Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И мене ме интересираше дали е можно тоа со влечењето на предметите, ете на пример математика во 4 та тек да го запишеш. Ама зависи во која квота бил другар ти, бидејќи и кај нас ако си во државна квота ќе платиш околу 1500 денари за предмет со 8 кредити. И плус на машински и на електро предметите им носат по помалку кредити пошо имаат повеќе предмети, така да неможе да се споредува со кај нас.
А што се однесува ако ти останат еве 2 сега математика и етика, ќе можеш да избациш 2 предмети и овие на нивно место да ги ставиш ама пак исто ке си плаќаш околу 300 евра зависно колку кредити си запишала.
значи вака, јас сум со 600 евра , со кофинансирање. Сеа ако избацам 2 и ако ги убацам овие 2 толку од прилика пак ке ми искочи или пак плус 90евра за мат. пошто е 9 кредити и плус 75евра за етика пошто е 7.5 кредити? уф so fuckin' confused!

значи вака, јас сум со 600 евра , со кофинансирање. Сеа ако избацам 2 и ако ги убацам овие 2 толку од прилика пак ке ми искочи или пак плус 90евра за мат. пошто е 9 кредити и плус 75евра за етика пошто е 7.5 кредити? уф so fuckin' confused!

исто ке ти искочи, бидејќи веќе не ја плаќаме партиципацијата 300 евра што е, туку плаќаме колку кредити ќе упишеме, значи кога ќе ги презапишеш овие 2 тоа ти се 165 евра и уште 2 предмети ако запишеш овој семестар по 8 кредити тоа ти се 160 евра, значи вкупно ќе платиш 325 евра, а ако запишеш математика етика и уште еден само предмет од 2 ра ќе платиш околу 245 евра.

Зависи колку кредити ти се другите, значи максимум можеш 35 кредити x 10 евра = 350 евра, али мислам дека не може да ти искочат 35 кредити, види си на смерот задолжителните што ќе ги полагаш и плус етика и математика, собер им ги кредитите помножи со 10 и воала.

Дечки дај бе кажете макроекономија што да учам. Пошто сите положија останавме само неколку будали :kesa:

Dali nekoj moze da mi odgovori ako nadvoresna trgovija mi ostane,a e vo leten semestar so ogled na rabotava so kreditite ,dali ke imam sansa pak da go polagam vo januari bez da go prezapisuvam predmetot? Fala odnapred pozdrav

I polozi li samo so crtickite???Nekako mene mi e se zbunuvacko,mnogu podelbi:)I kazi dali se pagaat poelbi ili ima i definicii????PLs.

Ретко кога има дефиниции, се положува и со цртичките и со болдираните поими (ретки се во книгата)

колги бе дајте помош за економика на претпријатие, многу е од книга, плис плиииис најмногу

едно прашање за кредит-трансфер - ако ти остане еден предмет после 4-та година, и после ке треба да плаќаш цела петта година за да го полагаш само предметот или само кредитите ги плаќаш?

едно прашање за кредит-трансфер - ако ти остане еден предмет после 4-та година, и после ке треба да плаќаш цела петта година за да го полагаш само предметот или само кредитите ги плаќаш?

Да и мене ова многу ме интересира

Кај ви е логиката?
Нормално дека само кредитот го плаќаш, зарем не разбравте до сега дека нема години?

Зависи колку кредити ти се другите, значи максимум можеш 35 кредити x 10 евра = 350 евра, али мислам дека не може да ти искочат 35 кредити, види си на смерот задолжителните што ќе ги полагаш и плус етика и математика, собер им ги кредитите помножи со 10 и воала.

Што доколку презапишам предмет во државна квота, дали цената е 10 евра по кредит или пак 3,3 според некоја логика.......и тоа 35 кредити фактички е за преку цела година или ....:toe: доколку го презапишам математика кој што има 9 кредити , би платил 9х10=90 евра или 9х3,3=30 евра . . ?

dobro be lugje nema nekoj so polagase matematika sea i znae dali ima rezultati????????? ko so gleam site ste zainteresirani za prezapisuvanje predmeti, semestri, bla bla a nikoj nema da se najde so sea polagal matematika?!?!?

--- надополнето ---

za tie sto se od skopje: dodeka razglabate tuka sto kako ke idevte na faks i ke doznaevte sto e so ekts

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom