Европско Првенство 2013 - Словенија | генерална тема |

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Има најави дека ќе атакуваат на медал на следното ЕП. Ќе видиме, има време до тогаш, а зависи и каков ќе им биде тимот. Ако остане Фратело, а ќе остане, имаат реални шанси за тоа.

Ќе видиме имаат млади играчи тие, можеби некој од нив ќе се развие во ѕвезда. Го имаат 5тиот пик од овогодинешниот драфт во НБА на пример Алекс Лен. Дечкото има огромен потенцијал, не играше на првенството заради повреда. Плус и домаќини се на следното првенство, затоа всушност и се силат за тогаш се подготвуваат.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.056
Поени од реакции
117.006
Ќе видиме имаат млади играчи тие, можеби некој од нив ќе се развие во ѕвезда. Го имаат 5тиот пик од овогодинешниот драфт во НБА на пример Алекс Лен. Дечкото има огромен потенцијал, не играше на првенството заради повреда. Плус и домаќини се на следното првенство, затоа всушност и се силат за тогаш се подготвуваат.
Е да, за тој Лен не бев сигурен па затоа не го спомнав во мојот претходен пост. Затоа и се силат, имаат страшен селектор, НБА играч, домашна публика на своите плеќи, така да можеби и има смисла тоа што го најавуваат... Вака на прв поглед е нереално, али никогаш не вели никогаш...

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Ајде да видиме како ќе одат полуфиналињата денес. Се надевам на добри натпревари.

Моја прогноза:
Литванија ќе ја победи Хрватска
Шпанија ќе ја победи Франција

Можеби е време Франција да ја победи Шпанија со оглед дека шпанците освен Гасол практично немаат високи играчи, ама сепак ми се чини дека Шпанија се разбуди и Паркер тешко ќе може сам да и се спротивстави.

А за Литванија - Хрватска, Литванците ми беа пик за изненадувачки шампион пред првенството и ќе се држам до тоа. Многу добра одбрана имаат кога ќе стегнат.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Го гледам првенствово и конечно сфатив што ни се случи нас. Ние уствари сме станале Европски шампиони во спаринг партнерство. Зошто? Ова е листата на тимови со кои игравме пријателски во подготовките:

Украина (5-6то место)
Словенија (5-6то место)
Хрватска x2 (полуфиналист)
Литванија (полуфиналист)
Шпанија x2 (полуфиналист)
Германија
Грција (топ 12)
Босна (за малку во топ 12)

Во превод, со 5 од 6те најдобри репрезентации на првенството игравме пријателски, со некои и по 2. Само Французите ни избегаа...

П.С. Интересно е и дека барем 2 од овие екипи во полуфиналето се екипи кои последни почнаа со подготовките и особено со пријателските од сите екипи на првенството (Хрватска и Шпанија). Нашата репрезентација се чини беше во екот на оној турнир во Улм (Германија).

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Ми се кења од стручниов коментар на Лазовски.Инаку Томич е дрво на првенствово,а посебно денеска,им фалат неговите поени.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.870
Поени од реакции
12.203
Ми се кења од стручниов коментар на Лазовски.Инаку Томич е дрво на првенствово,а посебно денеска,им фалат неговите поени.
Кога ќе ми текне дека овај беше селектор на можеби најважниот турнир за кошаркарската репрезентација. :facepalm:

B

Blade Torch

Гостин
Овој тандемов на Сител шо коментираат толку се тандем , што и двајцата зборат у исто време по 10тина секунди , секој со својата приказна. :facepalm:

N

Nicky Santoro

Гостин
Ги дупнаа хрвативе :confused:
Очајни се ептен во 3/4 и нз зш избрзуваат со удари за 3 ?

Член од
5 април 2013
Мислења
3.398
Поени од реакции
7.059
Каква лекција по кошарка им удираат Литванците на Хрватите тоа чудо едно. Барем засега.

G

Geezer

Гостин
Како си играат во континуитет. Отпаднаа во Литванија на домашен терен од нас, сега ќе играат во финале. Квалитетни се, многу.
Мислам дека ќе играат со Шпанија во финале, а со оваа Шпанија можат да се носат. Марк и Руди да се неутрализираат, не мора којзнае колку, затоа што и не може и ќе бидат шампиони. Барем јас навивам да бидат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е ова е екипиште. На почетокот загубија од Србија и од Босна и играа топло ладно. Прво мислам дека во ротација на првенство користеа 11 играчи. Второ без Американец се во тимот па видете сега кај сме ние а кај е Литванија. Во континуитет да не заборавиме играа Олимпијада лани, сега финале па догодина директно пласирани на СП и преку следна година на ЕП. Тоа што еднаш ги победивме ќе се памети вечно, ама не можеме ние со вакви екипишта. И Хрватска со години беше во врвот па имаше пад, сепак и тие се на едно високо рамниште заедно со Србите иако немаат резултати последниве години. Плус Шпанија, Франција па тука се и Словенците без Американец долги години во врвот.. Грците и Русите се распаднаа на првенствово овие првите па со доста искусен состав беа лесно елиминирани...

Kajgana Shop

На врв Bottom