Душевен мир

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Zelbite mozat da dovedat samo do dusheven nemir ili razocaruvanje, bilo da se ispolnat, bilo da ne se ispolnat. Ako ne se ispolnat sme razocarani, a vo slucaj da se ispolnat, posle 5 min imame drugi pogolemi zelbi.....
Точно е дека со ослободување од желбите се постигнува душевен мир, но цената која е платена е превисока. Човек кој нема желби, не е човек, туку робот. Исто е како да кажеш дека душевен мир се постигнува со смртта...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.704
dusheven mir se naogja koga ke vidish i prochitash od nekoj neshto napishano so tolku kontraverzi za negovata lichnost kade vo tri zbora ima 4etiri negacii megju istite tie zborovi

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
шутрак што се напна толку на темава ? дај олади 200 пати напиша што е душевен мир. Или состави еден голем пост, каде на КИРИЛИЦА ќе напишеш што е душевен мир или не замарај со латиница.
Кој мир да го имам од твојава латиница ?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.704
a ti shto si se zapnal pa da gi chitash moite postovi ., ako ne ti e po volja slobodno preskochi., a toa kontejner i sapun gledam na kirilica ti se napishani., koga ke vidish moj post vednash preminuvaj na drug., a za brojot ., kako koj i 300 ako napisham mozhe da stanat 400 shto te zasega toa tebe., ovoa odokolu ., go branish stav_ogin ., ili shto

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
a ti shto si se zapnal pa da gi chitash moite postovi ., ako ne ti e po volja slobodno preskochi., a toa kontejner i sapun gledam na kirilica ti se napishani., koga ke vidish moj post vednash preminuvaj na drug., a za brojot ., kako koj i 300 ako napisham mozhe da stanat 400 shto te zasega toa tebe., ovoa odokolu ., go branish stav_ogin ., ili shto
Колку ти е тебе избегано топчето, страшна работа...

S

smexy

Гостин
Отфрли ова, отфрли она...ти не си она што мислиш дека си... спознај се себеси... разбуди се...

Колкумина на форумов ќе изиграваат будилник?
Damn преку глава ми е од овие мамбо џамбо Его-Мего квази мистични бладања.
Ако е нешто повеќе од приказна за потиштени тинејџери кои пишуваат поезија за темнината глава сечам.
Све некои филозофии за душевен мир како цел живот да сте тегнеле некоја луда трава во некое село на Тибет.
Ако е така, ондак зашто на форумов и надвор од него се што гледам е нервозни тетки и чичковци на амфебутамон и тинејџери на прозак.
Шлајмови одат 2 пати неделно на "јога" и по саат време се чепатат и после на сите душмани на кафе им кажуваат како ја откриле смислата на животот.
Задоволи си ги потребите и опсесиите.
Многу е поубаво од изигравање аскет.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Отфрли ова, отфрли она...ти не си она што мислиш дека си... спознај се себеси... разбуди се...

Ако е нешто повеќе од приказна за потиштени тинејџери кои пишуваат поезија за темнината глава сечам.
Све некои филозофии за душевен мир како цел живот да сте тегнеле некоја луда трава во некое село на Тибет.
Ако е така, ондак зашто на форумов и надвор од него се што гледам е нервозни тетки и чичковци на амфебутамон и тинејџери на прозак.
Шлајмови одат 2 пати неделно на "јога" и по саат време се чепатат и после на сите душмани на кафе им кажуваат како ја откриле смислата на животот.
Тако је бре :pos:

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216

Smexy, ubavo si objasni kako gledas na svetot. No dali ti si stvarno zadovolen so toa sto si, i dali preku toa sto mislis deka si superioren i gi lecis furstraciite od detsvoto na sekoj sto zasluzuva i ne zasluzuva, stvarno, so siot tvoj razum, veruvas deka si nad site?
Ne se stignuva daleku so vakvi razmisluvanja.

S

smexy

Гостин
Smexy, ubavo si objasni kako gledas na svetot. No dali ti si stvarno zadovolen so toa sto si, i dali preku toa sto mislis deka si superioren i gi lecis furstraciite od detsvoto na sekoj sto zasluzuva i ne zasluzuva, stvarno, so siot tvoj razum, veruvas deka si nad site?
Ne se stignuva daleku so vakvi razmisluvanja.
Интересна стапица ми постави, очекував некој да ја спушти топката на лично ниво и да поставува двојна острица прашања ама темава не е во врска со Smexy.
trap avoided.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Интересна стапица ми постави, очекував некој да ја спушти топката на лично ниво и да поставува двојна острица прашања ама темава не е во врска со Smexy.
trap avoided.
Ako gledame taka, temata ne e vo vrska ni so ostanatite lugje koi gi imas spomnato vo tvojot post.
Sekoe dobro.

S

smexy

Гостин
Ako gledame taka, temata ne e vo vrska ni so ostanatite lugje koi gi imas spomnato vo tvojot post.
Sekoe dobro.
Постојат општи теми и конкретни.
Ти се обиде да конкретизираш општа тема.
Јас генерализирав.
Генерализацијата ми е дозволена како научна претпоставка која ја основам на досегашни експерименти.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Точно е дека со ослободување од желбите се постигнува душевен мир, но цената која е платена е превисока. Човек кој нема желби, не е човек, туку робот. Исто е како да кажеш дека душевен мир се постигнува со смртта...
GOLEMA GRESHKA!!!!!
Vo zivotot ne mora da imash zelbi, dovolno e da imash CEL.

Kajgana Shop

На врв Bottom