Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.
R

Rigel Kent

Гостин
Makedonija

10 od Bosna
8 od Slovenija
7 od Ukraina
7 od Belorusija
3 od Izrael
1 od Moldavija

a nie

12 Bosna
10 Slovenija
8 Belorusija
7 Izrael
6 Ukraina
5 Moldavija
4 Romanija
3 Slovacka
2 Svedska
1 Bugarija

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Па атина мораше да се оддолжи на европа :) барем за гласање :)

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Во право си требаше Дино да победи.Хрватска ја наеба вистина!! За Италија пишав една страна поназад за да не се налутат е. Немаат 100 години учествувано сега идат и замисли да се меѓу последните. И ја би се налутил и не би одел веќе :tv:
Само не знам колку ќе има врска ова со повлекувањето. Колку може Азербеџан да направи за нас и како?
Азербејџанците и Турците се едно. Верувам дека ќе влеземе баш поради тоа. Живи били видели :je: Турција ќе не поддржи, баш како што годинава Германија ги поддржа Швајцарија и Австрија.

T

Tetro

Гостин
Се прашувам каде ли ќе бидат сместени луѓето во БАКУ 2012 кога најголамата сала има место за само 7.800 луѓе :toe:
Се загриживте за Азербејџан, а 7.800 е повеќе од доволно за ваков настан. А можат за една година да направат и нешто поголемо, ако запнат.

R

Rigel Kent

Гостин
Kolku Makedonci ima vo Bugarija????

--- надополнето ---

--- надополнето ---

L

Lu

Гостин
Ако не грешам Естонија кога победи им направија сала??
Не се сеќавам како било за Естонија, али сигурно Азербејџанциве ќе направат нова и голема сала, во Азербејџан има доста нафта и сигурно ќе средат се тип топ.

Инаку добра беше песничкава на Азербејџан, честитки за победата , али мене помило ќе ми беше доколку победеа Словенците бидејќи според мене најдобра беше песната од Словенија.
Многу сум изненадена од пласманот на Естонија, мислам дека завршија на 24 место (предпоследни) а важеа за главни фаворити.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Инаку ево колку поени имавме во полу-финалето т.е. сме завршиле 16.

пс. За песните ова година...

Само ова ќе го памтам иако не беа на Евровизија:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.745
Поени од реакции
12.081
Азербејџанците и Турците се едно. Верувам дека ќе влеземе баш поради тоа. Живи били видели :je: Турција ќе не поддржи, баш како што годинава Германија ги поддржа Швајцарија и Австрија.
Ама тоа е проблемот. Како? Не е тоа туку така. Ако се нема поддршка од појакиве земји или ако не не гласаат ако сакаат и САД,Кина и Русија нека не поддржат

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Сме влегле бе во финалето:

Ама на пробата :pos2:

btw: Fim dim dim Macedonia :pos2::pos2:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.745
Поени од реакции
12.081
Не се сеќавам како било за Естонија, али сигурно Азербејџанциве ќе направат нова и голема сала, во Азербејџан има доста нафта и сигурно ќе средат се тип топ.

Инаку добра беше песничкава на Азербејџан, честитки за победата , али мене помило ќе ми беше доколку победеа Словенците бидејќи според мене најдобра беше песната од Словенија.
Многу сум изненадена од пласманот на Естонија, мислам дека завршија на 24 место (предпоследни) а важеа за главни фаворити.
Така нешто беше и со Естонците. Направија нова голема сала. После се сеќавам нашиве излегоа на ТВ велејќи дека ако Македонија победи во секој момент можат да направат сала :pos2:
Добри беа словенците ама стариов беше најдобар заедно со Грузија

S

Sagan

Гостин
Englovisia 2011. Заради тоа не ми се ни гледа повеќе оваа лакрдија од настан. Словенците плукаат по својот јазик: “Ова не е верзијата со која настапува Словенија, до кога ќе чекаме да ја корегирате ГРЕШКАТА?“ Е вака плачеа еден куп Словенци на страната на циркусијадата. Жално.

Кога една Италија успеа да падне на толку ниско да пее на англиски, нема што да се коментира понатака. Ееееееј, Франција пееше на италијански дијалект...
Превртео се свет...

Според мене, добра песна на Азерите, ама слабо отпеано во живо.
Каде е Албанија? Каде е Бугарија?

Грција на прво место првата вечер?! Ти се молам...

Englovision? Never ever!

Член од
4 април 2011
Мислења
152
Поени од реакции
89
Динооооооооооооооооооооооооооооооооооооо :icon_frow:icon_frow:icon_frow мојот омилен пејач ми го избрукаа во Европа... !!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.268
Поени од реакции
30.571
Невермајн, песнава не вреди ни пола од русинка.
А следната година, здравје, очекувам повеќе вакви песни

Член од
23 август 2010
Мислења
163
Поени од реакции
55
Ама тоа е проблемот. Како? Не е тоа туку така. Ако се нема поддршка од појакиве земји или ако не не гласаат ако сакаат и САД,Кина и Русија нека не поддржат
Ама зошто да не не гласаат зошто ? Во што се подобри од нас Босанците, Србите и Хрватите ? Мора да одбереме саглам песна. И не верувам дека е местено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom