Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Треба сериозно да истражуваш пред да пишуваш книга полна со саракзам и смеење :)
Секогаш скокате чекори... и после друг ви чува децата :D
Беља работа...
Целта е книгата сериозно да делува, за смеење и сарказам веќе имам напишано, а овде баш учам како да фејкот биде поуверлив.

Све е до бондажот и екстазито ???
Ама ми го изнервиравте Хепца!
Зашто?
Абе не е изнервиран, види се смее. Уствари можда и малко се нервира дека книгата добра ќе ми биде? Конкуренција па пробува да ми ја сотре самодовербата?

H

Hyperion VI

Гостин
Целта е книгата сериозно да делува, за смеење и сарказам веќе имам напишано, а овде баш учам како да фејкот биде поуверлив.

Абе не е изнервиран, види се смее. Уствари можда и малко се нервира дека книгата добра ќе ми биде? Конкуренција па пробува да ми ја сотре самодовербата?
Добро Зоцка,малку се заплашив извини,иначе со адет све за арно книгата,знаеш дека ја сум претприемен обожавател :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Фејкот не е ништо ново, несериозноста не е ништо ново... постојано ги копирате старите ствари :)

До кога? Тоа никако не можам да го сфатам...
Додека помине мрзливоста, омразата, желбата да се исмева туѓото што не го познавате по своја волја?
До кога, О синови на Земјата? :D

H

Hyperion VI

Гостин
Фејкот не е ништо ново, несериозноста не е ништо ново... постојано ги копирате старите ствари :)

Додека помине мрзливоста, омразата, желбата да се исмева туѓото што не го познавате по своја волја?

Па и овој ќе крши лепче утре,ако толку не(ве) заплашува.
Посакувам погаѓање паричка.
И Господ Здравје,во најмала рака ;)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

Пак ти со омразата, мрзливоста... а ја баш вредноо работам и не мразам никого, баш сум ти и благодарен шо пушташ вака цитати од Кроули ово оно, употребувам компаративен метод со мојте и се додека не ги изгланцам да го имаат истиот WOW ефект не се повлекувам, оти тоа е мојта воља.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Темата е тоа... што да правам? Езотерија и Кроули и други авторитети :D
Не е само Кроули, извини...
А и наскоро нема да се допишуваме толку често тука - така да, да има нешто барем споделено :)

D

Drexel

Гостин
Discontinuity is the antithesis of life
If discontinuity be the antithesis of life, what dost thou make of the synthesis? A new thesis wherein ecstasy again thrives? or it be bound again by a new tune of the same mission? Or is the former’s thesis not continuity but a key long lost to be deciphered? Nay, Prithee hast thou no answer to this cycle? No potion, no remedy? Cast thine life within Ceridwen’s cauldron, be devoured; to be gifted her awen; To face life’s mysteries, again.

H

Hyperion VI

Гостин
If discontinuity be the antithesis of life, what dost thou make of the synthesis? A new thesis wherein ecstasy again thrives? or it be bound again by a new tune of the same mission? Or is the former’s thesis not continuity but a key long lost to be deciphered? Nay, Prithee hast thou no answer to this cycle? No potion, no remedy? Cast thine life within Ceridwen’s cauldron, be devoured; to be gifted her awen; To face life’s mysteries, again.

Среќни божиќни празници и на Шекспир-а?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Темата е тоа... што да правам? Езотерија и Кроули :D
А и наскоро нема да се допишуваме толку често тука - така да, да има нешто барем споделено :)
Ќе ни недостигаш. Со господ напред.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265

Kajgana Shop

На врв Bottom