас сето тоа, само горе беше напишано скратено и како пример.

Osjećamo da je talijanski trenerski štih prilično primjetan kod Vas?

" Apsolutno. U talijanskom nogometu sam proveo veliki dio svoje karijere, pa je i logično da su na mene najveći trag ostavili ovdašnji ljudi. No, nije samo to razlog takvog mog stava. Mislim da su talijanski nogometni treneri vrh. U taktičkom smislu nema boljih, oni su igru na rezultat doveli do savršenstva."

Mnogi nogometni stručnjaci, ali i laici, ne vole i ne propagiraju baš tu "igru na rezultat". Posljednji primjer je Jose Mourinho i njegov stav kada igra protiv Barcelone, svejedno je li trener Intera ili Reala.

"Moramo prvo znati da možda nikada na svijetu nije postojala momčad kao što je Barcelona. Ti ljudi igraju nemoguće, drže "balun" u nogama, igraju perfektno, talentirani su maksimalno. Protiv njih se i može jedino igrati taktički. Jedino ako postavite savršenu taktiku onda možete do uspjeha."

Znači, poštujete ono što radi Mourinho?

"Apsolutno, on je veliki majstor. Glupe su konstatacije o njemu kao isključivom motivatoru ili pomalo prgavoj osobi kakvim se predstavlja u javnosti. Vidjeti jedan njegov trening je sasvim dovoljno. Portugalac je taktički besprijekoran trener, pravi znalac od glave do pete

Еве ви цитат ид Иван Јурич во кој е објаснето и образложено се... И во кој може од 10 реченици да се виде дека во Реал и Барса ова година е соберено само најдоброто....

ЕДИТ: ВО ПРЕТХОДНИОТ ПОСТ ИМА НЕКОЛКУ ГРЕШКИ И НА ЕДНО МЕСТО, НАМЕСТО ПЕПЕ ТРЕБА ДА СТОИ ПИКЕ..

I

IBIZA SOUND

Гостин
milo mi e sto nekoj od navivacite na real priznavaat deka barsa e podobra od real :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
milo mi e sto nekoj od navivacite na real priznavaat deka barsa e podobra od real :)
Утре ќе се увериш во спротивното :twisted:

Хуху, значи која фама се направи за резултативе на Барселона.. до тактиката било... холандска била... сега може ќе искочи и некое инфо дека сите во вц серат како то серел Кројф... Според оваа логика Реал сега применува игра на Херера кој го измислил катанаџото камо да беше толку едноставно .

Али овие митови што ги правите во моментов ептен ме иритираат. Па и сам Гвардиола во интервју запрашан од новинарите дали е ова најдобриот тим што некогаш играл фудбал, изјави : Не подобар од оној на Алфреди ди Стефано и оној Милан на Ариго Саки!

Јас се ова со Барселона ќе го окарактеризирам како склоп на околности односно погодена генерација ! Имало многу вакви случаеви со „непобедливи тимови“ додека не пукне првиот пат ! За тоа уживајте додека трае а не да ми вадите приказни како прдежот на Ринус Михелс го сменил фудбалскиот свет!

пс. Ди Стефано :angry3:

P

Peaceful Anger

Гостин
Фала дечки :)

Ондак некој ако има линк нека пушти сопкаст или нешо...

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
Стојам зад кажаното..
Мадрид не играше катанаџо
Оваа барселона е една од трите најдобри тимови во историјата

O

ob1

Гостин
^Ако сватив убаво. Има два октопода едниот се вика Икер другиот се вика Иниеста. Тој што се вика Иниеста го одбрал Реал дека ќе победи, а тој што се вика Икер не одбра никој?

I

IBIZA SOUND

Гостин
kako sto procitav jas oktopodot iker go odbral real za pobednik na utresniot natprervar
za prv pat ke zgrese izgleda :)

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
На кој наш канал ќе може да се гледа? Или па на кој канал воопшто...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom