Песната од Шведска дефинитивно ми е No.1 , ама кореографијата на швеѓанката беше ...
Се смеев на постов синоќа, ама ја немав гледано Шведска на сцена. Сега кога ја видов, пандава од глава не може да ми излезе. Абе што ми направи, цело сабајле се смеам сама.
Судејќи според сите написи што ги прочитав на Балканско ниво и коментарите под видеата, ова Балканов е како едно големо село. Косовари им спамираат на Србиве под настапот на Жељко (The worst song ever. Dislike from Kosove пишал типот
), под нашиве грци, албанци, бугари, кај бугарите сите заедно, каша попара.
Синоќа ми стана јасно што е цела фрка со Сител и Бекстејџ пошто Сител и не гледам нешто многу, а Бекстејџ па ич. Човече ова го нема во ниедна земја. Една телевизија која се дава на национално ниво да руши сопствен изведувач на Евровизија. Ставиле телоп уште доле Voice For Kaliopi
. И после иди гледај Сител. Јас разбирам дека Калиопи го претера со реакцијата на пресот ( ја бие глас дека на сите им се заканува со тужби
), и цел живот ќе и го памтам лицемерието покажано спрема Тошка, пошто за него најмногу се беснам, што му правеа на човекот арам да им е на сите. Ама тоа е веќе друга тема. Нејсе тоа, наш изведувач можам да го критикувам, да му замерам, ама штом помине граница устата треба да се затне и да се остави да си ја заврши работата. Калиопи си ја заврши работата. Отпеа неверојатно, и го верглам настапов повеќе пати и се ежам од отпеаново.
Како и да е, треба да си сериозно забеган да правиш онолкава пропаганда. Па уште Кили синоќа прави ТВ колумна на Бекстејџ за Евровизија. Се утепаа од зборење за Евровизија, а таа да не ти чинела. Абе Блажевски, душо напатена. Во Сител е расадот на сељаците, Вучиќ, Латас, Блажевски, мора нели некој да ја продолжи традицијата.
И трето. Не, нема да победиме, нема да бидеме ни во топ 5. И не си го сфаќајте тоа при срце. Битно одлично се претставивме.