ЕУРО 2020 - Нокаут фаза

Кои репрезентации ќе стигнат до финалето на ЕУРО 2020?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.074
Ајде најди ми те молам вакви утакмици од 2012/13 наваму, после Calcioscomesse, од прва или втора лига.
2015та имаа во таму ултра ниските дивизии Серие Д/1А и слични срања.

Патем, 2 клуба од ПЛ се во сооственост на газди од Италија. Дали тоа ги праи тие клубови да бидат мафијашки зданија со што ја компромитираат целата елфска лига?

Да не го терам до сабајле со ирационални позиции за х/у лиги, признавам, ете се издигнува над другите во квалитет... ама не поради тоа што е навистина така јер они знаат да работат или разбираат нешто премногу од фудбал, туку е само и стриктно заради кешот. Ако утре, Шпанија, Германија или Италија створат таква бизнис клима околу фидбалот, и они ќе го имаат тој епитет како ПЛ.

Она што е многу загрижувачки е што очигледно не гледаш многу Серие А, по “фактите” што ги изнесуваш, далтонисти сте, па би рекол огромен дел од фановите на англиски екипи, само ПЛ гледате и пратите, другото го под дифолт одбивате.
А пецкаш со кладионичарска, скроз непотврдена и релативна логика и аргументација.

Англија само е збир на готови фудбалски производи, кој дебело и дебело го плаќаат. Ништо повеќе. Земи им го кешот кој го имаат во оптек премногу, ќе бидат боси како до 2005та некаде.
Другиве без сериозен кеш(особено Италија) кубурат некако, не се премногу далеку од енглезиве кои инјектираат x2 суми во споредба со ROW.
Човек, муабетов ти е Реал не е најдобар клуб ever во фудбалот пошто многу разбираат фудбал, туку поради парите. Ди Стефано, Пушкаш, Зидан, Роналдо, другиот Роналдо, Карлос, Бејл, Ди Марија од Мадрид да не ги извадија?

Ван Бастен, Гулит и Рајкард во Милано да не се израснати? Кака, Шевченко? Недвед сигурно во Торино е роден... и да не ја тупам сега. Нормално е дека најдобри се тие што ги имаат парите. Секогаш било така, сега е така и секогаш ќе биде така. Тоа го кажав и јас, всушност. Но поентата е што ПЛ на ниво на цела лига оди погоре и погоре. Не правиме муабет за најдобрите 3-4-5 екипи од лигата, сите екипи си имаат финансиска стабилност, инвестираат во тренинг центри, во стадиони. Како што кажа @Hm_Hm поназад, Англиначите ги собраа спонзорите, со спонзорите ги собраа парите, со парите го собраа кадарот и инвестираа во инфраструктура, фановите веќе ги имаат - се што им останува сега е да го собираат плодот од планското работење и да почнат да вадат самите и играчи и менаџери. А тек после кај ќе им биде крајот..

За коефициентите за Х мора да признаам дека и јас имав пишано до пред 10тина години, ама намерно го оставив во сегашно време малце да исфорсирам.:D

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Човек, муабетов ти е Реал не е најдобар клуб ever во фудбалот пошто многу разбираат фудбал, туку поради парите. Ди Стефано, Пушкаш, Зидан, Роналдо, другиот Роналдо, Карлос, Бејл, Ди Марија од Мадрид да не ги извадија?

Ван Бастен, Гулит и Рајкард во Милано да не се израснати? Кака, Шевченко? Недвед сигурно во Торино е роден... и да не ја тупам сега. Нормално е дека најдобри се тие што ги имаат парите. Секогаш било така, сега е така и секогаш ќе биде така. Тоа го кажав и јас, всушност. Но поентата е што ПЛ на ниво на цела лига оди погоре и погоре. Не правиме муабет за најдобрите 3-4-5 екипи од лигата, сите екипи си имаат финансиска стабилност, инвестираат во тренинг центри, во стадиони. Како што кажа @Hm_Hm поназад, Англиначите ги собраа спонзорите, со спонзорите ги собраа парите, со парите го собраа кадарот и инвестираа во инфраструктура, фановите веќе ги имаат - се што им останува сега е да го собираат плодот од планското работење и да почнат да вадат самите и играчи и менаџери. А тек после кај ќе им биде крајот..

За коефициентите за Х мора да признаам дека и јас имав пишано до пред 10тина години, ама намерно го оставив во сегашно време малце да исфорсирам.:D
Нема да продолжам со тешки ирационалности и глупости со его трипови околу лигите на крај од ден...

Она што паѓа во очи е што многу селективно одговараш, па дури и не одговараш суштински туку лесно ја водиш темата вон некои рамки пошто есенцијално не си во право.

Логикава со Реал М. ти е во најмала рака смешна и релативизаторска. Си претпостави некој линк меѓу она што ја го кажав и Реал М, и го туркаш како аргумент. Нит алудирав, нит мислев на Реал М.

Демек не знам дека сите тие фудбалери не се од Торино/Милано/Мадрид па мораше вака 10 реда да пимплаш за да извлечеш полуаргументче?

Нема поента да се разговара повеќе на офтопик. Плус ти ќе релативизираш со полу-аргументи и замислени линкови на тези до бескрај.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.074
Логикава со Реал М. ти е во најмала рака смешна и релативизаторска. Си претпостави некој линк меѓу она што ја го кажав и Реал М, и го туркаш како аргумент.

Демек не знам дека сите тие фудбалери не се од Торино/Милано/Мадрид па мораше вака 10 реда да пимплаш за да извлечеш полуаргументче?
Три пати во постот напоменуваш дека Премиер Лигата била најдобра само и само поради кешот. Со муабетот со Реал Мадрид само ти кажувам дека тоа не е нешто ново во фудбалот и дека отсекогаш било така. Исто и Серија А кога била во пикот некаде во 90тите и почеток на 2000ти била најдобра пошто го имала кешот. И не знам што е смешно со логикава.

Едноставно е - нормално дека ПЛ е најдобра поради тоа што таму се вртат најмногу пари, ама не гледам зошто тоа треба да спори на фактот дека е најдобра. Не е ни битно на крај краева, ако ви е така полесно, нема проблем. xD

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Противнициве пролив.
Епа кои сакаш ти да бидат противниците, Бразил и Аргентина ли ? Тие се противниците, тие од групата, 2-0 против Њемачка и 4-0 против Украина.

На ред е Данска, па после Италија/Шпанија и да имаме англиски шампион и на ЕУРО 2021 и во ЛШ 2020/21

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.074

Си газат британците со преработка на обични песни во фудбалски, забава си прават од фудбалот буквално. Тука гледам ги хејтате, ама мене ептен ми се јаки.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.534
Поени од реакции
9.414

Си газат британците со преработка на обични песни во фудбалски, забава си прават од фудбалот буквално. Тука гледам ги хејтате, ама мене ептен ми се јаки.
jealousy brat
What is the main cause of jealousy?
Jealousy may be driven by low self-esteem or a poor self-image. If you don't feel attractive and confident.

Trent Alexander Arnold

Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
jealousy brat
What is the main cause of jealousy?
Jealousy may be driven by low self-esteem or a poor self-image. If you don't feel attractive and confident.
Затоа никад нема да бидат ''големи''. Ко Трент Александер Арнолд на пример.

Ја мразат Англија ваљда од историски причини или не знам ти што. Што кур па има Италија, Шпанија и остали курци и палци напраено за нас? Кој ги ебе и итаљани и шпанци.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Епа кои сакаш ти да бидат противниците, Бразил и Аргентина ли ? Тие се противниците, тие од групата, 2-0 против Њемачка и 4-0 против Украина.

На ред е Данска, па после Италија/Шпанија и да имаме англиски шампион и на ЕУРО 2021 и во ЛШ 2020/21
Alo kooperacija i sam znaes deka se tapa protivnicite na Anlija do sega, pa duri im se pdna najslavata Germanija u poslednive 20 godini a mozda i vise.
Ne treba Brazi ili Argentina, spasija gz sto nieden od, Francija, Portugalija, Holandija, Belgija ne im se padnaa barem da padnese mitot deka ne se tolku mokni kako sto pretstwvuvash ti tuka do cleansheat statistikava.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Alo kooperacija i sam znaes deka se tapa protivnicite na Anlija do sega, pa duri im se pdna najslavata Germanija u poslednive 20 godini a mozda i vise.
Ne treba Brazi ili Argentina, spasija gz sto nieden od, Francija, Portugalija, Holandija, Belgija ne im se padnaa barem da padnese mitot deka ne se tolku mokni kako sto pretstwvuvash ti tuka do cleansheat statistikava.
Холандија што изгуби од Чешка? Истата таа Чешка што пак изгуби од Англија? Франција што не можеа да ги победат Унгарија и Швајцарија?

Trent Alexander Arnold

Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Ајде кооперација..Ја видовме Франција како се изгбрука. Според твојата логика Франција 5-0 Швајцарија требаше да биде, али Мбапе го изеде курот на крај... Холандија не требаше да се посрамоти 2-0 иако имаше 9/9 бода у група ... Белгија ај, остај ги нив, не ме занимаат. Италија се изнамачи со Австрија, да не беше варот ќе ги попареше Марко Арнаутович. Ајде кооперација, носи уште ракија и сирење.

Што се слаби Хрватска? Па се пласираа и они на Европско. За да се пласираш на Европско треба да собираш бодови у група со месеци уназад. И Шкотска исто. Чешка ја тепаше Холандија, ама затоа изгуби од Англија. Украина напраи најдобар резултат на европскиве првенства до сега, најголем успех беше ова со Шевченко.

Шо сакате мислете бе, Англија гази све до крај.
Ајде кооперација, носи сирење и ракија уште.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Оди уплати Италија шампион дури не паднал коефициентот.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Ајде кооперација..Ја видовме Франција како се изгбрука. Според твојата логика Франција 5-0 Швајцарија требаше да биде, али Мбапе го изеде курот на крај... Холандија не требаше да се посрамоти 2-0 иако имаше 9/9 бода у група ... Белгија ај, остај ги нив, не ме занимаат. Италија се изнамачи со Австрија, да не беше варот ќе ги попареше Марко Арнаутович. Ајде кооперација, носи уште ракија и сирење.

Што се слаби Хрватска? Па се пласираа и они на Европско. За да се пласираш на Европско треба да собираш бодови у група со месеци уназад. И Шкотска исто. Чешка ја тепаше Холандија, ама затоа изгуби од Англија. Украина напраи најдобар резултат на европскиве првенства до сега, најголем успех беше ова со Шевченко.

Шо сакате мислете бе, Англија гази све до крај.
Ајде кооперација, носи сирење и ракија уште.
Poleka so sirenjeto… znaes deka proliv protivnici imaa dosega Anglija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom