Евровизија 2010

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Еве една интересна ситуација каде што резултатите не се поклопуваат (ако се ова официјални информации).

1 полуфинале: 17 изведувачи, вкупно поени од целото гласање: 1160
2 полуфинале: 17 изведувачи, вкупно поени од целото гласање: 1102

Кажете ми како може да имаме 2 различни резултати кога и во двете полуфинални вечери имаше по 17 изведувачи, а начинот на бодувањто е ист??????

Д' режиса мамит :nenene:

Затоа што во првото полуфинале гласаа плус 3 земји од финалето (Франција, Германија и Шпанија), во второто полуфинале една земја помалку, гласаа Норвешка и Велика Британија.

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
А помисли дека првата вечер можеби имало повеќе телефонски јавувања од втората вечер ?

Инаку нека им е честито за победата на германците.
А што има врска дали имало повеќе телефонски гласања, кога начинот на бодување е ист 50% од гласање и 50% од жири. Ако првиот освоил 200.000 гласови а вториот освоил 12.000 па третиот 3450 тогаш првиот ќе добие 12 поени, вториот 10, третиот 8 итн.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
не дека се замарам многу со евровизијава али мора да кажам секоја чест за типкава што преведува т.е шо коментира... не за друго него педериштава еднаш не ги рече по име.. строго ЈУЖЕН СОСЕД!!!
и секоја чест на маја шо не им даде ни бод на педериштава.. јужниве соседи :)
не им даде Маја мислам овој народ конечно се опамети!

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
А што има врска дали имало повеќе телефонски гласања, кога начинот на бодување е ист 50% од гласање и 50% од жири. Ако првиот освоил 200.000 гласови а вториот освоил 12.000 па третиот 3450 тогаш првиот ќе добие 12 поени, вториот 10, третиот 8 итн.
Моја грешка. Не знаев дека бодување имало и од жири.
Како и да е, ете маестро објаснил зашто има разлика во гласовите од првата и втората вечер :smir:

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Затоа што во првото полуфинале гласаа плус 3 земји од финалето (Франција, Германија и Шпанија), во второто полуфинале една земја помалку, гласаа Норвешка и Велика Британија.
Ова има логика, пошто фали едно гласање (58 поени).

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Абе оваа спикеркава ме згази од смеење.Се радуваше кога нашава зборуваше Македонски и кога рече МАКЕДОНИЈА.А со тоа Јужниот сосед јајцава цитрон ми се.Не заслужена победа на Германија,далеку е оваа од победничка песна.Уште еднаш се покажа дека кладилниците го знаат предвреме победникот и се е местена работа.

леле и мене што и беше тоа? нарачано од владата?

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
А мене од каде ми е познат овој пеачот на Англија? Ми делува многу познато како да сум го гледал претходно многу пати??? :raz:

H

HITCH

Гостин
Ај да се здружиме уште од сега да потпишеме петиција: Коста Бургов и Драганче Митрески да направат песна и заедно да ги пратиме на Евровизија у Немачка, ем има нашинци таму ќе можат концерт да направат, за да си земат некој денар, ем ќе имаме победнича комбинација. Видовме дека англиски не ни е потребен, дечкиве се супер со сигурност знаеме дека нема да не обрукаат. Двајцата ќе бидат дует од соништата.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Според мене најубаво испеаја Шпанците. :bravo:
Сакав тие да победат ама тое...

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Хммм за Германија на фејсбук и јутјуб има претежно негативни коментари сите тврдат дека е политика, наместено и сл. незнам како тогаш победи?

а за нашиот на Кајгана и други портали гледам негативни коментари само од наши македонци и грци отколу од странци повеќето сметаат дека нашата песна е најдоброто на евросонг оваа година, за што слушајќи ги песниве испадна дека е навистина така, навистина незнам зашто толку се плука по нашето? Вечерашниот победник е доказ дека на евросонг поминуваат лесно певливи песни, а не тешки и посериозни како нашата.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ужасна песна, никаков настап со никаква кореографија за разлика од некои земји кои барем колку-толку се потрудиле.Башка има криви нозе, утната шминка и не ни знае да се понаша на сцена.Ич не ми се свиѓа, ама ич.Заборавив дека политиката работи се уште а не убавата музика и стих.И да, и јас би дала радо 12 поени на Албанија него ли на Грција, ДАЛИ ТОА КОНЕЧНО СЕ РАЗБУДИВМЕ?!.П.С.морам да признаам дека нашава спикерка за разлика од другите кои не претставувале одлично го владее англискиот..:)
тоа е очигледно имале најголемо лоби кај другите исто како коа победи србија.Пфф Германија со нас се рамнеше прошли години баш сеа победи

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ја изгледав и Германија, добра е за ГЛЕДАЊЕ, а за слушање не баш.

Да не ги симнувам сите песни да не ги слушам, некој што ги има слушано ако може да ми каже дали има песни што се со поинаков стил, да не е балада или поп

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
...Не гледав евровизија...али сега ја слушам Германија---ми се виѓа, онака!:)
Иначе од тие што ги иам слушано ми се допаднаа..Босна (Вукашин:pipi:) и Франција!!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745

Најдобра песна,а во последните 5 беше,или можда 1-2 места погоре..

Kajgana Shop

На врв Bottom