ЕУ ќе се распадне до 2020?

R

RAYTHEON23

Гостин
poodamna e ovoj izvestaj...cia objavuva izvestai sekoja godina a dali 2020 ili po 5 godini ne znam

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Затоа, знаејќи го тоа дека Еу е пред распад, Мило Џукановиќ изјавил, дека Црна Гора не си поставила да влезе в ЕУ по „СЕКОЈА ЦЕНА”. Според него побитно му е граѓаните да живеат подобро, да имаат повисоки плати и пензии, да има по-голема правна сигурност за инвеститорите, граѓаните и туристите .

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Lesno mu e na Milo, si ja nema Grcija i Bugarija i nasite problemi.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Lesno mu e na Milo, si ja nema Grcija i Bugarija i nasite problemi.
Па и ние ќе си ги немаме доколку изјавиме дека ЕУ при толку лаги и ветувања веќе не ни е приоритет за наша интеграција.:toe:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ha, ne me zezaj, mnogu vreme pomina od 84. Nisto ne e kako sto bese.
Za toa da se izjavi treba MUDA, kapisi ?klik

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ha, ne me zezaj, mnogu vreme pomina od 84. Nisto ne e kako sto bese.
Za toa da se izjavi treba MUDA, kapisi ?klik
Очигледно им недостасуваат мадињата на нашиве политичари,им ги каснал “паунот“ кога оделе да го посетат гробот на Маршалот како средношколци.:smir:

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
625
А од картава не ми е јасно, што ќе стане со Република Ирска.
Велика Британија = Англија, Ирска.... Не те разбирам...

BTW CIA само можат да ми го :pusk:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Барем доде се разпадне да изкjарим уште некое евро

Бугарија ќе добие 2,8 милијарди евра за „зелената економија“
Европската Унија до 2013 година ќе вложи 2,8 милијарди евра во бугарското „зелено стопанство“, односно во проекти чија реализација е тесно поврзана со заштитата на животната средина - изјави комесарот на ЕУ за регионална политика Данута Хубнер.

- Во истиот период сите членки на ЕУ за реализација на еколошките проекти ќе примат вкупно 105 милијарди евра - наведе Хубнер.

Најмногу пари од пакетот со 2,8 милијарди евра, околу третина, се наменети за секторот водоснабдување, а значајни средства ќе бидат вложени и во железничкиот транспорт (464 милиони евра), третманот на отпадот (300 милиони евра) и енергетската ефикасност (125 милиони евра).

- Покрај ова, речиси 99 милиони евра се издвоени за директна заштита на природата и зголемување на биолошката разновидност и уште 66 милиони евра за производство на енергија од обновливи извори - изјави Хубнер.

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=7549B949ECA23D40AE903F8D0C183C88

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Барем доде се разпадне да изкjарим уште некое евро

Бугарија ќе добие 2,8 милијарди евра за „зелената економија“
Европската Унија до 2013 година ќе вложи 2,8 милијарди евра во бугарското „зелено стопанство“, односно во проекти чија реализација е тесно поврзана со заштитата на животната средина - изјави комесарот на ЕУ за регионална политика Данута Хубнер.

- Во истиот период сите членки на ЕУ за реализација на еколошките проекти ќе примат вкупно 105 милијарди евра - наведе Хубнер.

Најмногу пари од пакетот со 2,8 милијарди евра, околу третина, се наменети за секторот водоснабдување, а значајни средства ќе бидат вложени и во железничкиот транспорт (464 милиони евра), третманот на отпадот (300 милиони евра) и енергетската ефикасност (125 милиони евра).

- Покрај ова, речиси 99 милиони евра се издвоени за директна заштита на природата и зголемување на биолошката разновидност и уште 66 милиони евра за производство на енергија од обновливи извори - изјави Хубнер.

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=7549B949ECA23D40AE903F8D0C183C88
“Не умри магаре до зелена трева“ е пораката што со оваа информација ја испратила ЕУ до Бугарија.Само два дена понапред Германија остро се спротистави на источните членки да им биде дадена помош од 300 милјарди евра,за да ја пребродат кризата,па сега ќе им мачка очи со некакви 3 милјарди евра на Бугарите,кој нема ни да ги видат ни да ги почуствуваат како вистински пари,туку само декларативно ќе бидат објавени како помош,иако вистината ќе биде дека одредени мафијашки таканаречени невладини организации во ЕУ,ќе си исперат убав дел од приходите кој ги “заработиле“ на црниот пазар.:toe:

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
“Не умри магаре до зелена трева“ е пораката што со оваа информација ја испратила ЕУ до Бугарија.Само два дена понапред Германија остро се спротистави на источните членки да им биде дадена помош од 300 милјарди евра,за да ја пребродат кризата,па сега ќе им мачка очи со некакви 3 милјарди евра на Бугарите,кој нема ни да ги видат ни да ги почуствуваат како вистински пари,туку само декларативно ќе бидат објавени како помош,иако вистината ќе биде дека одредени мафијашки таканаречени невладини организации во ЕУ,ќе си исперат убав дел од приходите кој ги “заработиле“ на црниот пазар.:toe:
Тоа се пари само за програма Екологиа ама те разбирам.
Зависта е неизлечима болест :smir:

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Ни се еба пиперот во федерација со балканскиве земји!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
До 2020, има уште многу време, за вас ова не е толку битно, имате вие многу поважни работи до тогаш да си мислите.

Kajgana Shop

На врв Bottom