Македонија доби:
6 поени од Швајцарија, 6 од Турција, 8 од БиХ, 2 од Романија, 10 од Бугарија, 3 од Чешка и 10 од Црна Гора.
Повеќе овде.
Знам дека за вкусови не се коментира, но дечково да имал неодолив изглед... ко да го собрале од Палестинско предградие.Победата е 70 проценти заради неговиот неодолив изглед, 20 посто заради песната и 10 проценти заради текстот. Во секој случај-очекувано. Не ми беше фаворит за на сцена, но веројатно на цела Европа им бил фаворит за во кревет. Тоа е пресудното во случајов. Ајде, next time, следната година пак ќе испишеме 80 страни...
Еми главниот на Евровизија е Швеѓанец. Шведска си се пласира нормално, па мораше да повлечи некој врски та свињата СТОКАлиус и да ја пикни Финска, која во финалето заврши последна :pos2:Самото ставање на Финска, на нашето место говори само по себе.
па ништо чудно најголем фавоти беше уште пред 1 месец ако не и повеќе..Еве скриншат од еден лог пред некој ден со другар шо праев муабет.
И само ми прати линк од јутуб до норвешката песна и рече оваа ќе победи...
И синоќа стварно Норвешка тепаше, не ми се веруеше дека погоди другаров.
Колку неправди да ни прават ние пак ќе се палиме на Шитовизија.Имате на Википедија каков бил конечниот пласман во полуфиналните вечери . Македонија била 10та, а место нив биле пуштени Финска која вчера завршила на последното место . Смешно е што Србија исто така била 10та, но жирито одлучило место нив, Хрватска да отиде во Финалето која иначе била 13та со 30 бода помалце од србите . . . . низок удар а ?! Иако мислам дека не е во ред овој принцип што го турка жирито секоја година .
link
Потполно се согласувам, незнам што толку го исфорсираа и него и неговата песна, мене воопшто не ми се допадна.Песната што победи е просек, а по мое мислење и оди длабоко под просекот, дечкото ич не ми е убав, ама ич, данецот беше поубав од него.... Не гледав Евровизија годинава, ич. Гледав 2-3 настапи на Ју-Туб. Не гледам наместени глупости, клишеа и кич. Мое мислење, нормално.
Потполно се согласувам, незнам што толку го исфорсираа и него и неговата песна, мене воопшто не ми се допадна.
А слушнав дека Норвешка се бунела зашто 5 пати била меѓу последните со по 10 бодови, и оваа година сосема случајно сите и даваа 10ки и 12ки.....без везе!