Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Словенкава ќе ја запросам кога тогаш... <3

M

Moon Child

Гостин
Дефинитивно. Најдобрата евровизиска песна за мене. До ден денес ја слушам и не ми е здосадена. Таа година мислам дека не победи само затоа што Евровизијата се одржуваше во Турција па речиси невозможно беше два пати по ред иста земја да победува.

Иначе не го глеам ова од поодамна. Спласна еуфоријата, не е тоа што беше порано. Колку само хитови во минатото испаѓаа од овој настан, се вртеа и низ радија и секаде. Сеа ги преслушав овие песни што се ставени на првата страна, и можам да заклучам дека како поминуваат годините се покатастрофа и покатастрофа песни се испраќаат на Евровизија.
И мене ми е сеуште хит :) А за тоа дека таа година не победи, штознам, имаше тогаш поголема конкуренција отколку сега. Тогаш беше Руслана која секако дека имаше одлична песна и хит цело лето. Како и да е, порано беше далеку подобро и сета таа пред евровизиска еуфорија, седиш пред ТВ чекаш да почне, навиваш, се нервираш :) А сега нема ништо од тоа, ниту пак памтам некоја песна да останала хит како поранешните. Да речеме ланската што победи пак, колку-толку се слушаше, ама не е тоа тоа... Од 2006та година исто имаше многу добри песни кои се слушаа цело лето, особено ми беше босанската убава тогашната Лејла од Хари Мата Хари, руската од Дима Билан, имаше исто една згодна украинка плавуша...
Еве кои песни ми имаат огромен впечаток оставено од досегашните Евровизии. Овогодинешните не се ни трудам да ги слушам, реално не ми ни интересира многу, ниту пак ќе ја гледам. Само кога ќе дознаам кој победил ќе ја преслушам песната и толку. :)

Врв секако...
Еве ја згодната :)

Се сеќавате на момциве? :pos:

Одлична песна, мислам дека грците никогаш немале подобра песна од оваа...
Страшно ми беше симпатичен тогаш и песната прекрасна...

И незнам колку се сеќавате на овие :pos:

Можеби има уште некоја која сум ја заборавила, но небитно. :wink:

Член од
3 февруари 2007
Мислења
293
Поени од реакции
30
Леле песнава е многу моќна и добра. Ај вие машките се палите на девојката, мислам и она е добра, али од сите песни, дефинитивно Словенија ми е фаворит. Музиката ми се свиѓа мноооогу ко филмска е, има страшно добра хармонија и комбинација на инструменти, мостот особено на песната е perfcet, се', се'!!! Девојката е јак вокал, многу добро изгледа, настап... комплетна е!!! Не знам дали само мене ми се ептен свиѓа песната, може од еднаш не влегува во уво, треба да ја слушнете повеќе пати, ама дефинитивно според мене е the best и треба она да победи!!! Ќе видиме....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ова е според мене една од најубавите песни кои до сега победиле на Евровизија:

Оваа не победи, ама ми беше хит!

А и Хрвативе знаат да направат и погодат песна - Пример:

И оваа беше невиден хит:

Се играше на песнава на големо! :icon_lol:

Има добри песнички што излегле од Евровизија, ама секоја година се се поретки и поретки. Мене на пример победничката песна од Германија ВООПШТО не ми се допаѓа, ниту таа на Норвешка претходната година, одвратни ми беа. Ама тоа е. :)

Мене песнава од Словенија ич не ми се свиѓа, монотона и досадна ми е некако, не ми го привлекува вниманието. :toe:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
^
Сертаб Еренер. Колку рипање и пеење паѓало и уште паѓа на песнава :)
Инаку ланската победничка на Германија ми стана многу убава поради Лена со нејзниот нагласок и има една посебна харизма женската. Инаку горе-доле ги ставивите тие песни од евровизија шо уште ги слушам, само ја да си ја надополнам листава со:
И песна која многу се пушташе по радиата, а и уште се пушта:

H

HITCH

Гостин
Едвај чекам да ги торпедираме со Влатче! :pos:

Зш се мислам дека правилно е КАЛИНКА МOЈА??? Алооооо, погрешно го пишувате! :pos: :pos: :pos:

Ај малку да се едуцираме сите кЉик овде и :smir:

insence

VendettaQ
Член од
30 јануари 2011
Мислења
193
Поени од реакции
12

оваа сеуште ја слушам многу ми се допаѓа песнава

и песната и пејачката ми се допаѓааат :wub:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413

Еј оваа заборавив да ја ставам, а си ја љубев и се уште премногу ја љубам песнава, каков глас има типов!

И оваа... вака така, Грциве знаат да погодат песна...

И типкава после сама си тепаше со No. 1 што рака на срце исто беше голем хит. :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.373
Поени од реакции
9.271
Да да, на Украина мислев,таа беше химна на Портокаловата Револуција :)
Тоа ти е уште еден доказ дека глобалната политика се меша дури и во културните настани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom