Освен шетање и другари што живеат. Мојот аргумент беше базиран на историски настани, бројки и дека секогаш се враќале после пораз. И да, сето тоа што го опиша ми го имаат зборувано другарите дека ептен земаат боледувања(посебно ова, секој ама секој го кажува). И сите што можеа се преселија во Швајцарија зашто не им оди на арно. Најголем проблем е демографијата, мислеа дека со населување имигранти ќе решат ама ете.
Најголема економија во Европа, тоа напишав. Сеуште се најголема во Европа и тешко дека некој ќе ги стигне.
Касно му текна кои имигранти им требаат зато последните години кренаа на визи на Балканот. Имаше пред години дебата во парламентот германски. Валканиците лупаме како коњи и користиме најмалку помош од државата а сме најмалку платени а нив тоа им одговара.
Trump’s victory is expected to put heavy pressure on Europe’s largest economy. An analysis from the German Economic Institute (IW) estimates that a new trade war could cost Germany €180 billion over Trump’s four years in office.
France’s Industry Minister, Marc Ferracci, has alerted the public to the potential closure of factories, which could jeopardise thousands of jobs in critical sectors. Major employers such as Michelin and Auchan have recently announced layoffs due to rising costs and competition abroad. In response, labour unions have organised strikes, while Ferracci has urged the implementation of a European "emergency plan" to protect jobs and enhance industry support.
Мене ми е фасцинантно како може некој да приоритизира нешто друго пред својот народ и држава и да нема никаква флексибилност но од друга страна државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.
Додатно, работата на водачот е да ја види кривината прв, да ги препознае трендовите и да се адаптира на нив но генерално западните политичари се уште живеат во 2001 година.
државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.
Додатно, работата на водачот е да ја види кривината прв, да ги препознае трендовите и да се адаптира на нив но генерално западните политичари се уште живеат во 2001 година.
Се разбира дека не можат да се споредуваат со некој како Бизмарк/Аденауер. Западните политичари денес се 100% контролирани американски марионети без ронка можност или желба да работат за сопствените држави и народи. Воедно целиот систем е поставен така да никој од тие предавници не сноси никаква одговорност за предавствата кои секојдневно ги вршат... Се додека не се разбере ова нема да се разберат ни постапките на таквите како Шулц/Баербок.
- навиститна да се обедини, да не се дозволи разни Орбани, Лепени, и слични да имаат право на глас и да роварат
- навиститна да функционира единствениот пазар, да се најде механизам платите во Холандија и Бугарија да бидат исти, да се плаќа во иста валута, исти царини и даноци со помали варијации кои нема премногу да влијаат на стабилноста. Да се тежнее кон што помала нееднаквост и што помал Џини коефициент, нееднаквоста е главна пречка и причина за конфликти во денешново време
Мене ми е фасцинантно како може некој да приоритизира нешто друго пред својот народ и држава и да нема никаква флексибилност но од друга страна државнициве низ Европа се сосема спротивно од нивните претходници, да го споредуваш Шулц со Бизмарк, Шмид или Аденауер на пример е навреда.
Перењето мозоци дава резултати... Дури и овде имаат успеано кај некои, а замисли тек таму во Германија каде 24/7 ги обработуваат. Ликови изјавуваа дека ќе се отселувале од Германија затоа што Трамп станал ПОТУС, тоа истовремено додека градовите им се преполни (и уште се полнат) со багра од Африка/Азија која паразитира, краде, силува, убива, итн. Тоа не им смета, им сметало што Трамп станал ПОТУС... Пример пар екселанс за испрани мозоци.
Скоро па сите фабрики се затворија во Германија и општо во ЕУ, ама овде ботови ќе пишаат за рубљата како паѓала во вредност и колку било кило патлиџани во Русија.
Krivicata e što stana zavisna. Zavisna od gasot i naftata, zavisna od KIna zaradi nejziniot pazar, Zavisna od Amerika od se drugo (tethnologija, odbrana, ekonomija, internet, itn).
Ako sakaš da si faktor, togaš ne smeeš da bideš zavisen, tuku drugite mora da bidat zavisni od tebe.
Jas navivam Evropa da uspee, od sebični pričini. Rabotam za firma od tamu (i od Švajcarija koja ne e EU no e integrirana) i dobro zarabotuvam. Sakam da odam vo Italija me imponira nejzinata arhtektura i kultura, kon se drugo sum ramnodušen. NE ja sakam amerika ne ja sakam ni rusija, kon KIna sum ramnodušen, čekam da vidam što ke napravat za svetot.
dali zabeležavtet deka posle pobedatat na Tramp malku stivna anti-amerikanizmot i navivanjetto za dedolarizacija?
Krivicata e što stana zavisna. Zavisna od gasot i naftata, zavisna od KIna zaradi nejziniot pazar, Zavisna od Amerika od se drugo (tethnologija, odbrana, ekonomija, internet, itn).
Ako sakaš da si faktor, togaš ne smeeš da bideš zavisen, tuku drugite mora da bidat zavisni od tebe.
Jas navivam Evropa da uspee, od sebični pričini. Rabotam za firma od tamu (i od Švajcarija koja ne e EU no e integrirana) i dobro zarabotuvam. Sakam da odam vo Italija me imponira nejzinata arhtektura i kultura, kon se drugo sum ramnodušen. NE ja sakam amerika ne ja sakam ni rusija, kon KIna sum ramnodušen, čekam da vidam što ke napravat za svetot.
dali zabeležavtet deka posle pobedatat na Tramp malku stivna anti-amerikanizmot i navivanjetto za dedolarizacija?
Путин Овие ноќни мори имаат од Путин. Додека цела Германија оде јабана овие си праат бајрам со мозкот. Абе кај разбира ваква глупача што е војна. Една недела да оди на прва линија, да видиш како ќе збори после за примирје.
Германија има избор да развива нуклеарна технологија. Ама тие си прават бајрам со мозокот и мислат дека со ветерници и соларни панели ќе успеат да заменат и нукеларна енергија и гас/нафта.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.