Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Богами сосема неочекуван расплет според мене. Очекував Франција рутински да го освои шампионатот. Слободно можам да кажам дека Франција е аут освен ако не им се погодат резултатите и некако со три победи да влезат во полуфинале. Нешто што им успеа на Пољаците во 2009 во Хрватска...

Мислам дека првакот ќе се бара во нашата група. Хрватска стандардно може да дојде далеку, а од таа група едино Шпанија може да направи многу. Унгарија ја отпишѓувам иако денес ги турија Французиве. Со Шпанија земаа бод ради судии иначе сигурно ќе изгубеа.

Типувам дека Србија или Германија ќе бисдат нови светски шампиони.

Ех Србиве се надминуваат со релативно второкласен тим и без некои значајни имиња. Само Станиќ ги држи...
Кога стигна Продановиќ мама да ебава, ондак стварно играат на некое ПРЕВИСОКО ниво. Имаат предност на домашен терен па затоа ќе ги ставам главен фаворит рамо до рамо со Германија, Шпанија и Хрватска.
Французиве се очај на првенствово првата против Шпанија и оваа со Унгарија ги одиграа катастрофално толкави дупки во одбрана не сум видел... До минатата година и колективно и индивидуално беа ненадмашен состав ама оваа година по се изгледа ги фати некоја психолошка криза... Хрватите се страшни посебно во одбрана, Норвежаниве постигнаа 8-9 гола во прво полувреме... Од нив очекувам полуфинале најмалку... За Србиве прееска читав на ЕХФ изјава на Станич што кажува дека многу голема заслуга има и тоа што играл јака сезона со Металург и бил во одлична форма... Очекувам и Србиве во арена на првиве две утакмици да ги прегазат Германците и Швеѓаните.. Последната ќе ја договориме бидејќи тие ќе бидат во полуфинале :cool:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Богами сосема неочекуван расплет според мене. Очекував Франција рутински да го освои шампионатот. Слободно можам да кажам дека Франција е аут освен ако не им се погодат резултатите и некако со три победи да влезат во полуфинале. Нешто што им успеа на Пољаците во 2009 во Хрватска...

Мислам дека првакот ќе се бара во нашата група. Хрватска стандардно може да дојде далеку, а од таа група едино Шпанија може да направи многу. Унгарија ја отпишѓувам иако денес ги турија Французиве. Со Шпанија земаа бод ради судии иначе сигурно ќе изгубеа.

Типувам дека Србија или Германија ќе бисдат нови светски шампиони.

Ех Србиве се надминуваат со релативно второкласен тим и без некои значајни имиња. Само Станиќ ги држи...
Кога стигна Продановиќ мама да ебава, ондак стварно играат на некое ПРЕВИСОКО ниво. Имаат предност на домашен терен па затоа ќе ги ставам главен фаворит рамо до рамо со Германија, Шпанија и Хрватска.
Eвропски.:D
Сите коцки се поклопуваат за Србија - Хрватска финале, евентуално ако не се сретнат во 1/2 финалето, во случај Србија да е прва, а Хрватска втора.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Па не би рекол дека србите имаат баш слаб тим.Илиќ по 9-10 гола секое коло трпа во Кил од игра,Вујин растура во Веспрем.Стојковиќ е добар пикер,стандард си игра човекот во Киелце.Тука е и Станиќ и левото крило Никчевиќ кој е одличен во Шпанија(со години еден од подобрите стрелци таму).Имаат една добра прва постава(освен десно крило),само им фалат замени..Не знам колку ќе можат на ова ниво да го идржат цело првенство кое е ептен набиено.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.231
Абе Германциве не се баш слаби како што сите ги правиме :D
Секогаш очекувај многу од нив. Не изиграа ништо а заминаа со 4 бода во следната фаза. Ипак имаат многу јаки натопревари во сезоната, имаат склоп на искуство и млади играчи. Мислам дека нема да им биде баш лесно на Србите.
Ако Германија го добие овој меч, готово е. Скоро невозможно дека некој би ги престигнал на табелата. За нас е поубаво Србија да слави во овој меч.

Французиве не си ја кројат сами судбината. Треба да ги тепаат сите три меча, и да очекуваат дека Шпанија и Унгарија нема да победат на два меча.
На нив им одговара Хрватска да ги сдсобие и Унгарија и Шпанија, а Франција да ја добие Хрватска.
Во тој случај на Французите покрај трите порази ќе им требаат уште по еден кикс и на Унгарија и на Шпанија. А реално тешко дека Шпанија би кикснала со било кој од Словенија и Исланд.
Сметам дека Шпанија ќе ги добие и Исланд и Словенија и со тоа би имале 7 бода без разлика што ќе направат со Хрватска, што значи дека Франција од старт неможе да ги стигне.
Тогаш ќе мораат да ја бркаат Хрватска, и да се надеваат дека нема ни Унгарија да слави над два противника.
На Хрватска и требаат две победи. Ако Франција и Шпанија ја тепаат Хрватска, и притоа Французите тепаат се, и Унгарија киксне два пати, само во тој случај Франција би се провлекла.
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 22:59 ---
Сега гледам дека втората група е во Нови Сад. Па таму Унгарија ќе игра како дома :)
И они се многу запалени, ќе биде многу тешко некој да ги истисне од борбата за полуфинале.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Абе машко што се праиш луд ? Мижеше ли коа ти дојдоа на ред овие коментари :
Bravo Makedonci.

Srbija prva, Makedonija druga. Nema šale.

Odlicno, volim da su braca Poljaci i Makedonci prosli.

Veoma mi je drago zbog makedonaca. Ljudi su fenomenalno odigrali a navijace kao sto oni imaju svaka reprezentacija bi prosto samo pozelela. Zelim im puno uspeha u nastavku takmicenja. Za nase plavce takodje nemam reci. Sve pohvale. Finale Srbija-Makedonija :)

Daj Boze u finale Srbija-Makedonija,to ima da bude RAJ za srce i dusu :))))Samo napred za obe reprezentacije:)

Doslo je vreme da se pokaze gde je sportski epicentar u Evropi. Ne treba nama clanstvo u Evropskoj uniji (tzv. Evropi) da bi je osvajali. Daj Boze da objedinimo Evropske titule u rukometu, vaterpolu i odbojci (vec osvojeno)! E da smo bili pametniji sada nam ne bi bilo ravnih u sportu u bilo kojoj konkurenciji. Jugoslavija bi vladala ne samo Evropom vec i Svetom! Veliki pozdrav svim DOBRIM ljudima!

А тие други коментари, се праиш луд не глеаш колку минуси имаат... Преку к*ров више ич не ме ни цитирај, не можам да ви се замарам, како сте наумиле така правете :)
абе абдал ме читаш што пишав дека за едни сме едно за други друго не сум ќорав :tapp:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сигурдсон го помина Лазаров на листа на стрелци има 25 гола... Очекувам утре Кире да не го спушти просекот по натпревар.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622

Еве кој бил со јапонско знаме :D

В

Вори

Гостин
Пеењето на ''Нека разберат клетите...''е чиста глупост.Нема потреба да ги спомнуваме нив на Европско првенство.А и глупаво е да се спуштаме на нивно ниво.

Тие нас ни палат знаме,ние одма такви песни за нив?Кој ги врти,нека си фураат фазон нашиве,затоа што игра Македонија,а не некоја друга земја.
Крај краева,Албанија јас не ја гледам како учесник на првенствово.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Пеењето на ''Нека разберат клетите...''е чиста глупост.Нема потреба да ги спомнуваме нив на Европско првенство.А и глупаво е да се спуштаме на нивно ниво.

Тие нас ни палат знаме,ние одма такви песни за нив?Кој ги врти,нека си фураат фазон нашиве,затоа што игра Македонија,а не некоја друга земја.
Крај краева,Албанија јас не ја гледам како учесник на првенствово.
За истово се расправав прееска...

Во право си, не треба да се спуштаат на нивно ниво, не се учесници, далеку се тие од некое европско/светско првенство. Ама зошто да ги критикуваме нашите, нека пеат што сакаат... Се очекуваше тие полтроните од некои невладини организации да кренат глас, а кај беа кога ни го оборија знамето, кога ја рушеа црквата на Кале, кога цртаа мапи на Голема Албанија ? Национализмот не води никаде, ама не гледам причина да ги критикувам нашите навивачи таму. А ги боли сега, м? Епа боли...

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Данска имаат мн добар голман. ќе биде тешко. Ландин Јахобсен

В

Вори

Гостин
За истово се расправав прееска...

Во право си, не треба да се спуштаат на нивно ниво, не се учесници, далеку се тие од некое европско/светско првенство. Ама зошто да ги критикуваме нашите, нека пеат што сакаат... Се очекуваше тие полтроните од некои невладини организации да кренат глас, а кај беа кога ни го оборија знамето, кога ја рушеа црквата на Кале, кога цртаа мапи на Голема Албанија ? Национализмот не води никаде, ама не гледам причина да ги критикувам нашите навивачи таму. А ги боли сега, м? Епа боли...
Знаеш и сам дека делам исто мислење со тебе.Ама подобро е да уживаме во победите и да не се замараме со нив.И да не ја мешаме политиката во спортот.Уствари да не ја мешаат навивачите таму.

Најјако беше,глеам и Темелков ја пее песната и виде дека го снима камера и онака срамежливо престана.

:pos:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
^ Да да, кога дојде тој дел прекина со пеење :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Нека пеат што сакаат навивачите, сите навивачи на други земји пеат секакви песни, ние ќе се пазиме да не навредиме некого. Ма ајде бе :)

Kajgana Shop

На врв Bottom