Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
тешко ли е? :p
од 1 до 5 плукни едно :)

исто и ти :p

share some feelings pple :) да видиме дали има можност да ви станам колешка! :smir:
Па вака,мислам дека програмата на оваа насока е многу интересна,има доста добри предмети кои всушност ја чинат основата на економијата и нема некои забегани предмети кои се ставени само да ја пополнат програмата.Професорите и асистентите се доста :cool: .Е сега ова е размислување доколку сакаш навистина да ја изучуваш економијата како наука,доколку сакаш само така да поминеш полесно ,мислам дека и тоа ќе го можеш бидејќи како што гледам околу 80 % од студентите ги полагаат испитите на колоквиуми.Една збирна оценка би била 4.
Thats all folks !

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.815
Поени од реакции
1.565
Спореди Економски факултет скопје на форумов веќе трета тема е отворена како надополнета а овдека има испишано 7 страни што говори колку се зезнав

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
секој ден по некој нов и интересен факултет дознавам,ако сум ви досадна - sorry folks :p :)
ај вака, Сметководство финансии и ревизија или Финансиски менаџмент? аргументи ЗА и ПРОТИВ! :)
ако не тука, можете и по ПП да ме известите будучи "колеги/колешки" :p

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Луѓе абе ова праксата задолжителна ли е или онака по желба,знае некој подетално конкретно за Економски

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
ако ти се пружа - земај! не одбивај пракса у никој случај :)

I

Iblis

Гостин
Seniorita обожава пракса:p.
Шала финансиски менаџмент би требало да е малце потежок од сметководство, финансии и ревизија, бидејќи бара малку повеќе математика

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Seniorita обожава пракса:p.
Шала финансиски менаџмент би требало да е малце потежок од сметководство, финансии и ревизија, бидејќи бара малку повеќе математика
Факти за Seniorita:
Seniorita ЌЕ обожава пракса :D
Seniorita не посетува факултет
Seniorita има уште една година до факултет
Seniorita има полна глава со идеи за факултет
Seniorita сака да соли памет
and last but not least, Seniorita сака да биди бизнис лејди :D

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
И сега никој не ми одговори дали е задолжителна праксата,демек некои велат дека неможеш да запишеш година во септември ако не си бил на пракса и тако даље... anyone?

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
И сега никој не ми одговори дали е задолжителна праксата,демек некои велат дека неможеш да запишеш година во септември ако не си бил на пракса и тако даље... anyone?
Според тоа како нашиот Универзитет ја интерпретира практичната настава од Законот за високо образование, само студентите што се запишани во октомври 2010 им е потребна за запишување на втора година. Значи само за студентите што сега се 1-ва година на студии е задолжителна.

Поздрав,
Душан Миланов

Му пишав на Душан од Центарот за Кариера и развој при УГД кој е надлежен за оваа работа и ми го врати ова ^

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Фала многу за информацијата (y)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Според тоа како нашиот Универзитет ја интерпретира практичната настава од Законот за високо образование, само студентите што се запишани во октомври 2010 им е потребна за запишување на втора година. Значи само за студентите што сега се 1-ва година на студии е задолжителна
:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom