јас сум на надворешна, и не го мењам смерот за НИШТО!!!!!!! :je:Што и ти ли си ?или пукаш сеир дека скаме да се префрлиме?
јас сум на надворешна, и не го мењам смерот за НИШТО!!!!!!! :je:Што и ти ли си ?или пукаш сеир дека скаме да се префрлиме?
Прелошо.. ова е 100 посто? Информациите на нет знам дека не се точни, ова со презапишување предмет ми бесе од студентски ..Ако си во приватна квота еден кредит е 10 евра. Инаку тоа со условот не е точно. И уште нешто: информациите на нет не се точни
@Malecko, ti bese na faks se rasprasa i dobi informacii, no nisto ne spodeluvas so nas. Izdvoi 5 min. i napisi sto tocno ti rekoa tamu poopsirno. Da ne se zamarame nie tuka.Ако си во приватна квота еден кредит е 10 евра. Инаку тоа со условот не е точно. И уште нешто: информациите на нет не се точни
Економија се полага во 11 часот или во 11 и 15 не сум сигурна ама битно тогаш еДечки во колку часот и каде полагаме ОСНОВИ НА ЕКОНОМИЈА на 27ми??? :salut:
Супер е смерот не реков ништо лошо, да не беше немало да се запишам прво, но секој после има право да се пронајде во друго, тоа ми беше зборотјас сум на надворешна, и не го мењам смерот за НИШТО!!!!!!! :je:
Па прашајте нешто ако знам ќе ви кажам. Јас си отидов со прашања што мене ме мачеа и ми одговорија. Не прашав баш се. Значи прашај што те интересира па ако знам ќе ти помогнам. И да ве замолам ако оди некој на факултет нека праша дали тие од летен семестар имаме право да ги полагаме во јануари. Јас мислев дека може ама еве читам нешто туку некои викаат не се знае:nesvest:@Malecko, ti bese na faks se rasprasa i dobi informacii, no nisto ne spodeluvas so nas. Izdvoi 5 min. i napisi sto tocno ti rekoa tamu poopsirno. Da ne se zamarame nie tuka.![]()
Ај сега да кажам јас што знам за новиов систем, вака значи ако имате еден предмет останато од прва, автоматски отфрлате еден од втора за овој од прва. Епа бидејќи отфрлате еден вие пак ќе имате 8 предмети и пак си плаќате колку што ви е партиципација за годината. Уствари се ви е пресметано со патиципација. Како предтоа само што наместо менаџмент на пример го земате математика, а менаџмент ви оди другат година. Јас така разбрав. Ова со предметите беше само пример, ако некој види логика у ова нека се изјасни, мене ми е логично.
Мора да има и од нив во државна квота, ама на друг список треба да сеЛуѓе да ве прашам дали знаете што е работата со тоа што малцинствата како што беше нагласено, не се влезени во државна квота?!
Или подоцна ќе има некои посебни списоци?
По семестри. Значи сега си ги запишуваш тие од зимски семестар, па после тие од летен. Тие што ти останале незапишани од зимски ги запишуваш наредната година во зимски, од летен во летен...... Итн. И најважно како и да е зависно дали ти останал само од зимски или од летен семестар предмет ти ќе си го продолжиш факултетот за еден семестар или цела година. Баш ме интересира што гледате добро во ова?!?Чекај да прашам, онака информативно... сега се презапишуваат предмети за цела година, или само по семестри. На пример останатите предмети од зимски семестар се презапишуваат сега, а од летниот семестар во февруари?
Е баш така и јас мислам а логично реков дека е зошто нема да се плаќа за презапишување зошто се е во партиципацијата за таа бројка предмети и тоа е тоа.По семестри. Значи сега си ги запишуваш тие од зимски семестар, па после тие од летен. Тие што ти останале незапишани од зимски ги запишуваш наредната година во зимски, од летен во летен...... Итн. И најважно како и да е зависно дали ти останал само од зимски или од летен семестар предмет ти ќе си го продолжиш факултетот за еден семестар или цела година. Баш ме интересира што гледате добро во ова?!?![]()
Може им текнало да го сменат тоа.Луѓе да ве прашам дали знаете што е работата со тоа што малцинствата како што беше нагласено, не се влезени во државна квота?!
Или подоцна ќе има некои посебни списоци?
Претчувствувам дека уште долго нема да добиеш одговор на твоите прашања, зашто уште основните работи што се на никој не му се јасни.znaci sega tie predmeti sto gi imame slusano i polozeno a sme bile na kvadrat i dr. i sme nemale pravo da gi polagame ama prof dozvolile NE NI VAZAT i ocenki ke zemene togas koga ke gi zapiseme vo toj semestar????? ako jas dobro razbiram nemozes vo fevruari da zapises povisoka godina iako si gi polozil site tie predhodno SEGA NE TI VAZAT ???? mnogu e loso ako e vaka!!!