Експлозија на магацин со оружје во Албанија - Случајност или театар?

P

Princ

Гостин
Ова може да го смисли само некој што нема попаметна работа.
Жени и деца се повредени (и се знае што друго, да не ви објаснувам) а вие смислувате вакви сценарија? Немам коментар освен пцовки, ама нив ќе ги задржам за мене, насочени према вас.
Едит: Веќе гукнав. Поздрав.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Де бе, де. И во Хирошима имаше жени и деца.
Не мора да пцуеш.

Се е можно.

Објасни ми како координирано експлозијата на КФОР и несреќата во Албанија се случуваат, заедно со потреси во Скопје, Битола, Велес, Тетово итн, освен ако не е експлозијата врз тектонска пукнатина, и што барем ќе известеа од УХМР на Скопје за јачината на потресот долж пукнатината.
Едно е звук, а друго е моќта на почвата за апсорпција на ударен бран кога имаш цела една планиан меѓу сите наведени градоив кои ја сушнаа експолуцијата и го почувствуваа потресот.

Не знали дека ако некој шпекулирадека не сочувствува со мнастраданите, напоротив, се прашува зошто до ова дојде. Не можеше ли да се спречи ако е несакајќи? Зошто не е спречено ако е несакајќи сторена грешка? Почитувани ли се процедурите (за една земја кандидат за НАТО, каде се исполнети критетиуимите за членство, кои предвидуваат сејф хндлинг оф амјунишн)? Зошто не се?

Или некој црн крвник и клетник смислил нешто траурно кое ќе однесе безброј невини животи?

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
ne spekuliram na toa dali e scenario ili ne. samo primetete. edna vakva kriza vo albanija i odma snemaa rezervi na krv, nema mesto po bolnicite. kako be taka mozat da dozvolat.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Ова може да го смисли само некој што нема попаметна работа.
Жени и деца се повредени (и се знае што друго, да не ви објаснувам) а вие смислувате вакви сценарија? Немам коментар освен пцовки, ама нив ќе ги задржам за мене, насочени према вас.
Едит: Веќе гукнав. Поздрав.
не рипај и ти ко прле.

кај ти е умот? дали знаеш какви се процедурите за чување и ракување со одредени оружја?

кај виде да инсинуирам дека Албанци го сториле ова?

ПОЛИТИЧКИ ЕЛИТИ.

нив ги боли курот и за жени и за деца.

да знаеш 1 % од она што јас го знам , ќе се прашаш и самиот како можи нешто вакво да се случи...

P

Princ

Гостин
Дали се испочитувани процедурите на слетување на хеликоптерот кој се урна кај катланово и загинаа 11 души? Дали вие двајца господа прочитавте некаде мое/наше (наше - членови албанци на форумов) исмејување или измислување на што се случило и како? Не, само ја искажавме нашата жалост и почит према фамилиите на загинатите. А и ние можевме да мрсомудиме дека наводно пилотот не го фатил воланот добро, и такви работи да не ви кажувам сега.

Знаете и сами дека ова ќе испадне било што освен муабетов кој вие го вртите, но никогаш вашето лицемерие нема да го избришам од мојот ум. Нека ви е на честа (која ја немате).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Што ти е бе тебе?
Па и на таа тема се сереше свашта.

Арно ама хелито падна од непочитување процедури или друго, но уште нема резултати од истрагата, заташкуваат, што значи играат курташак со загинатите. Во меѓувреме се срока хели на кФОР. СЕга ова?

Кој кур саде несреќи се случуваат??
Објасни ми?

Лудило имаме од водата шти ја пиеме, пеки, ама несреќи од што ни се случуваат??

И не ми збори за чест. Тоа е друг муабет. Прашај го Блади или Дарданчо за честа.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Ја не се замарам со политиката многу, ама што е со тоа зрачењето што го спомнуваат?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Несреќа е, ама дали е случајност или не е друга работа.

Секој си чита како си знае. Принц одбрал како да прочита.

Јас отворено изјавувам дека се сомневам дека е ова режија на тајни служби од типот на CIA & MI5.

Целта не ми е јасна, премногу непознати, ко шо реков...

Ама да ме убеди некој дека случајно било сето ова, тешко, скоро невозможно.

Мислам на база на логика и предходни искуства. Предходните искуства кажуваат дека 19 неписмени... пардон, 15... пардон, 10... пардон, КОЛКУ СЕ ПОЈАВИЈА ЖИВИ ОД „Терористите“ од 11 Септември?

14!!!

значи... предходни искуства кажуваат дека 5 Арапи кои шо немале абер од летање киднапирале 4-5 Боинзи во Америка, ЦИА не знаела ништо, Америчката воздушна одбрана не реагирала пошто СЛУЧАЈНО имала вежби во истиот момент, оние 5 спомнати Арапи, кои демек ги украле авионите ги акнале во WTC 1 и 2, СЛУЧАЈНО паѓаат двете од пожар, макар температурата која била возможна е ДАЛЕКУ од точката на окја челик би омекнал (да не зборам за топење), СЛУЧАЈНО падна и зградата 7, случајно сите касети со видео записи од наводниот удар во Пентагон се одземени, случајно Пасошот на тој едниот лета низ сиот онај пекол недопрен, ни малку начнат од огинче, СЛУЧАЈНО СЛУЧАЈНО СЛУЧАЈНО...

ПА ТОА Е ТЕОРИЈА ЗА ЗАГОВОР, официјалната верзија, и тоа една од најлошите.

Колку сакаш вакви „случајности“ да ти набројам, во последните 100 години, каде домашни и странски влади убиваат НЕВИНИ ЛУЃЕ за СЛУЧАЈНО да имаат некаокв профит од тоа???????????

НЕ МИ ПОДМЕТНУВАЈ МИСЛИ И ЗБОРОВИ КОИ НИ СУМ ГИ МИСЛЕЛ, НИ СУМ ГИ РЕКОЛ.

Јас ИСКРЕНО не верувам дека она е случајно!

А за другите работи од првиот текст, имам причина и право да се сомневам дека се основани индиции...

ДАЈ БОЖЕ ДА ГРЕШАМ!!!

Не се случуваат случајности во Војска , Принц... ако се случи, една е...

Ќе видиме

п.с.

и да ти нацртам, ко пишам дека бран на бегалци е добра прилика за уфрлање на диверзанти, мислам на исти такви СЛУЧАЈНИ агенти кои убиваа луѓе по џамии низ Иран, и ширеа памфлети дека тоа го сторил Шахот.

СЛУЧАЈНО тие агенти беа странски државјани...односно амери и брити...

Ех колку сте само наивни...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Каде спомнуваат зрачење Мици?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Strasno bese ova sto se sluci deneska , ima nad 200 povredeni , ima 60 selani ( i zeni i deca) koi se blokirani vo eden tunel , izgraden za vreme na Enver Hoxha za odbrana na naselenieto.
Vo Albanija ima golemo kolicestvo granati i eksplozivi. Mislam deka slusnav za nekoi 100 iljadi toni eksploziv-granati-raketi zemja vozduh , koi sto ne i se potrebni na Albanija . Site ostanale od vremeto na Enver Hoxha koga on za sekoj zitel rezerviral po eden bunker , po eden kalashnikov , i mnogu mnogu raketi ( duri i hemiski) , no sepak mnogu bea zatoa sto decata ne trebalo da gi prebrojuva za vojnici. Albanija imase nad 200 voeni avioni ( koji nikogas ne ucestvuvaa vo nekoja vojna, no imase zrtvi od ovie avioni vo nesrekni slucai) , Enver Hoxha izgradi stotici iljadi bunkeri , potrosi mnogu sredstva vo ovie bunkeri , sto nikogas ne bea upotrebuvani , a da se namenea ovie pari na ekonomija , poinakva ke bese slikata. No velam mozebi covekot imal pravo sto velel celata nacija e armija , i mozebi ako ne gi prezel ovie merki mozebi Albanija denes ke bese uste povise rasparcena.
Lugjeto deneska bea ubieni od oruzjeto na Enver , megjutoa bea spaseni i od tunelite na Enver.
I mislam deka temata treba da se smeni , posto e provokativna , ne se raboti za nikakov teatar , tuku vo toa mesto se vodelo biznis , imalo nad 200 vraboteni. I bila amerikanska firma.
Vo Albanija pred nekoj den potona i eden camec vo koj se udavija 16 lugje , zarem i ova bese teatar ? Vo Albanija vo edna fabrika za zelezo imase isto taka eksplozija vo koja poginaa nekolku lugje, vo Albanija pred nekoj den se sluci nesreka vo eden gradezen proekt vo koj bea povredeni i 2 makedonski drzavjani . Ovie se nesreki , nisto poveke , ne mora da se sluci nesreka za da im se dade oruzje na albancite , posto vo 1999 , se znaese deka Albanija ja naoruzuva UCK , duri i od teritorijata na Albanija se gagjase so golemi topovi , i toa od albanski oficeri. Jasno neli ?

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Каде спомнуваат зрачење Мици?
Па не знам ја не сум слушала, баба ми збореше нешто на вести кажале, не тврдам јас ништо, само прашувам:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Лажно илирче, се јави. Што вака не се јави за хеликоптерите на КФО и нашиот?

Се е трагедија, без оглед како се случила.

Не треба да се игра со животите на настраданите.

П.С. Не требаше веќе одамна Албанија да ги има уништено сите екстра арсенали според Акциониот план за членство?? Со цел да се исполнат критериумите? Што им текнало сега, на 18 ена пред Самитот?
Кој имал брилијантна идеја тоа да се прави сега? На несоодвтено место?

Тој кој дал наредба треба да се чкопи.

Оти од негов моронизам изгинаа безброј невини лица.

А што рокна, не знамеме уште, и зошто.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Па не знам ја не сум слушала, баба ми збореше нешто на вести кажале, не тврдам јас ништо, само прашувам:smir:
Ne mora da i se zameri stara e :)
Nema nikakvo zracenje , ova se kaza i vo makedonskite mediumi , a i albanskata vlada go potvrdi.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Лажно илирче, се јави. Што вака не се јави за хеликоптерите на КФО и нашиот?

Се е трагедија, без оглед како се случила.

Не треба да се игра со животите на настраданите.

П.С. Не требаше веќе одамна Албанија да ги има уништено сите екстра арсенали според Акциониот план за членство?? Со цел да се исполнат критериумите? Што им текнало сега, на 18 ена пред Самитот?
Кој имал брилијантна идеја тоа да се прави сега? На несоодвтено место?

Тој кој дал наредба треба да се чкопи.

Оти од негов моронизам изгинаа безброј невини лица.

А што рокна, не знамеме уште, и зошто.
Izgleda tesko razbiras, taa bila kako fabrika , vo nea bile vraboteni 200 lica , taa "fabrika" raboti podolgo vreme , vrsat demontiranje na granati i raketi , od koi se ostranuval eksplozivot , i se prodaval tamu kade imalo pobaruvacka , legalen biznis , vo koj bile vkluceni i amerikanski inzeneri , od koi 6 uste ne se pronajdeni , dodeka eden italianec e lesno povreden, imalo i drugi stranski inzeneri.
Oruzjeto koe trebalo da se unisti e unisteno odamna , mislam na ona na koesto pobaralo NATO ( hemiskoto oruzje) .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.923
Ne mora da i se zameri stara e :)
Nema nikakvo zracenje , ova se kaza i vo makedonskite mediumi , a i albanskata vlada go potvrdi.

Koлку деманти до сега родиле низа шпекулации а и испаднало токму тоа што истите и го демантирале , така да македонските медиуми прво рекоа дека имало детонации на Косовско - Македонската граница и истите претходно биле најавени од КФОР , и демек сеа ние треба да веруваме на тие деманти , не го тврдам спротивното , али и не сум убеден во нивните извештаји .

Kajgana Shop

На врв Bottom