Елвир Мекич & Гоце Арнаудов - Лично твој

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.987
Абе овој Еским Мекиќ сега станал турбо-фолкер или и порано имал вакви песни? :pos2:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Па и не е лоша. Реално, Мекиќ боље да се префрли на турбо-фолк, отколку да пее жалопојки.
Еве, баш сеа слушам и на телевизија фуче песнава. Ќе биде хит, али кај оние што поштуваат селска музика. Ќе грми по дискотеки, ама само во B2 и Гранд. Мене не ми е по мерак воопшто, ама кога би искачал во Приорити и Сити - сигурно ми би била омилена :vozbud:

Оцена: убедливо добра сељачка песна.
Гоце ја прави интересна и и дава кафански шмек, инаку би била уште едно типично Мекиќ-Џеј-Џеј срање.

Член од
28 ноември 2008
Мислења
43
Поени од реакции
2
Можда ке биде хит ама ај донт лајк ит :nenene:
Досадно е више..секоја песна на Елвир е со ист ритам и ист текст(у фазон све за тебе ке направам)
Песниве више неможеш да му ги разликуваш една од друга..:nenene:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Добра песничка . Ми се аресе и текстот е добар.

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
KRS!!!!!!!!!! Ova SRAN*E na Goce Arnaudov ne mu trebase.... podobro bese koga si peese narodno, so trubaci..ZAKON!!!

A makedonskiot Majkl Dzekson ( citaj : Elvir ) so nosot kako da ke mu ispadne u sekoj moment...zanigde e...

pesnata u kanta pls..

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Какво спој

песнава ќе е хит и по радијава ќе ја отечат, сакале или неќеле то е

а оток е Елвир со иста и иста и иста музика:uvo:

Член од
4 август 2008
Мислења
243
Поени од реакции
8
ДО АВТОРОТ НА ТЕМАВА:

Елвир меКиЧ???????????????????? ТАКА МУ Е ПРАВИЛНО ИМЕТО?????

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Овој Елвир и во фамилија не го поднесуваат, а не па ние да сакаме да го слушаме. Ех, колку беше добро порано, имаше повеќе музичари, секоја недела излегуваше нова песна, ама барем личеше на нешто песната, се пееше долго време, луѓе уште ги имаат некои во компјутери.
По едно 10-тина години, не знам дали оваа песна уште ќе ја слуша некој.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Чуден спој дефинитивно. Не е мој тип на музика, но не е ни толку лоша песнава.

Сигурна сум дека барем пола од тие што напишаа коментари во стилот "срање", "катастрофа" и слично, ќе ѕенѕаат за Нова Година на вакви песни :smir:.
се сложувам од првата до последната буква
само ич не ми се свига спотот, стварно е бљак:kesa:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Песнава го има претпознатливиот ритам на Мекич.Нормално дека сите го распознаваме кога и сите останати песни му се вакви.Текстот сепак мислам дека не е толку срање.Но каква спојка луѓе,зарем сеа фолк пејачите ќе пеат поп музика а поп пеачите фолк музика?I dont get it:tapp:
Како и некои други што кажаа,така и јас сум сигурна дека,колку и да е срање песнава на Нова Година па можда и понатака во сите дискотеки ќе ја пуштаат,а со тоа ќе се пее и ќе се игра на неа:smir:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Овој Елвир и во фамилија не го поднесуваат, а не па ние да сакаме да го слушаме. Ех, колку беше добро порано, имаше повеќе музичари, секоја недела излегуваше нова песна, ама барем личеше на нешто песната, се пееше долго време, луѓе уште ги имаат некои во компјутери.
Аууу дури и даде 10 години:) Многу бе
Не јас стварно мислам дека треба еден од новите чекори на Грујо да биде забраната за музика и музичари во Македонија, ова веке е неподносливо!
Башка и кога има забрани тогаш излага нешто квалитетно.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
ДО АВТОРОТ НА ТЕМАВА:

Елвир меКиЧ???????????????????? ТАКА МУ Е ПРАВИЛНО ИМЕТО?????
Добро,гоподине Блаже Конески (родум од с.Небрегово - Прилепско).За тебе специјално: Елвир МеЌиЌ.Сега вред е?

Песнава нема да се слуша ни месец ипол,ради глобалниот тренд на хиперпродукција.Свако чудо за 3 дана.Али ко шо напоменав шо си е наменска,наменска си е:smir:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Мене сите песни на Елвир ми се исти... Не ги препознавам воопшто која која е :toe:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Добро бива за секој просечен дебилоиден спот нова тема да постои?

Kajgana Shop

На врв Bottom