- Член од
- 24 ноември 2005
- Мислења
- 3.233
- Поени од реакции
- 391
За тебе сум нешто недостижно, животен сон, појава што ти наметнува фрустрација! И не само јас туку и сите други свесни македонци на форумов.klop напиша:... A ti sto si?
За тебе сум нешто недостижно, животен сон, појава што ти наметнува фрустрација! И не само јас туку и сите други свесни македонци на форумов.klop напиша:... A ti sto si?
Abe ti slep li si gluv li si - pa ne vidish deka bash EU-chlenkite se so nai-mnogo presudi vo Strasburg!!Mandrak напиша:Драги болгарски пријателчиња, можете да вревите колку сакате, можете и наопачки на глава да стоите ако сакате, ама фактите зборуваат во прилог на она што е тема на дискусијава, а тоа е дека Бугарија ги крши човековите права, без оглед дали се работи за некоја национална група односно малцинство чии права ги нарушува, или пак поединци без оглед на тоа на која национална група и припаѓаат. Не велам дека и Македонија е многу подобра, деновиве имаме баш случај од германец со арапско потекло кој ја тужи Македонија во Стразбур, но сепак, сметам дека Е.У. конечно мора да ги отвори очите убаво и добро да размисли дали сака таков член во своите редови.
Токму така, точно е тоа, но баш тие земји членки се токму на опашката на унијата и се жестоко критикувани од другите членки кои по тоа прашање се однесуваат многу понапредно и поприфатливо од нив! И научи се да разликуваш Стразбур и Стразбург, за различни градови се работи и различни држави!komunist напиша:Abe ti slep li si gluv li si - pa ne vidish deka bash EU-chlenkite se so nai-mnogo presudi vo Strasburg!!
c c c c c c
Mandrak напиша:Токму така, точно е тоа, но баш тие земји членки се токму на опашката на унијата и се жестоко критикувани од другите членки кои по тоа прашање се однесуваат многу понапредно и поприфатливо од нив! И научи се да разликуваш Стразбур и Стразбург, за различни градови се работи и различни држави!
Se cudam zosto francuzite ne go pishuvat taka kako se izgovara, ama ti objasni im na niv deka "се работи за место во Австрија" i na SITE drugi narodi.........Allons, type, je vous attends!Mandrak напиша:Се чудам на твојата смелост, и покрај толкава неукост што ја носиш да влегуваш во вакви дискусии за кои не си дораснат.
-Стразбург, ако така го читаш, а кај нас се пишува како што се изговара, значи се работи за место во Австрија. Доколку истиот топоним го прочиташ на француски јазик, тогаш звучи поинаку, без „г“ на крајот и представува место во Франција.
-Значи, Бугарија претендира да биде лидер во Е.У. по број на тужби против нејзе во судот за човекови права? -Браво, така се гради демократија, гледајте само што повеке да ве тужат, убаво е за вас тоа.:kez:
-Дали си видел некој друг освен народите кои користат кирилско писмо да чита како што е напишано? Ако си видел или слушнал дека постои, те молам да ми кажеш („воус вулез”-според тебе така би требало да го изговараат и читаат французите, нели?)komunist напиша:Se cudam zosto francuzite ne go pishuvat taka kako se izgovara, ama ti objasni im na niv deka "се работи за место во Австрија" i na SITE drugi narodi.........Allons, type, je vous attends!
Pa posle objasni i kako Bugarija "pretendira" da bide lider "по број на тужби против нејзе во судот за човекови права" pri konkurencijata na Francija, Italija i Germanija - bash te molam ai objasni kako ke gi dogonime ovie NAI-NEDEMOKRATSKI zemji!
Eve ushte malce da gi prebroish tuzbite s/u Francija, vous voulez?
Abe moze da ima novi - ot vcera i denes pa da si gi propushtil.......jebi ga........
http://www.echr.coe.int/Eng/Press/PressReleasesCMS.htm
Od narodite koi sto ja koristaat kirilicata fonetichen pravopis imate SAMO vie i srbite. SITE drugi narodi imame morfologichen pravopis. I ne ochekuvah da si zapoznaen so takvi "sitnici".Mandrak напиша:-Дали си видел некој друг освен народите кои користат кирилско писмо да чита како што е напишано? :
Другите воопшто и немав намера да ги земам во обзир, затоа што има огромна разлика помеѓу кирилицата и глаголицата!komunist напиша:Od narodite koi sto ja koristaat kirilicata fonetichen pravopis imate SAMO vie i srbite. SITE drugi narodi imame morfologichen pravopis. I ne ochekuvah da si zapoznaen so takvi "sitnici".
Isto i pomegu kirilicata i gruzinskata azbuka.Mandrak напиша:Другите воопшто и немав намера да ги земам во обзир, затоа што има огромна разлика помеѓу кирилицата и глаголицата!
ftopic:Комунисто, усвитена главо, зарем не чувствуваш колку заправо лесно може секој да те провоцира? И не само тебе, туку и сите други твои сонародници на форумов.Штом е отворена било каква тема каде Бугарија е предмет на дискусијата, и ти и твиоте сонародници од форумов скокате како попарени. Смири си ги малце страстите, на нерви ќе те удри, не чини за здравјето.komunist напиша:Isto i pomegu kirilicata i gruzinskata azbuka.
I pravilno za drugite - ostaj gi! Za tebe svetot si e skoncentriran vo Yugoslavija, taka i treba.........
Kef mi e da te ironiziram. Zabavno e.Mandrak напиша:ftopic:Комунисто, усвитена главо, зарем не чувствуваш колку заправо лесно може секој да те провоцира? И не само тебе, туку и сите други твои сонародници на форумов.Штом е отворена било каква тема каде Бугарија е предмет на дискусијата, и ти и твиоте сонародници од форумов скокате како попарени. Смири си ги малце страстите, на нерви ќе те удри, не чини за здравјето.
И не ми е гајле кој на каква азбука пишува и чита, јас само ти појаснив како ние во Македонија пишуваме и читаме зашто меѓу другото ова е МАКЕДОНСКИ ФОРУМ, ако не ти е јасно:kez:. Ако си во можност да го сфатиш официјалниоит јазик на овој форум тогаш ќе знаеш каде се разликите, но дефинитивно не си во состојба да го сториш тоа, а причината нема да ја коментирам зашто е видлива.
уште еден бугарски визионер :classic:krakra напиша:Да се вратиме на темата, омовците-родооступници во Бугариja са около 700-800 души и аку си немаат друга работа, можат да судат државата уште колку си сакаат. Македонците од Пиринско са Бугари по националност, колко и да не им се верва тоа на Македонците од МК, и со суденье и без суденье пак ке са си Бугари. Никоj сега во Европа не се интересира од 'малцинства', измислени од Коминтернот и другарите Сталин и Тито.
Проблемот со ОМО е измислен, а не реален. Причина - незначителното влиjание на омовците во Благоевградска област, тоа го знае секоj, така е и според судот.