Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Луѓе да ве прашам дали знаете што е работата со тоа што малцинствата како што беше нагласено, не се влезени во државна квота?!
Или подоцна ќе има некои посебни списоци?
Нема одделно да примаат малцинства највероватно како порано , зш гледам сите у еден кош се стаени , се нема правено никакво одделување.Само има еден примен РОМ и објавен на листа за малцинства . И мене ова нешто ми е сумљиво , прошлата година не правеа вака

Член од
13 април 2010
Мислења
368
Поени од реакции
219
Ќе може некој од постарите колеги да каже збор два за асистентите Кирил Јовановски и Елена Наумовска ? Пошо гледам дека често ќе се среќаваме па онака чисто информативно..да знаеме што да очекуваме :)
Кирил е најголем ГАД... иако не изглеа така.... ова од лично искуство ти кажувам... Елена ја примија минатата година и е многу фина... ама отиде на трудничко боледување

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.932
Поени од реакции
509
Знае некој од колку часот се полага Економија на јавен сектор на 26?

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
znaci sega tie predmeti sto gi imame slusano i polozeno a sme bile na kvadrat i dr. i sme nemale pravo da gi polagame ama prof dozvolile NE NI VAZAT i ocenki ke zemene togas koga ke gi zapiseme vo toj semestar????? ako jas dobro razbiram nemozes vo fevruari da zapises povisoka godina iako si gi polozil site tie predhodno SEGA NE TI VAZAT ???? mnogu e loso ako e vaka!!!
Звучи отприлика точно. Твојот случај отприлика спаѓа во категорија: „Си го јадел/а стапот“.
Формално, „дозволата“ на професорите, кога и да била добиена, била спротивно од уредбите на факултетот. Неформално, во новиот систем си аномалија која ќе се реши со занемарување, бидејќи според правилата не постоиш.

Член од
18 декември 2009
Мислења
21
Поени од реакции
0
kolegi vi se molan ako ima nekoj prasanja finansiski menagjment neka mi gi prati. vi se zablagodaruvam odnapred

Член од
24 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Колеги ве молам малку помош за економика на претпријатие, нешто материјал прашања плииииииииииииииииис!

Член од
13 јануари 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
kolega jas gi ucev samo crtickine ekonomika i mislam deka gi imam na komjuter ako ti vrsat rabota pisi mail ke ti gi pratam

Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
Da ne znae nekoj dali ima ili koga ke ima matematika rezultati? I aj neka odi nekoj od sk da proveri pa ako ima i da slikne za da se informirame ako sme na dopolnitelna :)))

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
kolegi vi se molan ako ima nekoj prasanja finansiski menagjment neka mi gi prati. vi se zablagodaruvam odnapred
Во Зоки има некои, јас од таму имам земено. Онака во дигитална форма немам.

Da ne znae nekoj dali ima ili koga ke ima matematika rezultati? I aj neka odi nekoj od sk da proveri pa ako ima i da slikne za da se informirame ako sme na dopolnitelna :)))
До вчера немаше.

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Еј колеги, што напраивте некни на испитот етика? имате резултати и на нет, мене не ме пушти со пријава и уплатница, да си ебе се по список... и сеа ако не положам и математика шо ќе праам за презапишување, морам 2 од 3 семестар да исфрлам, и плус овие 2та неположениве да ги плаќам?
Ај сеа да кажам ја најново нешто за ектс шо слупнав. Као демек ќе се презапишува предмет кога ти сакаш на пр. јас математика ќе го остаам ептен на крај и тогаш ќе го платам, ќе го полагам али со него автоматски исфрлам уште еден, шо значи ке сум минус 2 предмети... е сеа пак едни викаат кога го презапишуваш тогаш исфрлаш... и овие кредитиве се ептен скапи, другар од машински ми кажа дека лани коа презапишувал само 1200 денари платил за презапишување, кај нас ебати лакомштината, ц ц ц

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
социологија на испит, што треба да се учи? само главните цртички(гледам има многу)?

Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
Еј колеги, што напраивте некни на испитот етика? имате резултати и на нет, мене не ме пушти со пријава и уплатница, да си ебе се по список... и сеа ако не положам и математика шо ќе праам за презапишување, морам 2 од 3 семестар да исфрлам, и плус овие 2та неположениве да ги плаќам?
Ај сеа да кажам ја најново нешто за ектс шо слупнав. Као демек ќе се презапишува предмет кога ти сакаш на пр. јас математика ќе го остаам ептен на крај и тогаш ќе го платам, ќе го полагам али со него автоматски исфрлам уште еден, шо значи ке сум минус 2 предмети... е сеа пак едни викаат кога го презапишуваш тогаш исфрлаш... и овие кредитиве се ептен скапи, другар од машински ми кажа дека лани коа презапишувал само 1200 денари платил за презапишување, кај нас ебати лакомштината, ц ц ц
И мене ме интересираше дали е можно тоа со влечењето на предметите, ете на пример математика во 4 та тек да го запишеш. Ама зависи во која квота бил другар ти, бидејќи и кај нас ако си во државна квота ќе платиш околу 1500 денари за предмет со 8 кредити. И плус на машински и на електро предметите им носат по помалку кредити пошо имаат повеќе предмети, така да неможе да се споредува со кај нас.
А што се однесува ако ти останат еве 2 сега математика и етика, ќе можеш да избациш 2 предмети и овие на нивно место да ги ставиш ама пак исто ке си плаќаш околу 300 евра зависно колку кредити си запишала.

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Па ми рекоа да се вратам за недела дена, а кога се вратив ми рекоа да дојдам на 15 септември, а на други колеги им ја прифатија.
Исто за на финансиски менаџмент? Не гледам зашто тебе би те вратиле, ако им одобриле на другите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom