ЕУ ни го смени јазикот

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333

Што има направено еу за МК за да сакаме да бидеме нејзини членови?

Немаме избор? Егзистенцијата ни зависи од неа?
И што, немаме избор и ќе не дупат како сакаат додека не замолиме за малку вазелин?

Мора во Македонија да се создаде саглам, антиевропска опција, да се создаде група од интелектуалци кои ќе го подржат тоа, принцип кој е проверен, како од Унгарија така и од Полска и Хрватска и другите.
Мора да покажеме дека имаме што да понудеме, но најважно, треба народот да знае на што е.

Има ли некој политичар со гз масивен и муда доволно големи, да му објасни на овој народ што сака европа, кој кур сака повеќе?

Зошто не не примаат во Европа?

Грција заслужува да е член со нејзината шупачка политика?
Полска со хомофобичните и ксенофобичните ставови.?
Италија со начинот на живеење од пред 2 века?
Нема држава во еу која ги почитува оние работи кои ги бараат од нас..

Проклета и триклета, да бидиш ти европо, блуднице вавилонска

Долу со еу, мрш за стоката европска.

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

знаете зградава кај е..карши нова македонија....

леприконов е на водно секоја недела....

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Извор: Утрински Весник[/URL]
fanatic;2157209 напиша:
:pos2::pos2:ZNAEV jak tie izvorov hahaah kutri tie vo kutrinski:)))na celo rizvanceta:))
fanatic, некој коментар после постот на Tanus?
Само внимавај да не ги заборавиш смајлињата да ги употребиш и овојпат!;)

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
ееее курва европска, што мајка бараме во еу кога тие не не гледаат како народ ???
Od knigata na Karakacanov:

BTW, Da zivee spomenikot na Ace, skulpturite pred vlada, aerodromot vo Skopje i Ohrid,
i kako kapak za ovaa tema megunarodniot avtopat od Tabanovce do Bogorodocia !!! Bravo za vladata !!!!

perthille

NSU 351 OSL
Член од
6 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
0
Taka ni treba,koga se pikame so sila kade sto ne ni e mesto.Leka,poleka gakite dole i OP.Posle samo treba da ne naucat da vikame deka ne boli.Se pocna so ramkovniot.Toa stom pomina se ke pomine.E moj narode samo se prasuvam kade ti e umot.Koj znae i amerikanskono kumbe sto ni sprema.Ke vidime,ke vidime.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Koj znae i amerikanskono kumbe sto ni sprema.Ke vidime,ke vidime.
Па ако им тераме инает и на нив, ништо арно не очекувај!

Проклета и триклета, да бидиш ти европо, блуднице вавилонска

Долу со еу, мрш за стоката европска.
Истата таа Европа пред неколку години ни додели кандидатски статус, јазикот и нацијата ни беа признати... Парламентите на Велика Британија и Германија побараа од своите влади да не' признаат под уставното име... САД (и уште многу други држави, европски и неевропски) не' признаа како Македонија... Дури и Грција го ратификуваше договорот за стабилизација и интеграција!

Што мислиш, зошто работите толку драстично се сменија во последниве 2-3 години? Зошто Грција тргна толку офанзивно и зошто почнавме да ги губиме нашите позиции на меѓународен план? Да не ја бараме секогаш вината кај другите, дајте да видиме дали тоа ние нешто сме погрешиле... Кој е одговорен за оваа состојба? Актуелната власт која што води политика на база на девизата 'Fuck EU, fuck NATO'? Или можеби опозицијата која што ги 'кочи' реформите?

Дај обидете се малку пообјективно да ги најдете причините за ова што се случува, без употреба на 'партиските очила'!

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Пишувам на Македонски Јазик

Море со ваква работа треба на излезот за Гевгелија да се направи статуа на Филип 2ри и тоа од 10м!

Јазикот да не ми го признаат... ма има сред вардар низ цел тек во строгиот центар да напишам „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК - АБВГДЃЕЖЗЅИЈКЛЉМНЊОПРСТЌУФХЦЧЏШ“ и ќе ја наречам привремена уметничка инсталација (сетете се на Ајфеловата кула). Ама џабе тоа, коа е само во Македонија.

euproblem.jpg

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Od knigata na Karakacanov:
BTW, Da zivee spomenikot na Ace, skulpturite pred vlada, aerodromot vo Skopje i Ohrid,
i kako kapak za ovaa tema megunarodniot avtopat od Tabanovce do Bogorodocia !!! Bravo za vladata !!!!
дали сте вие нормални во партија..жими се....оперирани сте од националност???

ти избришаа јазик а со тоа и идентитет преку нок...нашата кривица е што??? што постоиме???

суштината на спорот, димензијата и намерите мислам дека се појасни сега...

Грција ја условува Хрватска поради Македонија

Коментари (0)
29.01.2009 10:14

Грците и се закануваат на Хрватска дека нема да им го „одобрат“ поглавјето за правосудството затоа што во пропратните документи стои називот македонска нација. На Грците им пречи и автокефалната православна црква.
После Словенија која на пристапната конференција Хрватска - ЕУ на 19. декември минатата година во Брисел блокираше седум поглавја во кои, според нејзино мислење, се прејудицира граничното решение, сега нови проблеми доаѓаат до Грција.
Според неофицијални, но веродостојни информации, до кои дојде „Слободна Далмација“, Грците биле незадоволни затоа што Хрватска го признала македонското национално малцинство и Македонската автокефална православна црква.
Тие се закануваат дека ќе им ги блокираат преговорите на Хрватите затоа што во документите за правосудството се спомнува македонското малцинство.
Дека на патот кон ветената Унија проблеми ќе прави Грција во хрватското Министерство за надворешни работи ништо не знаат. Барем така вели портпаролот Марио Драгун.
Македонија и е трн во око на Грција. Во Април и застана на патот за влез во НАТО. Исто така го кочи и нејзиното напредување во преговорите со ЕУ, па Македонија со години чека датум за почеток на преговори.
На Грците им пречи тоа што Македонија се вика Македонија, затоа што, според нив, Македонија има претензии кон нивната територија. Освен тоа, Грција на своја територија не го признава словенското малцинство, кое всушност го сочинуваат Македонците.
Според Европската комисија во овој момент за Хрватска требаше да бидат отворени сите преговарачки поглавја за до крајот на годинава технички да се заврши со преговорите, а членство се очекува во 2010. година.
Што се однесува до правосудните реформи и борбата против корупција состојбата се движи во добра насока, но сеедно кога еве една земја, а тоа не е Словенија, може да го блокира отворањето на ова поглавје за Хрватска, пишува Слободна Далмација.

и за ова ние криви..

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Упс... грешка процениле гејците. :D
Според ова погоре, веќе Хрватите не ја критикуваат словенија, туку ја критикуваат Гејлада. :D

Со свој камен, по своја глава. :pos2:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
дали сте вие нормални во партија..жими се....оперирани сте од националност???

..

Prvo nemam partija, vtoro poradi vakvi kako tebe Mali ja otvori temata "dali sum predavnik" na koja kako sto gledam 99% od diskutantite ja utnaa sushtinata.
Site sto ne mislat kako DPMNE od 99 do denes se nemakdeonci. Ne odi toa taka be decki, osvstete se malku !

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Prvo nemam partija, vtoro poradi vakvi kako tebe Mali ja otvori temata "dali sum predavnik" na koja kako sto gledam 99% od diskutantite ja utnaa sushtinata.
Site sto ne mislat kako DPMNE od 99 do denes se nemakdeonci. Ne odi toa taka be decki, osvstete se malku !
кој дпмне бре.... ти, ти им сметаш...ти вика име на земја јазик и националност..отворено, јавно пред сите, те дупчи и те јава....

знаме ти смени, устав ти смени, на колена те клекна...уште да замавне и обезглави...и еве тоа го направи...

не можам да разберам мешање партии и политика за национални интереци...затоа и ке не јаваат

ти што предлагаш

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Па ако им тераме инает и на нив, ништо арно не очекувај!

Истата таа Европа пред неколку години ни додели кандидатски статус, јазикот и нацијата ни беа признати... Парламентите на Велика Британија и Германија побараа од своите влади да не' признаат под уставното име... САД (и уште многу други држави, европски и неевропски) не' признаа како Македонија... Дури и Грција го ратификуваше договорот за стабилизација и интеграција!

Што мислиш, зошто работите толку драстично се сменија во последниве 2-3 години? Зошто Грција тргна толку офанзивно и зошто почнавме да ги губиме нашите позиции на меѓународен план? Да не ја бараме секогаш вината кај другите, дајте да видиме дали тоа ние нешто сме погрешиле... Кој е одговорен за оваа состојба? Актуелната власт која што води политика на база на девизата 'Fuck EU, fuck NATO'? Или можеби опозицијата која што ги 'кочи' реформите?

Дај обидете се малку пообјективно да ги најдете причините за ова што се случува, без употреба на 'партиските очила'!
Грција во 2001 г. не ја водеше Караманлис.

Ние никогаш не сме имале признат народ и јазик од ЕУ. Кога доаѓаше секој ден моронон Солајна, никогаш не изговараше Македонци, Македонски народ или Македонија, така што изјавите ти за некаква промена на ЕУ позициите кон Македонија ти се лажни.

И како не ти е срам да ни забрануваш нам Македонците да си ги славиме нашите национални херои и нашата историја. Наше основно човеково право е да си го нарекуваме јазикот, нацијата како сакаме и ЕУ тоа е должна да го почитува и никој, ниту ЕУ, не смее тоа ниту да го дискутира, а камоли да ги негира нашиот идентитет и јазик.
Ние сме должни тоа да го одбраниме, а не да се менуваме.

Проблемот кој што не тишти, е, што Грција и антимакедонската бирократија од Брисел има јаки сојузници во СДСМ, на кои им смета македонското име, народ и јазик. Им смета македонската историја и се` што е македонско. Дури се дрзнаа да го негираат МАНУ, чиј став, одсекогаш, е, дека современите Македонци се мешавина на атичките Македонци и македонските словени. И сега ние Македонците сме биле виновни што сме Македонци и сме им терале инат на ЕУ со тоа што се нарекуваме Македонци, а не биле виновни Грците и испрдоцине од СДСМ кои сакаат насилно и против волјата на Македонскиот народ да створат СЛОВЕНИ во Македонија.

Арам да им е фашизмот на сите непријатели на Македонците и Македонија.

кој дпмне бре.... ти, ти им сметаш...ти вика име на земја јазик и националност..отворено, јавно пред сите, те дупчи и те јава....

знаме ти смени, устав ти смени, на колена те клекна...уште да замавне и обезглави...и еве тоа го направи...

не можам да разберам мешање партии и политика за национални интереци...затоа и ке не јаваат

ти што предлагаш
Абе кои Македонци бараш во нив?!
Се` се тоа србомани, Срби колонисти, гркомани зинзари или пак арванити (православни шќипетари) собрани во тоа СДС.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ti si od Bitushkite bugarofliski familii, te znom milo.
I ne mi seri mnogu za makedonstina fukaro.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ti si od Bitushkite bugarofliski familii, te znom milo.
I ne mi seri mnogu za makedonstina fukaro.
Јас знам дека сум Македонец и така се чувствувам, но очигледно ниту ти, ниту дедо Стрелец не сте Македонци, штом ви пречи античката македонска крв во современите Македонци и славењето на македонската историја.

Што е пробугарско? Славењето на Филип, Александар, на античката македонска историја?

Kajgana Shop

На врв Bottom