ЕП во ракомет 2012 - група II (Нови Сад)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Море да го следи некој четот, и да ги банираат, ако ништо друго да немаат влез уште еднаш на стримот, па да видиме дали така ќе се силат.
Сеа најдоа кај да се исфураат.
Проблемот е што не само дечишта, туку некои повозрасни луѓе, попалени ептен, се вреѓаат.

Него ај Хрватска нека ја добие Шпанија, па да биде на чисто.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Балканов некако нема среќа со натпревариве. Хрватска изгуби, има да се води битка и во двете групи.

В

Вори

Гостин
Хрвативе играа топло-ладно натпревар.Од релативно добиен,на крај го загубија.Многу грешки во напад,особено од Балиќ.Не е ни чудо што човекот е епизодист и влегува од клупа.
Одбраната правеше грешки,Алиловиќ добар,ама не можеше да направи ништо повеќе.
И Шпанија играше лошо ама ете некако на крај се извади.
Ако оди Шпанија во полуфинале,да знаете дека ќе игра и во финале.Не играат којзнае колку добар ракомет,али имаат јаки контри,дисциплинирани се,и имаат добри и продорни крила.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ма нека ми се гонат веќе у пизду материну.Посебно кретеноидот Голужа.Нека почнат да си пакуваат куферите,полуфинале на св. Никад ќе видат.Против кого ќе вадат бодови,Франција........курац ќе извадат со нив само.......црнечки 35 цм.
Голужа е најглупавиот створ што некогаш се родил.Па кој курац ти бараа Балиќ и Вори по 50 минути во игра ????????
Зашто Лацковиќ кој има 4/6 во прво полувреме во второ ниту еднаш не влезе ?
За кој кур најдоброто лево крило не ти игра цело второ полувреме ???
Дечкото даде 5-6 гола и после тоа го вадиш од игра ????
Па од 22 гола овие играчи заедно 10 ти дадоа и пак не ги стави ни 5 минути во второ полувреме ти ебам мајката кретенска.............
Балиќ и Вори денес најдобрите шпански играчи........а изиграа по 50 и кусур минути.Па кога гледаш дека пола саат во игра заедно немаат ниту еден гол и ниту една асистенција и дека во одбрана само нив двајца ги бушат кој кур ги ставаш уште во игра мајмуне ????

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Хрватите сами се СКОЦКАА:eek:
Чист меч,добиен си го испуштија од раце,и сеа ќе одат боси по трње..
Од пол-позиција сеа паднаа во втор ред....
Колку само наивно,несвојствено за Хрватска....
Не паметам кога изгубиле ваков меч,обично се најсилни на крајот,кога треба најмногу,синоќа потфрлија кога најмногу требаше....
Се сложвам со the trooper(n)
Голужа тотално го изгуби правецот.....треба уште да учиш Славкоооооооооо:tapp:
По перфектниот старт,речиси без грешка,се доби впечаток дека Шпанија ќе биди сомелена...
И после тотална блокада....
Запреа контрите,ја снема течноста во нападот,се беше мачење....
Лацковиќ го запре,го седна на клупа,го заборави...:eek: ..во каков налет беше....страшно нешто....како во старите времиња...
Поглупа одлука здравје....без можеби најопасниот бек им ја олесни задачата на Шпанците....
Балиќ,ах Балиќуууу,од кај да почнам со тебе....најслаб на цел терен убедливо,катастрофа..
Клучен напад на 1 разлика за Шпанија на 2 минути до крај,се шета ко паун по терен,не ја дава топката,ја држи цела минута,чека како мисир да влези исклучениот играч,и таман влезе ја фрла топката од среден бек на лево крило,и тоа без гледање кај е точно крилото:eek:WTF Балиќу,шо мислеше?
ПреАМАТЕРСКИ....:tapp:
ДИРЕКТЕН ВИНОВНИК за поразот....
Исто како и Вори....еден куп зицери поеба,еден куп контри ги промаши на ептен наивен начин....
Кога двајца клучни играчи како Вори и Балиќ играат како мали деца,е па не е ни чудо резултатот.....
Не знам зошто не Бунтиќ не доби поголема минутажа?
Колку толку е навикнат на шпанскиот начин на игра,долго играше во Адемар.....
Шпанија си изигра колку шо е потребно,си искористија се шо можеше да се искористи....и сеа можат да си ја накриват капата....
А каубоите сеа ќе одат на мегдан со петлите...:вонзем:
Оф леле....е тука БИЧЕ РАТА,БИЧЕ КРВИ.....:нинџ:
Кога ќе се види дека во последните години Хрватска го јади дебело од Франција,тогаш јасно е зошто е толкава загриженоста кај Хрватите по овај пораз....
Е сеа не знам како оди со гол разликите....?
Дали ако имаат ист број бодови се гледа меѓусебниот скор,или пак гол разликата...
Јас мислам гол разликата..
Во последното коло Хрватска оди на Унгарија(уште едни големи лузери од вчерашниот ден):tapp:,Унграците се индијанци невидени,кога се аутсајдер знаат да ја загорат манџата....:eek: а Франција на Исланд...
Со оглед дека Исланд тешко дека би ја победил Шпанија утре,не би требало да претставуваат поголем проблем за Французите во последното коло....
Заплеткана група ептен....

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Франција-Хрватска....:vozbud:
БИЧЕ ЖУСТРО:нинџ:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Франција-Хрватска....:vozbud:
БИЧЕ ЖУСТРО:нинџ:
Ако изгуби Франција скоро сигурно отпаѓа,ако изгуби Хрватска само теоретски шанси имаат за полуфинале.
Единственото право ракометно дерби,веќе 7-8 години се среќаваат во финалиња и полуфиналиња.Се изфрлаат од игра едни со други со години,11 натпревати ако не грешам имаат одиграно последните неколкуи години,скоро секогаш финале или натпревар за елиминација.Французите имаат 6 победи.Ај по израмнување сега.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На овој меч кој и да изгуби отпаѓа... Хрватите ќе се вадат на крај ама ако победат Маџарите денес со победа во последно коло тие ќе одат во полуфинале...

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
se mislam deka hrvatska ke izgubi...............za zal

ocekuvam island da tepa i toa ubedlivo
a i slovencite ke tepat............aj da vidam dali ke pogodam nesto
eve zosto mislam deka slovenija ke pobedi....igraat pobrz rakomet od unagrcite ama imat problem so bekovite.......ako igra 6-0 ungarija tesko deka slovenija ke tepa se drugo ke znaci samoutepanstvo

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
se mislam deka hrvatska ke izgubi...............za zal

ocekuvam island da tepa i toa ubedlivo
a i slovencite ke tepat............aj da vidam dali ke pogodam nesto
eve zosto mislam deka slovenija ke pobedi....igraat pobrz rakomet od unagrcite ama imat problem so bekovite.......ako igra 6-0 ungarija tesko deka slovenija ke tepa se drugo ke znaci samoutepanstvo
Дали си запознат со шансите на Македонија за олимписките квалификации?

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
da ako u slucajot..........ne bi trebalo slovenija da e pred nas na prvenstvoto......i eeden od germanija i srbija da stane sampion...........toa e.........imas na druga tema..........ponazad....a ako se pravese pameten toa e drugo prasanje.............

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Шпанија засега гази и со евентуална победа први ќе бидат во група и сигурни за полуфинале... Ако Србија биде втора ќе игра со нив... За второ место очекувам да се крши меѓу Хрватска и Унгарија во последно коло, денес Хрватите според мене ја добиваат и ја отпишуваат Франција..

Kajgana Shop

На врв Bottom