Еееее да ти се позлати устата.Дај боже да средиме понеделник башка јас неам потпис земено деловна етика :pos2:Мислам дека може во понеделник, и јас немам заверено, а прееска ми кажаа дека било продолжено, па сеа колку е точноќе си проверивме во понеделник
![]()
Аа, епа длабоко се извинувам тогаш млад господине. Че бидете поздравени од моја страна и при некоја наредна средба хаха:pos2:Ја прв ти реков.
Иначе на Клинка и кажувам за да видам дали она ме виде мене, пошто ми изглеаше као да "поделивме" таков момент. :devil3:
Еми така ми го кажа, не го решавав јас7. Претпријатието `Колекс` има издадено обврзници со номинална вредност 75000ден. и премија 2500ден. Обврзниците се со откуплива цена 103. Претпријатието одлучило да ги откупи пред нивното доспевање, а износот на неамортизирана премија е 1500 ден. Ова ќе изгледа:
Б) загуба 750ден. во биланс на успех
ова изгледа е грешно, во збирката истото го има на 330та страна, 4та задача, со решение: загуба 4000 во б.у
7. Претпријатието `Колекс` има издадено обврзници со номинална вредност 75000ден. и премија 2500ден. Обврзниците се со откуплива цена 103. Претпријатието одлучило да ги откупи пред нивното доспевање, а износот на неамортизирана премија е 1500 ден. Ова ќе изгледа:
Б) загуба 750ден. во биланс на успех
ова изгледа е грешно, во збирката истото го има на 330та страна, 4та задача, со решение: загуба 4000 во б.у
Да да, и јас сега тоа видов, ти ме рпетрка.
Да објаснам јас нешто пошто гледам дека се буните
Во збирката на 330 страница обврзницата е со дисконт тоа значи дека сегашната вредност на обврзницата е
75000-1750 = 73250 ( а не како што е во збирката да се собира )
Откупната вредност е 75000 x 1.03 = 77250 ( грешно им е множењето )
Загуба од 4000 денари - точен е одговорот ама грешка има во постапката и множењето
Пазете во збирката има доста грешки
А задачата во прашањата што ги пушти Маца е точна а таму е со премија не со дисконт
дада те видов, али касно укапирав и затоа здраво не реков... ќе да беше денес..Ја прв ти реков.
Иначе на Клинка и кажувам за да видам дали она ме виде мене, пошто ми изглеаше као да "поделивме" таков момент. :devil3:
my badДа да, и јас сега тоа видов, ти ме рпетрка.
Јас пишав со премија, во збирката е со дисконт![]()
хаха ијас слабо научив за овај брат, белки ќе има поправен упм.Има поправен на третиов сметководство или да му се спремам за Јануари?