Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Најаката песна од евровизија, EVER !!!

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
најако отварање имаа финците мислам :)
lordi of the rings :tv: :icon_lol:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Last year's winner Lena Meyer-Landrut will again represent Germany and bid for the double.

Според кладилниците, Норвешка и Германија се фаворити....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Lena ги улови сите со акцентот што го вадеше, искрено и мене ми беше симпатично тоа. Девојчето беше полно и со харизма, исто така и Рибак од Норвешка беше доста харизматичен, поготово шалата што ја кажа кога ја примаше наградата, кој сака да се запознае со него да го чека на аеродромот, ќе биде интересно :)
Се прашувам Влатче со што ќе измами гласови и симпатии? :icon_lol:

Инаку песна победничка што мене до ден денес ми се допаѓа е оваа

мислам ја немаше никој досега постирано. Се сеќавам дека годината кога победи Турција со Сертаб Еренер бев на одмор таму и абе луѓе ја откорнаа песнава од пуштање :pos: На Галиполе каде што чекавме траект до статуата на Кемал Ататурк имаше статуа и од Сертаб. Но, многу квалитетен вокал, ја имам слушано и со други песни и на англиски и на турски, премногу силен глас, како Мараја Кери нешто слично.
Марија Шерифовиќ машко-женско што и да е, си победи, доказ дека и изгледот и јазикот не се секогаш важни на Евровизија.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Lena ги улови сите со акцентот што го вадеше, искрено и мене ми беше симпатично тоа. Девојчето беше полно и со харизма, исто така и Рибак од Норвешка беше доста харизматичен, поготово шалата што ја кажа кога ја примаше наградата, кој сака да се запознае со него да го чека на аеродромот, ќе биде интересно :)
Се прашувам Влатче со што ќе измами гласови и симпатии? :icon_lol:
Да, акцентот беше несекојдневен и звучеше одлично. Оваа година не ми се допаѓа многу, али мислам дека пак ќе биде во топ5 најмалку.
[video]http://www.lena-meyer-landrut.de/?content=videos&vid=video_67#videos[/video]

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да, акцентот беше несекојдневен и звучеше одлично. Оваа година не ми се допаѓа многу, али мислам дека пак ќе биде во топ5 најмалку.
[video]http://www.lena-meyer-landrut.de/?content=videos&vid=video_67#videos[/video]
Ништо чудо и пак да победи, уште ја нема заборавено светот од лани, плус сега мислам дека нема да биде толку срамежлива на сцена, иде на дабл :)
Сепак за мене Сертаб Еренер и Марија Шерифовиќ во последно време ми се нај заслужени победници, поготово првата. И настап и вокал, ни трема ни ништо. На Сертаб и евровизискиот спот и беше одличен :)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
За Британија Blue идат оваа година. Interesting :)

Инаку песната на Лена за оваа година, доста слаба.
Романија има интересна песна а и Естонија исто...

Турција малку неевровизиска песна извадиле, а Словачка иако имаат убава песна - не е соодветна за евровизиски победник.

Словенија не е ништо посебно песната - пејачката си е приказна по себе:)

И српската песна е интересна и брза.

Мислам дека оваа година ќе се бара брза песна за победа:)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
За мене 2006та ќе остане најдобра евровизија. Иако најдобра песна која излегла од таму ми е For Real, сепак 2006та беше кулминацијата, од тогаш па наваму мислам дека се послаби се фестивалите (до душа и се помалку ги пратам).

Таа година го имавме и најдобриот настап. Добра песна, пејачка која знае да освои со изгледот (и втората најубава таа година, ќе видите после која беше најубавата :)), и најдобриот сценски настап што сме го имале. Со дечконо што сега е директор на Македонска Опера и Балет, мање више тоа, одлично си ја заврши работата заедно со женските кои беа на сцена.

И после таков одличен настап, се појавија Врчак и Гаџа и танчари со шорцеви, високи чорапи и AND1 патики... :tapp: :uvo:

А да, за пејачката која беше поубава од Елена тогаш... Тина Керол, преставничката на Украина, аwwww <3... :)

Не дека и од другиве години немало песни кои и сега ми текнува да ги преслушам, после For Real, тука се и песната од Данците, онаа што Џену ја има ставено, , Остани од Горан Каран, Молитва, Не зори зоро... итн... :)

Член од
26 декември 2009
Мислења
232
Поени од реакции
7
Бугарската песна за Евросонг 2011:

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Според мене ова е најдобрата песна- Beth - Dime Шпанија 2003:toe:

S

Sagan

Гостин
Англовизија следам 10 години, заради циркусот со гласањето...
Инаку ова ми оставило најголем впечаток до сега. (18/24 pffff...)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
92
Поени од реакции
6
И Хрватска го избра својот претставник. Тесна борба меѓу Дарија и Жак, но за малку се извлече Дарија. Лично мене Жак ми беше многу подобар. Еве ја победничката песна Еве како звучи истата во изведба на Жак

И мојот фаворит Од Дора, која што имаше ист број поени со победничката, но испадна од трка поради тоа што жирито гласаше за песната што победи.

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119

се сеќавате на песнава? :) добра песна ... 2007 ... коа победи Марија српската

иначе друга интересна песна на евровизија...Шпанија (во Србија 2008) нешо идеше: "Бајла Чики Чики" :icon_lol:

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Таа песна била добра?? Хеллоооуууу што е со вас бе лол Па и на Влатко е 10 пати подобра него таа имбецилската од Украина...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom