Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Првин одредуваш што мора да биде исходот, па дури потоа бараш кој начин ќе го прогласиш за соодветен согласно тоа дали ти дава одговор каков што очекуваш.... Така се бара утеха, не вистина.
Секој систем што не нуди решение на проблемот со бесмртност е срање, затоа што математика на крај се прави секогаш, кога ќе згасне се.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ако не ги знаевте Адептите, ете кои се :D

THE DINOSAURS

None are They whose number is Six: else were they
six indeed.
Seven are these Six that live not in the City of the
Pyramids, under the Night of Pan.
There was Lao-tzu.
There was Siddartha.
There was Krishna.
There was Tahuti.
There was Mosheh.
There was Dionysus
There was Mahmud.
But the Seventh men called PERDURABO; for
enduring unto The End, at The End was Naught
to endure.
Amen.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако не ги знаевте Адептите, ете кои се :D

THE DINOSAURS

None are They whose number is Six: else were they
six indeed.
Seven are these Six that live not in the City of the
Pyramids, under the Night of Pan.
There was Lao-tzu.
There was Siddartha.
There was Krishna.
There was Tahuti.
There was Mosheh.
There was Dionysus
There was Mahmud.
But the Seventh men called PERDURABO; for
enduring unto The End, at The End was Naught
to endure.
Amen.
Зошто Моше?
Или може Акенатон беше...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Зошто Моше?
Или може Акенатон беше...
По што е поврзан Акенатон во однос на овие 7? :)
Така можеби ќе се добие одговор зошто Мојсеј а не... Акенатон или Пепи I, последниот господар на Египет од V-тата династија?
Може да се истражи ако нешто би променило тоа...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Секој систем што не нуди решение на проблемот со бесмртност е срање, затоа што математика на крај се прави секогаш, кога ќе згасне се.
Поентата ми е дека ако однапред решиш што смее а што не смее да биде вистината, ти не бараш вистина, можеби утеха, надеж, илузија но не и вистина.
А дали потрагата ќе резултира со исход што ќе го сметаш за срање или не е друга работа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
По што е поврзан Акенатон во однос на овие 7? :)
Така можеби ќе се добие одговор зошто Мојсеј а не... Акенатон или Пепи I, последниот господар на Египет од V-тата династија?
Може да се истражи ако нешто би променило тоа...
Не е чудо да е Мојсеј уствари Акенатон, иако можеби историски не се поклапа. Тоа е некој резултат на бледо мое истражување на конспираси теории :D
Автоматски споено мислење:

да арчам ли време да го гледам?
Автоматски споено мислење:

Поентата ми е дека ако однапред решиш што смее а што не смее да биде вистината, ти не бараш вистина, можеби утеха, надеж, илузија но не и вистина.
А дали потрагата ќе резултира со исход што ќе го сметаш за срање или не е друга работа.
Се слагам. Прашањето ми е дали нудите бесмртност?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Се слагам. Прашањето ми е дали нудите бесмртност?
Дали нудиме.... :pos: Блек фрајдеј, две купуваш, трета бесмртност гратис.
ОТО нуди пракси и симболика, одговорот секој сам мора да го најде.
Еве мое лично разбирање ќе ти кажам - Ти како конкретна личност немаш бесмртност, ти како Боди, со сите твои сеќавања, искуства, таленти, маани ќе умре, ќе го нема. Но тоа на што личноста се темели, битието, суштината која го создава Животот останува да постои вечно, таа е темелот на се што е живо, таа е темелот на самото постоење.

D

Drexel

Гостин
Сега без Хепта да не попречува... ќе го убедиме на миса да не викне.... ептен сакам да видам шо прават со свештеничката на олтарот...
Уф и јас профан ако може да дојдам со вас, мислам ако има место во колата...носам и флаша вино ко peace оферинг за сите профани и иницирани!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сега без Хепта да не попречува... ќе го убедиме на миса да не викне.... ептен сакам да видам шо прават со свештеничката на олтарот...
Ти кажав, ја имаш мисата на youtube, единствена разлика е што свештеничката таму не е гола. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дали нудиме.... :pos: Блек фрајдеј, две купуваш, трета бесмртност гратис.
ОТО нуди пракси и симболика, одговорот секој сам мора да го најде.
Еве мое лично разбирање ќе ти кажам - Ти како конкретна личност немаш бесмртност, ти како Боди, со сите твои сеќавања, искуства, таленти, маани ќе умре, ќе го нема. Но тоа на што личноста се темели, битието, суштината која го создава Животот останува да постои вечно, таа е темелот на се што е живо, таа е темелот на самото постоење.
Ама информацијата не се губи...и мора да има начин пак да се најде и собере.
Може ли да се контактира Кроули во некој од ритуалите?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прекинува на едно место оваа шо ја гледаф..... него зашто не примате гости? На столчињата настрана ќе си чучиме ја боди дрексич... и не мисли сака да дојде... хиперион контам не му е веќе интересно... али има место у колата и за него... да не однесе на право место да не залутаме.
Отворена е мисата за луѓе од надвор, треба само оние што ја изведуваат да се согласат да има присуство на луѓе од надвор. Јас лично никогаш не би се согласил да присуствува некој само заради сеир или заради голотија.
Ама информацијата не се губи...и мора да има начин пак да се најде и собере.
Може ли да се контактира Кроули во некој од ритуалите?
Информацијата не се губи, но формата се губи, т.е се менува. Останува суштината, се губи формата - личноста.
Просторот и времето се континуум, информацијата останува во тој дел од континуумот што го опфаќа почетокот и крајот на постоењето на информацијата. Овде доаѓа до израз поентата на Ниче за неопходноста примарното битие да биде неодредено, недефинирано, бесконечно, за да може постоењето да биде бесконечно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да, контам....ама на квантно ниво не постои време. Ако постои информацијата околу нашата меморија треба само даунлуд да се направи :)
Според мене реинкарнацијата т.е. сеќавањето на минати животи на пример е еден вид на таков ,,даунлоад" кога некој случајно ќе успее да ,,хакне" нечие постоење ,,меморирано" во континуумот и на тој начин да го поистовети како свое, бидејќи суштината - примарното битие е основата на сите живи битија.

Kajgana Shop

На врв Bottom