''Еднооки'' и ''Чуму'' укинати од А1! Еднооки од недела на Канал 5

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Абе не се остава туку така Велија, ќе направи нешто интересно, сигурен сум,

Абе да...целата креативност од светот се собрала во Велија...сигурна сум дека ќе направи нешто интересно...ќе пушти уште 2-3 шпански серии во тие термини:tapp:.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ако А1 пушеше црнечки курови, сега веќе преминаа на животинскиот свет (слонови и носорози).

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Дур даваат фудбал за викенд арни се... Уште поарно тоа тешкашот шо нема да го глеам.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Абе добро, и ние треба да се помириме со фактот дека живееме во средина каде емисии од калибарот на “Ќари Пари“ се поприфатени и повеќе разбрани од такви како “Еднооки“.

Земете ја за пример рекламата со младиот брачен пар што и прави место на бабичката во троседот.:smir:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Значи пак да кажам т.е. да резимирам програма

Рано посабајле(чешам долен дел од тело)-Рано Ден, два мисира и една мисирка седнале и пијат БРАВО кафе и кажуваат за дедото од долно гаштани кој што едно сабајле се разбудил и прднал на лево а не на десно

После сабајле(среќа не сум дома)-Три шпански серии, исполнети со плачење и милиони епизоди(глеј ја првата и јасна ќе ти биде последната) прекинувани на секои 10 минути со реклами против Трифун.

Точно напладне-Деликатес, Имисија која го шири куринарството со влакнести раце и чкарт јадења(фала преферирам Џејми Оливер да го гледам)

ВЕСТИ

Покемон и слични мончиња(Скул ќе ме мрази)

ВЕСТИ

Реклами против Трифун

ЕхХхклузив(за трипл икс треба казна да лапнат)

Тв Парламент-сега у студио(шо ви фали таму бе? Топло е:)

Како ќе каже Џим-Повеќе го слушам Велија како мрси за Трифун одколку што го гледам Џим.

Некоја си ординација-Пак Велија агенст Трифун

ЦСИ-ПАК ВЕЛИЈА ПРОТИВ ТРИФУН

итакодаљеитакодаљеили натаму како сакате

Значи, познатата А1 тељевизија сега ќе стане телевизија против Трифун Костовски и логото би изгледало вака

И уште еднаш, браво за Велија....откорни го криминалот ММЕ

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Не го покажува логото!

Штрајк!!!
Кај се парите, стоипееест иљади пљус двесте миљони од извозот, и двестете дољари од вујче од америка. Во бељ плик, памтам.
А субвенциине? А премиите? А Сирма Војвода? А Стевче Патако?

drag43_sexy

вауууУ!
Член од
3 октомври 2007
Мислења
1.349
Поени од реакции
2
WTF ke nema ednooki :uvo: lele kako taka be toa edno od najdobrite nesta na A1 bese !

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Единствените 2 нешта на А1 што ми правеа ќеф и тие отидоа јабана!

Оние што имаат контакт било каков со Велија пренесете му го ова:

Велија...
НЕ ГЛЕДАМ ПОВЕЌЕ А1!

Long live Mico (уметникот зад Еднооки)

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Offtopic:

Се рснаааав од смеење!

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Абе за Чуму не знам, ама за Еднооки дека се негледана емисија, чисто не верувам. Некоја друга е причината.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Значи пак да кажам т.е. да резимирам програма

Рано посабајле(чешам долен дел од тело)-Рано Ден, два мисира и една мисирка седнале и пијат БРАВО кафе и кажуваат за дедото од долно гаштани кој што едно сабајле се разбудил и прднал на лево а не на десно

После сабајле(среќа не сум дома)-Три шпански серии, исполнети со плачење и милиони епизоди(глеј ја првата и јасна ќе ти биде последната) прекинувани на секои 10 минути со реклами против Трифун.

Точно напладне-Деликатес, Имисија која го шири куринарството со влакнести раце и чкарт јадења(фала преферирам Џејми Оливер да го гледам)

ВЕСТИ

Покемон и слични мончиња(Скул ќе ме мрази)

ВЕСТИ

Реклами против Трифун

ЕхХхклузив(за трипл икс треба казна да лапнат)

Тв Парламент-сега у студио(шо ви фали таму бе? Топло е:)

Како ќе каже Џим-Повеќе го слушам Велија како мрси за Трифун одколку што го гледам Џим.

Некоја си ординација-Пак Велија агенст Трифун

ЦСИ-ПАК ВЕЛИЈА ПРОТИВ ТРИФУН

итакодаљеитакодаљеили натаму како сакате

Значи, познатата А1 тељевизија сега ќе стане телевизија против Трифун Костовски и логото би изгледало вака

И уште еднаш, браво за Велија....откорни го криминалот ММЕ
Па шо сакаш од сабајле да даваат бе ти?Тоа даваат сите рано ден .Времето кажуват вести ново дешо шо сакаш од сабајле да даваат научна фантастика?!

И ја сум против шпански серии ама ако не ги даваат нема да глеа а1 80посто од нашето население.(И плус кој ти глеа ТВ во тоа време само домаќинки кои го гледаат тоа)

Деликатес.И ја го мразам ама сите имаат емисија за готвење и тие да не бидат подоле.Глеам нова спремаат сега.

Покемон ...па мора да има за деца нешо........

Вестите им се најдбри во македонија .Сеа за Трифун шо јадат гомна (зборевме на друга тема за ова)

ЦСИ Џим си поштуем.

Еднооки шо ни тргнаа ми е криво ама ке ги има на друга тв сигурно

10101

@*I am Nuts!*#
Член од
27 ноември 2007
Мислења
349
Поени од реакции
0
Па шо сакаш од сабајле да даваат бе ти?Тоа даваат сите рано ден .Времето кажуват вести ново дешо шо сакаш од сабајле да даваат научна фантастика?!

И ја сум против шпански серии ама ако не ги даваат нема да глеа а1 80посто од нашето население.(И плус кој ти глеа ТВ во тоа време само домаќинки кои го гледаат тоа)

Деликатес.И ја го мразам ама сите имаат емисија за готвење и тие да не бидат подоле.Глеам нова спремаат сега.

Покемон ...па мора да има за деца нешо........

Вестите им се најдбри во македонија .Сеа за Трифун шо јадат гомна (зборевме на друга тема за ова)

ЦСИ Џим си поштуем.

Еднооки шо ни тргнаа ми е криво ама ке ги има на друга тв сигурно
1) На сабајле може да има некои контакно/забавни програми, некои интересни квизови, за тоа барем спонзорите одма го даваат гзот. Погледни на RaiUno!
2) Шпанските серии се ефтин изговор на телевизиите (Еве вие ви даваме серии што се жалите) и единствено ги гледаат стари бабички кога пијат кафе и се кријат од студот/жештината. Шпанските серии се штура работа и го изгубија тој популарен рејтинг, благодарејки на серии како CSI,Friends,Everyone loves Raymond,Cosby Show, LOST,According to Jim итн итн.
3)Емисии за готвење се ОК. Искрено не ги гледам ама баш ич, ама сакам кога ми прават некои пекарски специјалитети :) Сите луѓе се освојуваат преку стомакот :) :tv:
4) Покемон. Иако има многу повеќе популарни цртани епизоди, сепак се согласувам тој оддел за децата вооопшто не треба да се гиба. Сепак македонските телевизии речиси ништо не прават за овие „клиенти“ во стилот на Cartoon Network, Boomerang...

На македонските телевизии треба:

1) Квалитетни квизови (забавни програми)! Не оние на Канал 5,А1, Сител со зборовите да ги погодиш и да те орепаат 50 денари!
Дури Милионер со Трендо е тапа, (зборувам за Трендо) едноставно човекот не го бива да се снајде и да направи штос на ТВ. Текстовите немам проблем да му ги читам ама остантото...:uvo:
Едно време постоеше и Игри Без Граници во Олимпискиот Базен во Скопје, Џандар Збира, што ти не. Сега жими Бингото, Пирамида и Милионер!

Од емисии од типот на Лила, да си викаат луѓе за муабет, веќе прееееееку глава ми дојде. Подобро ќе и платам на Лила 300 евра и ќе ја носам во Александар Палас (ако овие шпекулации се точни :helou:)

2) Мислам дека е потребно да се емитираат почесто (барем еднаш во денот) после Дневникот убави популарни филмови!

3) Квалитетни документарни емисии

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
A1 гледам најслабо, скоро ич ... токму затоа, ама баш ми е гајле што укинуваат. Арно ама, сум гледала одамна неколку епизоди на Чуму, па ми биле интересни дека се погодиле интересни гости. А тие еднооките ... мразам такви исфрустрирани емисиички ... мразам до крај! Демек се нашол еден паметен, што може да си игра мајтап со цела и секоја власт ... ајде бе ...:uvo:
Сепак, не верувам и јас дека ги укинуваат поради гледаноста ... па нашиов народ не сака да гледа ништо друго освен политика, која беше најзастапена таму ... кутрите луѓе, ќе нема повеќе каде да плачат.:placko:
Ама ништо страшно ... чим дошла до тука работата, не ми се верува дека ќе остане Чомоски во А1 ... ќе го лапне друга телевизија, а мислам дека ќе е тоа Сител ...

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Искрено за чомовски шо го укинаа некако ќеф ми е ама барем еднооки да го оставеа. Ама ај можеби ќе дадат нешто подобро што знаеме или пак парите што ги пкаќале за студио ќе ги искористат да купат некоја нова серија и да даваат на А1

Kajgana Shop

На врв Bottom