- Член од
- 18 октомври 2011
- Мислења
- 166
- Поени од реакции
- 78
А паѓаат од таму прашања на колоквиум?Па го нема во скрипта али треба 100 %
Некој да не знае кои беа точните одговори на кејсовите ммб?
А паѓаат од таму прашања на колоквиум?Па го нема во скрипта али треба 100 %
1. под а) неограничена одговорностНекој да не знае кои беа точните одговори на кејсовите ммб?
Колку што разбрав, 2 прашања теорија и 3 задачи од кој едно до две изведувања, докажувања и другото задача.И колку ќе има задачи/прашања/докажувања?
Ја ко да го слушнав дека ќе се на заокружување теоретските.Колку што разбрав, 2 прашања теорија и 3 задачи од кој едно до две изведувања, докажувања и другото задача.
За тоа од Драге скриптулето со книгата? Па јас прочитав на ова колеги дека требало цело, дека као демек таа крипта била теорија за прв колоквиум, е сега колку е точно...Ја ко да го слушнав дека ќе се на заокружување теоретските.
Туку од тоа додатното скриптиче теорија до кај треба?
Фала ти најпуно.
Осигурување ми кажаа дека треба до 80 страна. А од скриптата некој вика први две глави, некој до осигуран случај... Ја ќе ги учам само првите две зашто само 4 бодчиња можеш од теорија да земеш.Колеги Осигурување скриптата што оди со книгата е до 4.Осигуран случај така?
А од книгата треба ли да се учи заклучно со 3.3 привремено осигурување бидејќи тоа е последното што проф.го предаваше или ?
Доволно е не само за положување, туку и за високи поени. Лесно се препознаваат одговорите, лесно и се учи, ама ептен е досадно. Обрни внимание на тие задачките со даноци, 3-4 прашања имаше за нив.Некој совет за Јавни финансии, доволно ли е учење од презентации за ПОЛОЖУВАЊЕ, лесно ли е за препознавање на одговорите ииии дали почесто е еден или два точни одговори?
Осигурување ми кажаа дека треба до 80 страна. А од скриптата некој вика први две глави, некој до осигуран случај... Ја ќе ги учам само првите две зашто само 4 бодчиња можеш од теорија да земеш.
Доволно е не само за положување, туку и за високи поени. Лесно се препознаваат одговорите, лесно и се учи, ама ептен е досадно. Обрни внимание на тие задачките со даноци, 3-4 прашања имаше за нив.
Ако не ти е проблем кажи ми кој е последниот наслов тој на 80 страна затоа што јас имам стара копија во која бројот на страни не е ист како во новата книга.Осигурување ми кажаа дека треба до 80 страна. А од скриптата некој вика први две глави, некој до осигуран случај... Ја ќе ги учам само првите две зашто само 4 бодчиња можеш од теорија да земеш.
Доволно е не само за положување, туку и за високи поени. Лесно се препознаваат одговорите, лесно и се учи, ама ептен е досадно. Обрни внимание на тие задачките со даноци, 3-4 прашања имаше за нив.
Не е како за менаџмент, ама ако има бројка во набројуванката обавезно научи колку е, зашто знае да ти ја даде таа набројуванка со повеќе понудени слични бројки.Ич не збори за досадно за учење еве 3-4 дена по ред ги учам... И уште само, да ги учам она набројуванкине на памет како Менаџмент или со читање на презентациите ќе се снајдам Фала ти многу на помошта
Варијабилен капитал со враќање на уплатената премија.Ако не ти е проблем кажи ми кој е последниот наслов тој на 80 страна затоа што јас имам стара копија во која бројот на страни не е ист како во новата книга.