Евреи - дали го контролираат светот?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Интересна тема за дискусија, со задоволство ке присуствувам. Но пред тоа:
1.Бил Гејтс и Исак Њутон не биле Евреи.
2.Ако сум Евреин немора да значи дека не сум Македонец.

Многу од вас прават грешки со тоа што мешате националност, етничка припадност и религија. Тоа се сосема три различни работи.
Доколку Евреите навистина го контролираат светот тоа е бидејќи многу од нив се богати, но не сите. Често се прашуваме,зошто се богати? Една од главните улоги е тоа што Евреите се држат едни помеѓу себе, си помагаат и секогаш се подготвени да се пожртвуваат едни за други. На чело на секоја еврејска заедница стои мотото: Сите Евреи се одговорни едни за други. Тие исто така се многу вреден, скромен и работлив народ, и да напоменам, има разлика помеѓу скржавост и скромност. Не мора да значи дека ако богатите Евреи не се расфрлале со пари тогаш тоа значи дека се скржави. Напротив, тие се скромни. Што се однесува до Антисемитизмот, тоа најголемата глупост на 20 и 21 век. Ти, што се индентификуваш како Антисемитист, воопшто незнаеш ни што е Антисемитизам, а и со сигурност не ја знаеш идеологијата на Нацизмот и во поново време Нео-Нацизмот. Според мене Антисемитизмот е присутен најчесто поради зависноста кон Евреите! Пред Втората светска војна во Македонија не постоел Антисемитизам, тој дошол со самите Германци и Бугари. Евреите и Македонците живееле заедно, без проблеми. Учевствувале заедно и во Илинденското востание! ( Ако не веруваш. провери за Рафаел Камхи).И за на крај, и да владеат со светот, не гледам зашто омраза кон нив.
Мисла од анонимен филозоф и писател :
Евреите можеби ги нема многу на број, но со сигурност велам дека ти се одбран народ.
Се сложувам со скоро се што напиша, но дали можеш да појасниш во која смисла се Евреите одбран народ, и зошто?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.670
Поени од реакции
31.581
Се сложувам со скоро се што напиша, но дали можеш да појасниш во која смисла се Евреите одбран народ, и зошто?
prashanjeto treba da bide postaveno vo rubrikata za religija

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144

Многу од вас прават грешки со тоа што мешате националност, етничка припадност и религија. Тоа се сосема три различни работи.
Доколку Евреите навистина го контролираат светот тоа е бидејќи многу од нив се богати, но не сите. Често се прашуваме,зошто се богати? Една од главните улоги е тоа што Евреите се држат едни помеѓу себе, си помагаат и секогаш се подготвени да се пожртвуваат едни за други. На чело на секоја еврејска заедница стои мотото: Сите Евреи се одговорни едни за други. Тие исто така се многу вреден, скромен и работлив народ, и да напоменам, има разлика помеѓу скржавост и скромност. Не мора да значи дека ако богатите Евреи не се расфрлале со пари тогаш тоа значи дека се скржави. Напротив, тие се скромни. Што се однесува до Антисемитизмот, тоа најголемата глупост на 20 и 21 век. Ти, што се индентификуваш како Антисемитист, воопшто незнаеш ни што е Антисемитизам, а и со сигурност не ја знаеш идеологијата на Нацизмот и во поново време Нео-Нацизмот. Според мене Антисемитизмот е присутен најчесто поради зависноста кон Евреите! Пред Втората светска војна во Македонија не постоел Антисемитизам, тој дошол со самите Германци и Бугари. Евреите и Македонците живееле заедно, без проблеми. Учевствувале заедно и во Илинденското востание! ( Ако не веруваш. провери за Рафаел Камхи).И за на крај, и да владеат со светот, не гледам зашто омраза кон нив.
Евреите можеби ги нема многу на број, но со сигурност велам дека ти се одбран народ.
Evreite sami se dvojat od drugite narodi i religii bas so ovaa glupost od ovoj neznam si koj filozof. Ako bile tolku posebni i odbrani nemalo da zrtvuvaat milioni nevini lugje vo vtora svetska vojna samo za da napravat nivna drzava. Those people my friend se nadekuvaat zionisti - radikalni lugje koi ziveat vo ogromna zabluda

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Еве неколку интересни клипчиња...

Гледајте ги сите,феноменални се.

П.С: Проверете го јузеров на јутуб,има феноменални клипови.

S

Sagan

Гостин
За другите не знам, ама ортодоксните Евреи ги сожалувам од дното на душата...

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131

tocno taka posebno ova boldiranovo evreite vo vtora svetska vojna se zrtvuvaa za vie denes da imate drzava koja nikogas ne bila vasa a pred da ja dobiete se razmisluvalo za nekolku lokacii ednata mislam deka bese za meksiko drugata za ovaa sega so ja imate a na drugite ne se sejkavam gledajtego ring of power ako imate slobodno vreme

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Евреите се криви за тоа што Грујо не може да каже р. наф сед.

Член од
16 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
9
Eve lista na najpoznati i najvlijatelni evrei vo svetskata istorija i segasnost i ako propustam nesto slobodno dopolnete

1 Mojsie religija (izmislil ili?)
2 Isus religija
3 Car Solomon najpameten covek
4 David najhrabar covek(David i Golijat)
5 Isak Njutn Naucnik
6 Albert Ajnstajn naucnik ,atomska bomba
7 Benjamin Franklin naucnik
8 Bil Gejts Svetski monopol i izmislil procesor i Windows
9 Stiven Spilberg Reziser
10 Stenley Cubrick Reziser
11 Dastin Hofman glumec
12 Roman Abramovic naften magnat i Celsea
13 Andy i Lery Wachovsky(Matrix) Reziser
14 Frojd pravec vo medicinata (psihologija)
15 Karl Marks opstestveno ureduvanje
16 Fridrih Engels opstestveno ureduvanje
17 Hitler se pretpostavuva deka e evrein po dedo

Plus imame Masoni i Iluminati cie sto jadro e evrejsko,Holiwood i filmot se evrejski proizvod,americkiot senat ima golem procent evrei,Coca Cola i Pepsi imaat gazdi Evrei,BANKITE se izmisleni, a denes i kontrolirani od Evrei,Kompjuterskiot podem se dolzi na Bil Gejts kolku i da negoduvame i zaboravam veke sto da dopisam a ima uste mnogu . SE LI E EVREJSKO?
Sto tolku ovaa nacija ja pravi vakva kakva sto e, a ocigledno nekoj go znae toa bidejki vo istorijata veke tri pati e probano da se unisti ovaa nacija
1.Egipkanite so unistuvanje na decata(Mojsie) probale da gi sotrat.
2.Rimjanite, (Judejskata vojna) ja iscictile hananskata zemja do covek,ostanale samo evreite sto bile vo stranstvo.
3.Hitler, dobro poznato sakal da gi unisti do posleden

A poveke od jasno e deka ovie lujge sto sakale da gi unistat evreite ne se glupi ili nacionalisti(okolu egipkanite ziveele 50 pleminja,okolu rimjanite kolku?(imperija ), isto taka Hitler. A tie bas gi odbiraat Evreite
Zosto?
Dali probuvaat da go kontroliraat svetot
Rimjanite-ostanale samo EVREITE VO STRANSTVO???? Koj bile tie??? Onie sto naracale da se iscistat siromasnite evrei i nebitnite.
Hitler za svojte avioni koristel specijalno gorivo koe mu go prodaval rokfeler-evrein. 2ta
svetska vojna e naracka tokmu od istata pricina od evreite bogati da se napravi prestizna klasa u svetot edna i edinstvena samo bogati i odbrani luge evrei. Po logoritei posiroko bea pogubuvani samo siromasnite evrei
--- надополнето: Sep 16, 2011 9:36 PM ---
Evreite ne go kontroliraat svetot, toa e najgolemata laga i glupost do sega sto postoi. Svetot go kontroliraat Iluminati. Iluminatite gi kontroliraat site drustava i pod drustva vo svetot kako masonite itn. Evreite se zemeni od iluminatite kako nivni slugi, rabotnici, desna raka. Kako sakate narecete gi od pricni zasto evreite se najsposobni luge za nekoi raboti kako sto se vodenje kompanii pravenje pari perenje pari pravenje vojni marketing mediumi, cesni se principielni se lesno se sorabotuva so niv dokolku se postavi sorabotka, odat do kraj znaat da organiziraat znaat da kontroliraat itn, I sekoj od nas pr da otvori nekoj biozis u denesnicava ke saka da ima cesni poslusni rabotnici sto ke gi izvrsuvaat zadacite. Zatoa podocna i samite evrei sakaat da napravat edna nacija koja ke bide prestizna i edinstvena i sakale sekoj obicen evrein da go unistat vo opstestvoto.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Eve uste 2 ca vazni evrei ,Walt disney i Donald Ramsfeld
A i Metrogoldwinmayer e evrejska kompanija MGM
Walt Disney е германец дури бил обвинуван за антисемитизам но подоцна тие наводи биле отфрлени, а во неговата фирма има вработено премногу евреи, дури повеќе од американци.

Случајно на јутјуб наидов на видеа со познати евреи всушност секој глумец е евреин, навистина цел Холивуд е еврејски, глумци припадници на друга вера се бројат на прсти, дури христијани има на минимум, навистина се секаде, а листата на бизнисмени и државници е преголема.

офф топик, листата на моќни грци е истотака предолга:mad: но не како еврејската, а нас никаде не нема :cautious:.

Врти сучи се се врти околу евреи, а наводно Израел е 3-та најбогата земја одма после САД, а парите го вртат светот.

инаку мене ми се омилени евреите им се восхитувам од робови до каде догураа.
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:16 PM ---
Rimjanite-ostanale samo EVREITE VO STRANSTVO???? Koj bile tie??? Onie sto naracale da se iscistat siromasnite evrei i nebitnite.
Hitler za svojte avioni koristel specijalno gorivo koe mu go prodaval rokfeler-evrein. 2ta
svetska vojna e naracka tokmu od istata pricina od evreite bogati da se napravi prestizna klasa u svetot edna i edinstvena samo bogati i odbrani luge evrei. Po logoritei posiroko bea pogubuvani samo siromasnite evrei
--- надополнето: Sep 16, 2011 9:36 PM ---
Evreite ne go kontroliraat svetot, toa e najgolemata laga i glupost do sega sto postoi. Svetot go kontroliraat Iluminati. Iluminatite gi kontroliraat site drustava i pod drustva vo svetot kako masonite itn. Evreite se zemeni od iluminatite kako nivni slugi, rabotnici, desna raka. Kako sakate narecete gi od pricni zasto evreite se najsposobni luge za nekoi raboti kako sto se vodenje kompanii pravenje pari perenje pari pravenje vojni marketing mediumi, cesni se principielni se lesno se sorabotuva so niv dokolku se postavi sorabotka, odat do kraj znaat da organiziraat znaat da kontroliraat itn, I sekoj od nas pr da otvori nekoj biozis u denesnicava ke saka da ima cesni poslusni rabotnici sto ke gi izvrsuvaat zadacite. Zatoa podocna i samite evrei sakaat da napravat edna nacija koja ke bide prestizna i edinstvena i sakale sekoj obicen evrein da go unistat vo opstestvoto.
зарем е можно својот народ да го жртвуваат? бидејќи за нив е познато дека се поврзани едни меѓу други, си помагале.

ова некој го докажал или е твоја констатација?

Кој и да бил не бил сигурно нормален како и секој подржувач на Хитлер и нему слични диктатори.

Член од
16 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
9
Da povrzani i si pomagaat toa im e u genot vrezano nivnata DNK. I site nie lugeto na nekoj nacin sme povrzani edni so drugi ziveeme na ista frekfencija. Se e toa marketing vo svetot deka taa nacija pomaga sekoj na sekoj. Samite iluminati sakaat da sozdadat nacija koja ke moze se da kontrolira i da nema nitu edna damka vo nea. Kako sto kazav odbrana evrejskata rasa poradi xxx pricini da ne gi nabrojuvam sega. Zrtvuvanjeto doaga i si odi i do den denska zaradi tie zrtvuvanja bea luge sudeni ubivani itn od mosad tajnata sluzba na evreeite. Namoze nikogas vo javnosta da se pokaze celata vistina sekogas taa se prikriva na krajot. Se prepisuva celata odgovornost na Hitler i nacisticka germanija, a pak germanija za samo nekolku godini pak stanuva vodecka sila vo evropa i svetot. Za segasnite vladeteli evrei vo svetot, a toa se mislam 5 familii rokfeler rotsild warburg i uste 2 sto sega ne mi teknuvaat koj se kreatorite i glavnite tvorci na celata monetarna politika, koj si igraat so svetot kako na video igra. Imase nekoja izjva kaj sto se kazuva deka za niv parite nisto ne znacat tuku se samo parce hartija koj go poseduvaat se do poslednoto i tie nekolku duri sto se vo nasite dzebovi. Preku denesnata monetarna politika tie gi pravat site turbulencii vo svetot normalno po naredba na iluminatite, vojnite svetskite krizi, naftata itn da ne nabrojubvam. Kina kako vodecka sila i koja dozivuva golema ekspanzija vo ekonomijata za samo 1 sekunda ovie familii mozat da ja udrat od zemja i da napravat haos so 1 miljarda luge. Grcija cel zivot dobiva krediti od nivnite banki, zadolzena e kaj ovie familii, ovie familii i dava pomos za spasuvanje na grcija znaci nivnite pari i nivnite banki se vrtat okolu nea, a sto se slucuva tamu strajkovi haos strav negativna energija. Znaci si igraat kako sakaat ti davaat ti zimaat te pravat rob te teraat da se samoubies te teraat da bides nasilen da pravis neredi u prevod video igra
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:44 PM ---
A mozebi i da se nekoja hibridna rasa kako pit bulite napraveni vo labaratorija i se sto izleglo ckart ili dzukela, od taa rasa na nekoj nacin da bide pogubena. Pa zatoa sto sme luge na povisoko nivo od kucinjata napraveno e scenario vojna
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:56 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=C9_lpaeCo1o
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:57 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=EzX4Dk0GoSA&feature=related
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:58 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=EyuyeIVbwOM&feature=related
--- надополнето: Sep 16, 2011 10:59 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=3QBylh1UE8A&feature=related
--- надополнето: Sep 16, 2011 11:03 PM ---
http://www.youtube.com/watch?v=QcZnj499B1c

B

Black Guard

Гостин
Ако евреите го контролираа светот немаше да одат во Концентрациони логори а и немаше да бидат нападнати повеќе пати од арапските држави и Египет(не би требало израел да биде нападнат ако го контролира светот:))

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Има разлика помеѓу Евреи и ционисти. Едните чинат додека другите не.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ах Хитлер да се врати па ќе видат дал нешто ќе контролираат:)

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Дедо ми ми раскажуваже...дека на времето...во годините пред и до 45'.....во Штип имало многу Евреи....и сите до еден биле трговци...буквално од секаков калибар.

Исто така дедо ми ми кажуваше дека како мал во Штип се случувало некој од еврејските трговци да дојде со камили(замислете во тоа време како изгледало за прв пат да видиш такво животно)....

Значи од времето имале многу пари....но не живееле раскошно...тоа била целата работа.

И кога требало да ги депортираат....многу од тие Евреи оставиле многу пари(златници ли што ти јас знам) кај своите комшии...со цел ако некогаш се вратат барем да можат да си ги земат......но логорите си го направиле своето...и сега тие фамилии што ги чувале парите,сега се имотни луѓе...но знаете како е тоа,неможе никој со сигурност да каже ете тој и тој има пари од евреите...туку од муабет на муабет...се наслушнувало....но во голем дел од тие муабети имало вистина.

п.с прашајте ги вашите дедовци,ако се од стари градски фамилии....сигурно ќе ви кажат повеќе за евреите....бидејќи евреите биле градски луѓе,и биле познати меѓу тогашното население.

Kajgana Shop

На врв Bottom