Една работа ме буни - со европското знаме

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.194
Поени од реакции
12.094
Гледам сега снимка од Крушево, и се интересно, знамиња црвени еден куп, милина, и едно време гледам горе кај бината ставено едно знаме македонско а до него едно европско. Зошто? Стварно не разбирам?

Ако покажуваме добра волја, зошто и Брисел не го направи истото и да го истакне нашето пред нивниот парламент?

Трчаме ко мали деца по бонбони.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ние сакаме во ЕУ; затоа вака лижиме газови кај ќе стигнеме... Да сакаа тие да не примат, ќе истакнеа и тие наше знаме, ама како шо глеате, далеку сме зад стандардите на ЕУ.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не му треба Скопје на Брисел, Брисел му треба на Скопје. :star:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
T

tino097

Гостин
Оти таквите како тебе не знаат да го користат Google и да разберат дека Советот на Европа немал никогаш 12 нации. Еве ти го потеклото на твоите 12 ѕвезди :

А ако не разбираш, повели прочитај и самиот.
фала на исцрпниот одговор а советот за гугл ќе го искористам ида прочитам нешто за “Како да разбериш шега во 21 ден“

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мацаделиан убаво си кажа. Не ја кријте неоформираноста зад шега, сакате во европа барем знајте нешто за неа.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
jas ne sakam eu samo povisoki danoci glupi pravila i bugarite go sakaa ama sega civkat mislam deka treba da ima referendum za toa prasanje
koga ke vidam eu znam se custvuvam kako da ziveam vo protektorat vo ropstvo kako da sme pokoreni ne cuvat vo kafez od site strani

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Kakov be EU sega , dovolno e NATO zaradi kakva takva stabilnost so komsiite i nivnite apetiti ( a i za vrabotuvanje na platenici i logistika.....), dovolen e bezvizen rezim za EU i eventualno USA, dovolno e SOLIDEN PERIOD na associjacija i adaptacija so EU od edno 50 godini...pa posle neka se prebrojat na referendum....tie sto ke bidat togas referendumski zainteresirani......

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Нема да има такви...а ЕУ е беља работа...бугарите не почнале уште, ама ќе кукаат...атињаните веќе почнаа...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Нема да има такви...а ЕУ е беља работа...бугарите не почнале уште, ама ќе кукаат...атињаните веќе почнаа...
...а ние ќе си продолжиме да си вееме Плаво-Жути знаменца на секој митинг направен на Илинден, на интервјуата со некој пропаднат газда на фирма во загуба на бирото ќе му стојат Македонското и ЕУ знамето....
Ако ако, се знае додека има овци ќе има и џемпери

Член од
1 март 2007
Мислења
56
Поени од реакции
1
ТОа е чисто лижење со знаминњата...

Посебно ми се глупави албанците пример на пресови, во канцелариите на некои албански функционери, под default го нема македонското знаме, ги има знамињата на USA, EU и Албанија...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
фала на исцрпниот одговор а советот за гугл ќе го искористам ида прочитам нешто за “Како да разбериш шега во 21 ден“
Ако ако : читај ти шеги за 21 ден. :wink:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.167
Целата приказна со таа Европска Унија е малце мутна и ретко кој ја знае. Обичниот човек си добива некои чудни мислења дека тоа е нешто како демек некој таму во Франција и Германија ке работи а ние ке му ги трошиме парите овде,и дека откако наводно би влегле ке станеме невидени туристи и ке ги испошетаме сите Европски метрополи.По мое скромно мислење Европската унија постои за да ти ги купи сите вредни ''предмети'' од државата која е во транзиција која тие ти ја дале, па за некое време кога ке те купи со се партали да ти каже ''Eеее сега Македонец си достоен да бидеш еден од нас'',ке те частат од нивни пари една манифестација на плоштад и ке продолжат да те експлоатираат.Ми смета тоа мафтање со тоа знаме пошто ке почне да се ствара кај народот некое чуство на помала вредност ако не си Европеец и многу е глупо да се возбудуваш по нешто што ти е толку далечно и да не кажам неостварливо,А било добро да е непотрeбно ама.....до тој ден ке мафтамеsd

T

tino097

Гостин
Добро, добро, да не се однесуваме ко на олимпијада за лица со специјални потреби еве од сега ветувам ќе ги ставам тагојте [шега][/шега] на коментарите кои ќе содржат доза на хумор.

Kajgana Shop

На врв Bottom