Руски шпиони се овие, со намера да ја турнат демократијата во Франција, затоа маваат џандарите, оправдано.
Остај, не можат по магарето (економската и имиграционата политика) па маваат по самарот (пензиските реформи). Чудни луѓе тие Французите. Помалку ги болат пендреци, отколку политичка некоректност.Руски шпиони се овие, со намера да ја турнат демократијата во Франција, затоа маваат џандарите, оправдано.
Ова ти е награда за влез у Нато.Покрај Мило и Сана ги изгуби изборите.
Finland: Sanna Marin concedes, Orpo claims win in tight vote – DW – 04/03/2023
Finnish Prime Minister Sanna Marin has conceded a narrow defeat to the center-right opposition in national elections. The vote came shortly before the country's NATO accession.www.google.com
Показател е дека мнозинството не се соглсува со донесените одлуки, помеѓу другото и внесување на држвата во НАТО. Влагање во воен сојуз за време на војна на спомнатиот сојуз со воено силен сосед на Финска... Сето тоа без референдум, со политичка одлука. Сега на политичарите им се покажува дека не ја следеле волјата на народот.Vo demokratija na izbori moze nekoj i da izgubi. Sokantno.
Jasno mi e deka ne razbiras mnogu raboti, ne mora tolku javno da go pokazes. NATO-vlezot na Finska ima golema poddrska vo narodot, vidi https://www.eva.fi/blog/2022/11/23/suomalaiset-liittyvat-natoon-yhtenaisina/Показател е дека мнозинството не се соглсува со донесените одлуки, помеѓу другото и внесување на држвата во НАТО. Влагање во воен сојуз за време на војна на спомнатиот сојуз со воено силен сосед на Финска... Сето тоа без референдум, со политичка одлука. Сега на политичарите им се покажува дека не ја следеле волјата на народот.
Така да пак релативизираш, типично за тебе. Ова е само уште еден пример дека толку извиканата западна демократија - не постои ни на запад. Исти кyp како кај нас, и нас не набутаа во НАТО без референдум а со политичка одлука на марионетите поставени на власт.
(ок Финска е на Исток, ама се разбираме ваљда)
Tи бе Игорче писмен си?Jasno mi e deka ne razbiras mnogu raboti, ne mora tolku javno da go pokazes. NATO-vlezot na Finska ima golema poddrska vo narodot, vidi https://www.eva.fi/blog/2022/11/23/suomalaiset-liittyvat-natoon-yhtenaisina/
Kakov blog be imase anketa vo Noemvri. Aj za nepismeni uste ednas: https://www.rferl.org/a/finland-nato-survey-membership/32145117.html tuka go imas linkot. Anketata e pravena od Finnish Business and Policy Forum EVA .Tи бе Игорче писмен си?
Еве јас ако сум неписмен, ајде ти објасни ми ШОКУP ми линкаш некои фински блогови? Не резбирам Фински јазик, што има на блогот? Анкети и разна пропаганда заприпростиизвини, за писмени како тебе? Кој политичар за што гласал - што има тоа врска со волјата на народот во Финска?
Остај пропаганда. Кажи ми ти мене, пошто си писмен ете, ЗОШТО НЕ ОРГАНИЗИРАА РЕФЕРЕНДУМ? Мислам ако народот навистина е за влез во НАТО, тогаш нема зошто да не организираат референдум и сето тоа да биде чисто - не некој утре да прашува зошто народот не бил прашан за вакви суштински важни прашања.
Тоа ако зборуваме за народот дали е за едно или за друго. А за онаа девојчицата од „млади лидер“ на Шваб, гласачите ако го ценеа нејзиниот мандат (меѓу што и бутањето на Финска во НАТО) - тогаш сега девојчето ќе имаше уште еден мандат. Ама нема, пошто гласачите не ја гласаа. Исто како што извесно нема да гласаат ни ЗА на евентуален референдум за влез во НАТО. Затоа и немаа референдум.
Тоа се веќе гледани филмови, за нас овде се и домашни филмови. Да, сите поголеми партии и овде официјално беа за влез во НАТО. Ама мнозинството од народот не се за НАТО. Така да без референдум не бутнаа и нас во НАТО. Само ти таму во туѓина далеку си, може не си слушнал дека овде во Македонија таков референдум пропадна, па политичарите мораа - нелегитимно - да не бутаат во НАТО.