Едно прашање

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 август 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите! Дали некој може да ми каже каде може да се купи од тие гумените обрачи за стискање што се? Ги имаше на времето, еве вакви отприлика:

Член од
4 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Можеш да најдеш во Орка Спорт, а и во сите останати спортски продавници низ ГТЦ... Прошетај мора да има... Но моја препорака ти е да не користиш ова многу ги проширува вените а нема којзнае каков ефект...

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Не се согласувам баш со tripi667 , баш се добри додека седиш на компјутер си имаш занимација , и ем дланката ја вежбаш.

Член од
4 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Не се согласувам баш со tripi667 , баш се добри додека седиш на компјутер си имаш занимација , и ем дланката ја вежбаш.
Јас не кажав дека не се добри за занимација... Зборев за ефектите од оваа занимација. Зборам од лично искуство... :smir:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас не кажав дека не се добри за занимација... Зборев за ефектите од оваа занимација. Зборам од лично искуство... :smir:
Ќе ги прошири до одреден степен но тоа е во ред. И други типови тренинг прошируваат вени но ако не е патолошки треба да не ти е гајле.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232
Ги има секаде, точно кажа.
Препорачли ви се, пример ако трчаш некаде занимација е да си вежбаш, да направиш едно 500 пати, доволно е од една рака зборам. Инаку за вените проширување не сум чул, ама знам дека имат добар ефект.

Мене многу ме нервира ова чудо, па затоа и не го практикувам, инаку потребни се за секој спорт, ако се сака.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Вакви барам мислам дека цел живот.. Нема во орка таму има федери имаат сличен ефект како овие ама не е тоа тоа.. Ги зајакнуваат зглобовите и подлактицата ако знае некој нека каже и јас барам...

--- надополнето ---

Можеш да најдеш во Орка Спорт, а и во сите останати спортски продавници низ ГТЦ... Прошетај мора да има... Но моја препорака ти е да не користиш ова многу ги проширува вените а нема којзнае каков ефект...
Ова со вениве нема врска..

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Подобро ти е да користиш клешти за стискање само што и тие тука во Македонија што се продаваат се многу лесни.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
И со клешти и со гуми сличен ефект се постигнува и ефектот зависи најповеќе од отпорот што го даваат. Јас со гуми вежбам почесто ама и клештите ги користам повремено.

Дури и без ништо може да се зајакнат прсти ако се симулира отпорот но коа веќе ги имаме реквизитиве јасно дека ќе ги користиме.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
И со клешти и со гуми сличен ефект се постигнува и ефектот зависи најповеќе од отпорот што го даваат. Јас со гуми вежбам почесто ама и клештите ги користам повремено.

Дури и без ништо може да се зајакнат прсти ако се симулира отпорот но коа веќе ги имаме реквизитиве јасно дека ќе ги користиме.
Ако знаеш кај се продаваат пиши..

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Видов кај мене само вакви има и доста се јаки на стисок, гуми не најдов ама ќе видам и во друг дуќан деновиве.

DSC01658k.jpg

Цената им е 8 евра.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Во орка се 320 ден ги пробав.. Слаби се многу и во рибок ги има истите..

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Во орка се 320 ден ги пробав.. Слаби се многу и во рибок ги има истите..
Мислам дека грешиш, имам од послабите ги земав минатата година, овие се појаки. Освен тоа не мора у Австрија да има иста роба ко у МК. Им се случува и различни верзии да пуштат, знаеш западен и источен пазар :).

Член од
6 јануари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Во Емилијано - Беверли Хилс , имаш КЕТЛЕР стискачи ( федери ) за подлактица , многу потешки од тие од орка се .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom