Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Види, јас мислев дека треба да уплатам 100 евра (партиципација) и плус кредитите од заостанатиот предмет да ги помножам со 3,3 и да додадам на таа сума.
Значи вака: 100е + 3,3е*8 = 126 евра отприлика. :)
Не бе, грешка си.
Го презапишуваш тој предмет што му е останат + тие задолжителните од новиот семестар(значи без изборен) и ги собираш кредитит ги множиш со 3,3 и воала.
Само се плаќало нешто плус 300 денари, така спомнаа али тоа изгледа кога ќе биде испитот или не знам што.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мераци.

Повторно направив добро дело што не им верував на теткиците, овојпат оние од книжара. Курац веќе! :)

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Постари колеги ве молам за мислење!!!
Оваа година се префрлив на е-бизнис,па сакам да запишам курс по англиски за да го доусофршам јазикот.Но се мислам дали да продолжам на курс по општ или пак да почнам со курс по деловен англиски(претходно имам 6 степени завршено општ англиски).Лично сакам да продолжам на деловен англиски,но дали ќе ми користи во однос на предметите кои ќе ги учам понатака на смеров?фала,поздрав

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Постари колеги ве молам за мислење!!!
Оваа година се префрлив на е-бизнис,па сакам да запишам курс по англиски за да го доусофршам јазикот.Но се мислам дали да продолжам на курс по општ или пак да почнам со курс по деловен англиски(претходно имам 6 степени завршено општ англиски).Лично сакам да продолжам на деловен англиски,но дали ќе ми користи во однос на предметите кои ќе ги учам понатака на смеров?фала,поздрав
Деловен, дефинитивно. Константно идат колеги кои си носат речници, па ќе ти треба. :)

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Некој од постариве колеги да ни каже за Основи на Менаџмент дали има некој скрипти, каде што се само набројувањата? Некои други помошни материјали, прашања и слично. Фала :)
Мислам дека има, ама јас би ти препорачала да си учиш од книга, зашто во скриптите имаше многу работи што фалеа, па да не се чудиш од кај е прашањето

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Види, јас мислев дека треба да уплатам 100 евра (партиципација) и плус кредитите од заостанатиот предмет да ги помножам со 3,3 и да додадам на таа сума.
Значи вака: 100е + 3,3е*8 = 126 евра отприлика. :)
Haha,e pa ne e taka,jas se upisav pred 2 nedeli i kako sto ti kazav bese:):):):):)))

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
ке ја спуштите бре цената на таблиците, многу понуди има! што е ова од вас :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
ке ја спуштите бре цената на таблиците, многу понуди има! што е ова од вас :)
Затоа јас уште не ја нудам мојата, кога ќе ги раздадат сите пред колоквиум за 1000че ќе ја дадам :pos:

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Книгата ја имало во Либро и Зоки копирана. Оригинал ја има само во библиотека и читална. Книгата е од 2005 година, 2009 е најнова ама не е преведена уште. Како и да е нас ни треба таа од 2005

Член од
19 февруари 2010
Мислења
144
Поени од реакции
0
moze li nekoj od postarite kolegi da mi kaze vovrska so menadzment,dali ovie teoriite trebe da se znae se za niv ili samo da se znaat da se nabrojat i koja kade spagja,i dali trebe da se ucat tie site iminja i preziminja,koj sto napravil,koj kako napravil...itn itn...aj ve molam za sovet

Член од
19 август 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Луѓе аман помагајте.... збудалев со менаџментов... ќе може ли некој да ми каже што точно бара професорот, посуштински работи или влегува во небитни детали.... ова набројувања се бесконечни... како се колоквиумите, лесни/тешки.. се минуваат ли...
исто слушнав дека маркетинг било потешко од менаџмент, професорката барала апсолутно се да се знае од книгата и давала многу тешки прашања што ретко некој ги знаел; а финансиски исто така било тешко.... само за дигитална се фалат дека било задоволително...
а и ако на некој му се наоѓаат некои прашања ако може да ми ги прати би му била благодарна... пошто ме преплашија со информацииве

Член од
25 септември 2010
Мислења
116
Поени од реакции
41
Ова ти се сесиите 2010/2011 ноемвриска јануарска-февруарска априлска мајско-јунска и августовско-септемвриска

--- надополнето ---

ЕКОЛОШКИ МЕНАЏМЕНТ - ке може ли некој да ми каже од кои книги треба да се спреми испитот и кои страни....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom