Тејнкс ДЕКАНЕ .. ''Да не бевте вие, цел живот ќе останевме слепци''Проф. Мицески од прв колоквиум дава една задача со сите начини аритметичка , геометриска , варијанса, стандардна варијација ,модус медијана индекси ...потоа дава од тие подугачките множествена корелација, делумна корелација од втор колок....
Мајсторе, уште ова само .. Колку прашања (лекции) за пишување дава на завршниот ??Проф. Мицески од прв колоквиум дава една задача со сите начини аритметичка , геометриска , варијанса, стандардна варијација ,модус медијана индекси ...потоа дава од тие подугачките множествена корелација, делумна корелација од втор колок....
нели макро беше на заокружување ? јас така го полагавШто мислите макроекономија лесни ли ке бидат прашањата и колку ќе има?
Макро претпоставувам дека ќе бидат 5 прашања од по 6 поени (или обратно 6 прашања-5 поени). Искрено ме изненади ваквиот начин на решавање на завршниот по макро, мислев дека ќе биде цел на заокружување и полесно ќе поминеме. Ама вака, се плашам дека ќе треба да влеземе во главата на лудиот Фотов за да знаеме шо точно да напишеме. Ако ги прегледува Дарко ќе биде супер, ќе попушта и по малце, ама ако паднат во рацете на забеганиот ни декан, отидовме у матен Вардар ...Што мислите макроекономија лесни ли ке бидат прашањата и колку ќе има?
Ја денес го завршив ова. Заверката на семестарот трае до 9ти, а потоа од 10ти до 15ти се пријавуваат испитите. Правев муабет со девојките на студентски во Ср и ми рекоа дека и на нив баш не им јасно зошто е вака и дека (најверојатно) ќе не има сите студенти на списоците за полагање. Ние бидејќи сме прва и да сакаме не можеме уште од сега да ги пријавиме бидејќи затворена е опцијата за пријава на испити преку е-учење. Вие постарите бидејќи сте по стариот систем, може и ќе ви ги примат пријавите порано. Уплати си 4 админис. такси и летај утре на факс, па ако те вратат-вратат, ако не-ќе си завршиш работа.Дали некој знае кога треба да се пријават завршните испити,дали со заверката на семестарот или од 10 до 15 јуни како што пишува на веб страната,оти оние двајца шупоглавци на студентски поим немаат,ги прашувам,ми велат оди прашај си го деканот,и ние не знаеме бла бла
Пак ги вратиле некои од завршните испити на 10 јуни,па нели е неработен ден,знаат ли овие што праватА гледам дека економика па е преместен за у петок. Какви прашања давала професорката ?