Европска Унија

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Освен шетање и другари што живеат. Мојот аргумент беше базиран на историски настани, бројки и дека секогаш се враќале после пораз. И да, сето тоа што го опиша ми го имаат зборувано другарите дека ептен земаат боледувања(посебно ова, секој ама секој го кажува). И сите што можеа се преселија во Швајцарија зашто не им оди на арно. Најголем проблем е демографијата, мислеа дека со населување имигранти ќе решат ама ете.

Најголема економија во Европа, тоа напишав. Сеуште се најголема во Европа и тешко дека некој ќе ги стигне.
Касно му текна кои имигранти им требаат зато последните години кренаа на визи на Балканот. Имаше пред години дебата во парламентот германски. Валканиците лупаме како коњи и користиме најмалку помош од државата а сме најмалку платени а нив тоа им одговара.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.852
Поени од реакции
12.940
Trump’s victory is expected to put heavy pressure on Europe’s largest economy. An analysis from the German Economic Institute (IW) estimates that a new trade war could cost Germany €180 billion over Trump’s four years in office.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.424
France’s Industry Minister, Marc Ferracci, has alerted the public to the potential closure of factories, which could jeopardise thousands of jobs in critical sectors. Major employers such as Michelin and Auchan have recently announced layoffs due to rising costs and competition abroad. In response, labour unions have organised strikes, while Ferracci has urged the implementation of a European "emergency plan" to protect jobs and enhance industry support.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
22.728
Мене ми е фасцинантно како може некој да приоритизира нешто друго пред својот народ и држава и да нема никаква флексибилност но од друга страна државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.

Додатно, работата на водачот е да ја види кривината прв, да ги препознае трендовите и да се адаптира на нив но генерално западните политичари се уште живеат во 2001 година.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.

Додатно, работата на водачот е да ја види кривината прв, да ги препознае трендовите и да се адаптира на нив но генерално западните политичари се уште живеат во 2001 година.
Се разбира дека не можат да се споредуваат со некој како Бизмарк/Аденауер. Западните политичари денес се 100% контролирани американски марионети без ронка можност или желба да работат за сопствените држави и народи. Воедно целиот систем е поставен така да никој од тие предавници не сноси никаква одговорност за предавствата кои секојдневно ги вршат... Се додека не се разбере ова нема да се разберат ни постапките на таквите како Шулц/Баербок.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
- навиститна да се обедини, да не се дозволи разни Орбани, Лепени, и слични да имаат право на глас и да роварат
- навиститна да функционира единствениот пазар, да се најде механизам платите во Холандија и Бугарија да бидат исти, да се плаќа во иста валута, исти царини и даноци со помали варијации кои нема премногу да влијаат на стабилноста. Да се тежнее кон што помала нееднаквост и што помал Џини коефициент, нееднаквоста е главна пречка и причина за конфликти во денешново време
Лудило.
Европа не е монолит.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Мене ми е фасцинантно како може некој да приоритизира нешто друго пред својот народ и држава и да нема никаква флексибилност но од друга страна државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.

Мене најинтересно ми е како луѓето кривицата всушност ја наоѓаат во тоа што Германија користела ефтин гас за индустријата, тоа било голема грешка

:lolzz:

Па Америка стана светска сила поради ефтината нафта за која започна неколку војни на блискиот исток и отепа неброен народ.

Ама проблемот бил што Германија користела ефтин руски гас... Смешно до немај-каде

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Мене најинтересно ми е како луѓето кривицата всушност ја наоѓаат во тоа што Германија користела ефтин гас за индустријата, тоа било голема грешка

Па Америка стана светска сила поради ефтината нафта за која започна неколку војни на блискиот исток и отепа неброен народ.

Ама проблемот бил што Германија користела ефтин руски гас... Смешно до немај-каде
Перењето мозоци дава резултати... Дури и овде имаат успеано кај некои, а замисли тек таму во Германија каде 24/7 ги обработуваат. Ликови изјавуваа дека ќе се отселувале од Германија затоа што Трамп станал ПОТУС, тоа истовремено додека градовите им се преполни (и уште се полнат) со багра од Африка/Азија која паразитира, краде, силува, убива, итн. Тоа не им смета, им сметало што Трамп станал ПОТУС... Пример пар екселанс за испрани мозоци.

Скоро па сите фабрики се затворија во Германија и општо во ЕУ, ама овде ботови ќе пишаат за рубљата како паѓала во вредност и колку било кило патлиџани во Русија. :facepalm:

Член од
30 јануари 2014
Мислења
862
Поени од реакции
564
Лудило.
Европа не е монолит.
Točno, vo toa e problemot
Автоматски споено мислење:

Krivicata e što stana zavisna. Zavisna od gasot i naftata, zavisna od KIna zaradi nejziniot pazar, Zavisna od Amerika od se drugo (tethnologija, odbrana, ekonomija, internet, itn).
Ako sakaš da si faktor, togaš ne smeeš da bideš zavisen, tuku drugite mora da bidat zavisni od tebe.

Jas navivam Evropa da uspee, od sebični pričini. Rabotam za firma od tamu (i od Švajcarija koja ne e EU no e integrirana) i dobro zarabotuvam. Sakam da odam vo Italija me imponira nejzinata arhtektura i kultura, kon se drugo sum ramnodušen. NE ja sakam amerika ne ja sakam ni rusija, kon KIna sum ramnodušen, čekam da vidam što ke napravat za svetot.
dali zabeležavtet deka posle pobedatat na Tramp malku stivna anti-amerikanizmot i navivanjetto za dedolarizacija?

Последно уредено:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.152
Točno, vo toa e problemot

Krivicata e što stana zavisna. Zavisna od gasot i naftata, zavisna od KIna zaradi nejziniot pazar, Zavisna od Amerika od se drugo (tethnologija, odbrana, ekonomija, internet, itn).
Ako sakaš da si faktor, togaš ne smeeš da bideš zavisen, tuku drugite mora da bidat zavisni od tebe.

Jas navivam Evropa da uspee, od sebični pričini. Rabotam za firma od tamu (i od Švajcarija koja ne e EU no e integrirana) i dobro zarabotuvam. Sakam da odam vo Italija me imponira nejzinata arhtektura i kultura, kon se drugo sum ramnodušen. NE ja sakam amerika ne ja sakam ni rusija, kon KIna sum ramnodušen, čekam da vidam što ke napravat za svetot.
dali zabeležavtet deka posle pobedatat na Tramp malku stivna anti-amerikanizmot i navivanjetto za dedolarizacija?
Затоа сега Германија не е воопшто зависна од тие проклети ефтини енергенси, си ги купува по повисока цена од прекупци кои ги купуваат пак од Русија. :)

Типично бирократско ЕУ решение

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.854
Поени од реакции
8.398
Европа ја снајде истата судбина што и Македонија во 90тите. Колку сме биле ние македонците пред времето еј! :icon_mrgr:

Не ми се јасни овие нашуве црепови кои трубат сеуште за ЕУ, која таа не знае како сама со себе.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.852
Поени од реакции
12.940
Путин :D Овие ноќни мори имаат од Путин. Додека цела Германија оде јабана овие си праат бајрам со мозкот. Абе кај разбира ваква глупача што е војна. Една недела да оди на прва линија, да видиш како ќе збори после за примирје.

Германија има избор да развива нуклеарна технологија. Ама тие си прават бајрам со мозокот и мислат дека со ветерници и соларни панели ќе успеат да заменат и нукеларна енергија и гас/нафта.

Ова е врвот на човековата глупост.

Kajgana Shop

На врв Bottom