Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Напишав во еден пост претходно. Италијанската телевизија (РАИ) е трет најголем контрибутор во буџетот на ЕБУ и Евросонг. Затоа петорката оде директно. Или поедноставно - без парите на петорката, нема Евровизија. Шо да не мислите МТВ дава некои пари? :icon_lol:
да ми беше објаснато погоре, а јас имам некое чувство дека можеби Италија ќе биде победник оваа година, ако не таа некоја од овие западноевропски земји сигурно!

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Иста работа секоја година,Џоко сега овој незнам зошто фрламе пари за вакви работи кога неможеме да влеземе во финале 3-4 години по ред ај некогаш ќе сфатат дека само се брукаме ништо не придобиваме од Евросонг :)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
662
Поени од реакции
552
редно време е да се откажиме :/ или конечно мтв да си ја сфати работата за посериозно и да го смени начинот на избор. вака само се резилиме :/

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.747
Поени од реакции
13.549
Да додадам за сите шо хејтат за финалиња што не влагаме. Шо е битно на крај краева? Боље да напраиме добар настап и квалитетна песна отколку да испаднеме некоја XXL група шо јавно ќе не` избламира. Така да не се замарајте за тоа финалиња - не е некој голем репер.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Џабе ни е се, кога овие од Ебу убаво си ја организираа Евровизијата во поглед на гласање, во две полуфинални вечери ги поделија балканските земји, да неможат едни за други да гласаат, друго мислам е пола жири пола гласање по тел. и така секогаш некој ќе ти ја реши работата предвреме, а секогаш кога и да се натпреварува Грција, Македонија нема да влезе што сака нека е, се повќе ми е јасно дека нас Балканците не не поднесуваат, особено Македонија, тоа што си победи Србија е чиста случајност која тие не ја очекувале.

L

Lu

Гостин
Добар ни беше настапот, задоволна сум како Влатче ја претстави Македонија, но искрено не очекував да влеземе во финале.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.359
Поени од реакции
2.253
Верував дека може овој нешто да направи али ништо.
Има ли некој настапот да видам бидејки не гледав, да видам како се претставил нашиот Влатко :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.236
Поени од реакции
14.581
Добро кога повеќето од вас ќе разберат дека све е политика?

Кога на пример Данска не и дала 12 на Шведска или обратно или Австрија и Швајцарија, Русија и Белорусија итн итн...
Бугарите на пример имаа 2 добри песни, оваа сеа и таа пред 2-3 години не ми текнува коа беше точно онаа со дип зоне и во двата случаи не влегоа а влегоа некои како Австрија и оние близнаците на крај.

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Верував дека може овој нешто да направи али ништо.
Има ли некој настапот да видам бидејки не гледав, да видам како се претставил нашиот Влатко :)

јас мислам дека ќе биде многу добар потег на МТВ да воспостават ако не сега но во блиска иднина повторно контакт со Боби Андонов кој веќе не претставуваше на детската евровизија и освои високо место и исто така на австралијанскиот талент шоу каде освои второ место што е стварно за пофалба.Ем за него ќе биде одлична промоција , ем нас ќе не претстави нешто квалитетно..БОБИ АНДОНОВСКИ!!!

L

Lu

Гостин
Го приметивте ли одличниот трик на Естонија ?
Девојчето од тоа жолтото марамче одеднаш стапче извади :icon_eek:

Трикот е на 24 секунда (во моментот кога вели „Маџикал тајм“

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
текстот на русинка го пишуваше слаткар :pos2:

.
А пази напишан е во рок од 10 минути.Се фалеше Влатче.

Ten minutes lyrics и шо сакаме поише од меѓу претпоследните места.

--- надополнето ---

Го приметивте ли одличниот трик на Естонија ?
Девојчето од тоа жолтото марамче одеднаш стапче извади :icon_eek:

Трикот е на 24 секунда (во моментот кога вели „Маџикал тајм“

Да бе оваа евровзија е особено исполнета со магии..

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Како и што очекував не влеговме, ама ако ништо друго со оглед на гласот на Влатче (кој и не го сметам за којзнае што) доста добро се претстави. Немам замерка за неговиот настап.

Гласањето нема ни да го коментирам, слушнав само 2 - 3 песни, а пак ги погодив пола од песните што ќе влезат. Горе доле секогаш се истите, така да не се ни замарам :)

M

Moon Child

Гостин
Вие жалите зашто Влатко не влезе? Не дочитав се, но повеќето коментари беа штета што не влезе повеќе среќа наредната година и се чудите зашто некои други земји влегле? Јас мислам подобро што не влезе, доволно е што една вечер не обрука, да не продолжеше бруката понатаму. Јас си поцрвенев додека го слушав и гледав. Искрено... А симптоматично е тоа што сите плукавме групно кога го избраа (читај наместија) да помине, а сега е штета што не влезе хмм.. ? Мислам дека полоша песна не можевме да испратиме, да одеше Србиновски ќе го поддржував, ама овој рикачот дефинитивно не, ми ги пара ушиве.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Факт е дека на настанов одиме колку да учествуваме исто како што државниот врв учествува на самити

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Све е до песната босна и оред да настпаи имаше добра песна прифатена беше секаде тоа е тоа. Кога ќе направиме и ние добра песна а не како сега слаткар да рпави текст за 10 минути и ние ќе имаме успех не може квлаитњто да не исплива на површина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom