Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Еве скриншат од еден лог пред некој ден со другар шо праев муабет.
И само ми прати линк од јутуб до норвешката песна и рече оваа ќе победи...

И синоќа стварно Норвешка тепаше, не ми се веруеше дека погоди другаров. :pos:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Македонија доби:

6 поени од Швајцарија, 6 од Турција, 8 од БиХ, 2 од Романија, 10 од Бугарија, 3 од Чешка и 10 од Црна Гора.

Повеќе овде.

Еее ние на турција им дадовме 12 а они на нас 6 што е прамлку и од босна барем 10 да сме земале и кај се иселиниците од шведска кои имаат змија во џеб па не гласале некој поен да иамвем и сигурно ќе бевме 9 место и ќе имавме влез во финале. Значи дијаспората потрфрлила тоа е факт.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Победата е 70 проценти заради неговиот неодолив изглед, 20 посто заради песната и 10 проценти заради текстот. Во секој случај-очекувано. Не ми беше фаворит за на сцена, но веројатно на цела Европа им бил фаворит за во кревет. Тоа е пресудното во случајов. Ајде, next time, следната година пак ќе испишеме 80 страни...
Знам дека за вкусови не се коментира, но дечково да имал неодолив изглед... :tapp: ко да го собрале од Палестинско предградие.

Ако судиме според изгледот имаше далеку поатрактивни машки,а да не зборам за девојките на оваа Евровизија.
Песната е во ред, но никако не е достојна за толкавиот број поени и победата воопшто.

-Песната во 60% победи поради доброто лоби на Норвешка и очигледното купување на 12ки.
-20% поради неговото Белоруско потекло за кое гласаа земји од екс-СССР
-20% од комшиските релации меѓу Скандинавците+Балтик земјите.

Дека се е политика и купување гласови покажува не само тенденциозното гласање, туку и традиционалното лоби кое ја држи Евровизијата во “заложништво“ меѓу земјите на Скандинавија и СССР.

Самото ставање на Финска, на нашето место говори само по себе.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Самото ставање на Финска, на нашето место говори само по себе.
Еми главниот на Евровизија е Швеѓанец. Шведска си се пласира нормално, па мораше да повлечи некој врски та свињата СТОКАлиус и да ја пикни Финска, која во финалето заврши последна :pos2:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Еве скриншат од еден лог пред некој ден со другар шо праев муабет.
И само ми прати линк од јутуб до норвешката песна и рече оваа ќе победи...

И синоќа стварно Норвешка тепаше, не ми се веруеше дека погоди другаров. :pos:

па ништо чудно најголем фавоти беше уште пред 1 месец ако не и повеќе..

П

Паган-др

Гостин
Да ви кажам мене ми се напраи меракот што победи Норвешка.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Marcel Bezençon Awards 2009

Press Award: Alexander RYBAK - "Fairytale" - NORVEGE
Composers Award: REGINA - "Bistra Voda" - BOSNIE & HERZEGOVINE
Artistic Award: Patricia KAAS - "Et S'il Fallait Le Faire" - FRANCE

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Tурција и Норвешка имаа најдобри песни:):)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.831
Поени од реакции
10.241
А приметивте при гласањето кога се вклучуваа во различните земји ја прескокнаа Норвешка и ја оставија за крај? Инаку 12 поени за типката од МТВ поради тоа што ниту еднаш не го рече името на нашиот јужен сосед. Кој гледа Евровизија заради песните стварно има проблем со слухот...најозбилно. Песниве се срање.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.071
Поени од реакции
45.893
Имате на Википедија каков бил конечниот пласман во полуфиналните вечери . Македонија била 10та, а место нив биле пуштени Финска која вчера завршила на последното место . Смешно е што Србија исто така била 10та, но жирито одлучило место нив, Хрватска да отиде во Финалето која иначе била 13та со 30 бода помалце од србите . . . . низок удар а ?! :) Иако мислам дека не е во ред овој принцип што го турка жирито секоја година .

link

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Имате на Википедија каков бил конечниот пласман во полуфиналните вечери . Македонија била 10та, а место нив биле пуштени Финска која вчера завршила на последното место . Смешно е што Србија исто така била 10та, но жирито одлучило место нив, Хрватска да отиде во Финалето која иначе била 13та со 30 бода помалце од србите . . . . низок удар а ?! :) Иако мислам дека не е во ред овој принцип што го турка жирито секоја година .

link
Колку неправди да ни прават ние пак ќе се палиме на Шитовизија.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Песната што победи е просек, а по мое мислење и оди длабоко под просекот, дечкото ич не ми е убав, ама ич, Данецот беше поубав од него.... Не гледав Евровизија годинава, ич. Гледав 2-3 настапи на Ју-Туб. Не гледам наместени глупости, клишеа и кич. Мое мислење, нормално.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Песната што победи е просек, а по мое мислење и оди длабоко под просекот, дечкото ич не ми е убав, ама ич, данецот беше поубав од него.... Не гледав Евровизија годинава, ич. Гледав 2-3 настапи на Ју-Туб. Не гледам наместени глупости, клишеа и кич. Мое мислење, нормално.
Потполно се согласувам, незнам што толку го исфорсираа и него и неговата песна, мене воопшто не ми се допадна.
А слушнав дека Норвешка се бунела зашто 5 пати била меѓу последните со по 10 бодови, и оваа година сосема случајно сите и даваа 10ки и 12ки.....без везе!

Евровизија секоја година е се полоша и нуди катастрофални песни

П

Паган-др

Гостин
Потполно се согласувам, незнам што толку го исфорсираа и него и неговата песна, мене воопшто не ми се допадна.
А слушнав дека Норвешка се бунела зашто 5 пати била меѓу последните со по 10 бодови, и оваа година сосема случајно сите и даваа 10ки и 12ки.....без везе!

И Некс Тајм ги исфорсираа со нивната песна. Ни они се нешто посебно, ни песната не им беше нешто посебно.

Ако гледаме така од големата 4 што ја организирала Евровизија Велика Британија се искачи на 5 место. Предходните години меѓу последните беа.

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
А зошто водителката за В.Британија цело време викаше Англија?

Еве јас како би гласал во ова финале. Не ја земам во обзир само песната, туку и

целиот сценски настап, изглед и како е отпеано.

12 - Норвешка
10 - Шведска
8 - Азербејџан
7 - Исланд
6 - Босна и Херцеговина
5 - Романија
4 - Турција
3 - Хрватска
2 - Бивша Отоманска Покраина Педерленд
1 - Молдавија

Статус
Затворена за нови мислења.